Treska zapečená se špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenPosolené a pokmínované filety z tresky zlehka osmahneme na pánvi na oleji zhruba 8 min. Skleněnou zapékací misku vymažeme máslem. Rozehřátý osolený špenát a rozetřený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Posolené a pokmínované filety z tresky zlehka osmahneme na pánvi na oleji zhruba 8 min. Skleněnou zapékací misku vymažeme máslem. Rozehřátý osolený špenát a rozetřený…
Kura očistíme, rozporcujeme, osušíme. Osolíme a dáme do marinády z oleja, polovičky prelisovanej hlávky cesnaku, trochu citrónovej šťavy. V chladničke necháme odležať do…
Očištěné ledvinky od vnitřní části je nejlépe nechat do druhého dne odležet v mléce, po vyluhování v mléce ještě důkladně propláchneme.Uzenou slaninu (já použil uzený…
Papriku a rajče nakrájíme na kostky, opepříme. Rozdusíme na šťávu do měkka – snažíme se nepodlévat, když tak jen malinko. Přidáme zbylé koření a bylinky, směs provaříme…
Brambory oškrábeme, nastrouháme, k nim nastrouháme tvarůžky a přidáme ostatní přísady. Dobře promícháme a usmažíme bramboráčky.Podáváme se zelným salátem: Kysané zelí…
Pokrájenou zeleninu mírně osolíme, zakapeme olejem a upečeme. Pak z ní odstraníme větvičky bylinek. Quinou na hustém cedníku několikrát propláchneme horkou vodou a…
Špagety uvaríme a ocedíme. Na oleji orestujeme prelisovaný cesnak s chilli korením, pridáme na kolieska narezané párky a opečieme. Zmes osolíme a okoreníme. Pridáme na…
Na pánev vlijeme ocet a zahřejeme, přidáme med, podle chuti osolíme a opepříme. Přihodíme jemně posekaný česnek a tymián. Necháme chvilku redukovat, až se směs začne "…
Zeleninu umeleme.V misce smícháme olej, víno, česnek.Přidáme zeleninu a důkladně promícháme.
Uvařit rýži dle návodu na obalu, scedit a nechat okapat. Na pánvi rozpálit olej,za stálého míchání orestovat mleté maso, přidat lisovaný česnek, kečup, chilli, pepř, sůl…
Neloupaný lilek pokrájíme na kostičky a na tácu posolíme, necháme minimálně 15 minut. Potom na sítě propláchneme, důkladně vymačkáme papírovými utěrkami a na olivovém…
Řádně omytou řepu dáme vařit do osolené vody do měkka. Necháme vychladnout a poté oloupeme. Nakrájíme na asi 1/2-1 cm plátky.Řepu osolíme a opepříme a necháme 1/2…
Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a naklepeme zlehka přes mikroténový sáček. Osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Necháme v chladu asi hodinku odležet. …
Z opláchnuté klobásy vytvoříme párky, které vyskládáme do zapékací mísy.Zalijeme smetanou, do které jsme dali česnek a hořčici.Pečeme na 160 °C asi hodinu.
Žampiony očistíme a nasekáme na drobno, špenát umyjeme, zbavíme tvrdých stonků, necháme oschnout a párkrát překrojíme.Na kousku másla podusíme tak 2-3 minuty žampiony,…
Na rozpáleném oleji opečte dozlatova porce králičího masa. Přidejte oloupaný česnek, cibuli a cukety nakrájené na větší kusy. Vše společně chvíli opékejte a nakonec…
Cuketu nakrájíme na kostky. V misce zakapeme olivovým olejem, lehce osolíme, přidáme nadrobno nasekaný česnek a posypeme bazalkou. Všechno promícháme a dáme do pekáčku.V…
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a osolíme. Jednu cibuli, česnek a zázvor nastrouháme, přidáme všechno koření, nasekané chilli papričky a pořádně promícháme. kuřecí maso…
Na pánvi vyškvaříme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme mleté maso, rozdělíme jej a opečeme do hněda. Můžeme přidat trochu oleje, pokud slanina nepustí příliš tuku.Po…
Kuřecí prsíčka naporcujeme, potřeme hořčicí, já měla plnotučnou a je možné použít i pikantnější. Pak jsem posypala kořením-adamova žebra, posypala bazalkou, narovnala do…
Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a do každého uděláme nožem asi čtyři zářezy hluboké 2 cm. Do každého zářezu vložíme několik klínků česneku (na každou půlku asi dva…
Uvařené kroupy smícháme s krátce podušenou mrkví (příp. další připravenou zeleninou) a zesklovatělou cibulkou. Neloupané hokaido nakrájíme na malé kousky, krátce…
Zemiaky a patizony osupeme a nakrajame na kocky. Cibulu nakrajame na drobno a cesnak naplatkujeme. ruzicky ocistime a narezeme na hlubiku do kriza. papriku a paradajky…
Po ukončení programu těsto vyklopíme na vál. Rozdělíme na 2 části. Z každé vyválíme placku placku, posypeme zelenýma olivama s papričkou a strouhaným sýrem. Srolujeme…
Cuketová omeleta: Šťavnatost zajistí cuketa a k lahodné krémovosti pomůže přeložení omelety, ne její otáčení
Losos na talíři: rychlé a snadné recepty pro každou příležitost
Posvícenská mětýnka z Kouřimi: Sladký závin podle receptu ze skanzenu voní skořicí a mákem a chutná skvěle