Pečené vepřové palce se slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenMaso obalte plátky slaniny a vidličkou udělejte na pár místech vpichy. Vložte do zapékací mísy. V misce smíchejte Tamari, cibuli, česnek, balsamiko a cukr. Promíchejte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso obalte plátky slaniny a vidličkou udělejte na pár místech vpichy. Vložte do zapékací mísy. V misce smíchejte Tamari, cibuli, česnek, balsamiko a cukr. Promíchejte…
Kapustu můžeme upéct rozřezanou na osminky nebo po listech. Pekla jsem ty vrchní hrubší listy rozkrojené na polovinu a střed jsem nakrájela.Rozmícháme olej s česnekem a…
Žampiony omyjeme, vykrojíme nožičku, případně i trošku vnitřku - aby bylo víc místa pro náplň. Položíme na pekáč a osolíme a posypeme kořením dle chuti. Vydlabané…
Kuřecí prsa nebo steaky nakrájíme na malinké kousky, smícháme s ostatními ingrediencemi. Promícháme a dáme do lednice na 1-2 h. odpočinout.Na pánev dáme 2 lžíce sádla a…
Listy kysaného zelí rozbalíme a propláchneme vlažnou vodou. Pokud jsou hodně slané, opakujeme. Zelí scedíme a poté listy rozdělíme na stejné kousky, zhruba 12 × 12 cm.Na…
V hrnci rozehřejeme sádlo, zasypeme moukou a uděláme růžovou jíšku.Přidáme papriku, kmín, necháme rozvonět a zalijeme vodou. Rozšleháme a přivedeme k varu.Vložíme houby…
Máte rádi špenát? Zkuste připravit domácí bramborové noky se špenátem a pečenými kuřecími stehny jen lehce ochucenými paprikou a česnekem. Na přípravě není nic složitého…
Tento dokřupava zapečený chléb vás zaujme skvělou chutí a krásnou vůní. Zářezy v chlebu vyplníme sýrem, šunkou a slaninou. Celý chléb i zářezy potřeme bylinkovo…
Křupavou pečenou cizrnu ochucenou kořením můžeme přidat do polévky místo krutonů, nebo ji podávat jako zdravější alternativu brambůrků. Ochutit ji můžeme bylinkami,…
Vraťte se do časů, kdy domácí konzervy byly základem každé spižírny, a připravte si vlastní vepřovou konzervu. Tento recept spojuje šťavnaté kousky vepřového masa s…
K přípravě vydatné, husté a syté čočkové polévky budete potřebovat předem uvařený vývar s masem a zeleninou. Zbytek už je hračka, stačí přidat houby, brambory, čočku a…
Objevte lahodnou kombinaci šťavnatého uzeného masa obaleného v nadýchaném petrželovo-česnekovém těstíčku. Tento jednoduchý a rychlý recept spojuje výraznou chuť uzeného…
Necháme zkaremelizovat cukr.Přilijeme horkou vodu, pozor, bude prskat, cukr ztuhne, ale pak se zase rozpustí.Přidáme meruňky. Pracujeme-li s celými meruňkami z kompotu,…
Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme nasekaná rajčata i s nálevem a boloňskou omáčkou. Na mírném ohni necháme vařit a nakrájíme si filé na nudličky. Nakrájené…
Maso nakrájíme na přes vlákno na 1cm plátky, slabě rozklepeme, osolíme a opepříme, poklademe lístky bazalky, na ní plátek šunky, kolečko salámu a kousek Mozarelly.…
Pokud máte rádi kvalitní šunku s vysokým obsahem masa, je ideální připravit si ji doma. Nejenže máte kontrolu nad jejím složením, ale můžete ji i dochutit přesně podle…
Křupavá cizrna je skvělou alternativou k brambůrkám. Příprava je snadná, navíc ji můžeme dochutit na mnoho způsobů. Pro milovníky pikantních chutí je skvělá s chilli a…
Nemusíte chodit do restaurace, abyste si vychutnali skvělé jídlo s nádechem Asie. Kuřecí prsa s korejskou omáčkou připravíte do 30 minut a užijete si nevšední chuťový…
Zapneme troubu na 180° C a plech vyložíme papírem na pečení, který lehce pomažeme olejem. Do mísy prosejeme mouku a promícháme s práškem a solí, přidáme scezený protlak…
Žampiony a nivu nastrouháme na hrubo. Přidáme vejce, mléko a zbytek surovin. Umícháme těsto podobné bramborákovému a dochutíme.Rozehřejeme olej a lžíci klademe kopečky,…
Nejprve si vymažeme pekáč, dáme natrhané uzené ryby, posypeme je práškovým česnekem, rozdrobíme nivu, posypeme cibulí a dáme do vyhřáté trouby na 2OO°C na 15 minut. Do…
Obalený smažený lilek je lahodná pochoutka, která kombinuje křupavý povrch s jemnou a šťavnatou dužinou lilku. Tento pokrm je ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod…
Žampiony nastrouháme na hrubo a cibulku nakrájíme na drobno i s natí. Papriku nakrájíme na drobné kostičky. Vejce rozšleháme se smetanou, žampiony, cibulkou a kořením.…
Každý kousek je plný překvapení a bohaté chuti, která vás přenese do světa netradičních kombinací. S našimi originálními recepty a vášní pro kulinářské dobrodružství, si…