Pomazánka z košťálu brokolice, mrkve a tresky
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu.Když voda začne vřít, odstavíme hrnec z plotny, vložíme do ní porci tresky, snížíme teplotu a hrnec opět dáme na plotýnku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu.Když voda začne vřít, odstavíme hrnec z plotny, vložíme do ní porci tresky, snížíme teplotu a hrnec opět dáme na plotýnku…
Na olivovém oleji osmažím drobně nakrájenou mrkev,pórek a přidám hl.mouku,krátce osmažím.Zaliju studenou vodou,přidám všechnu zeleninu,bujón.5minut před dokončením…
Pokrájíme si na kousky lilek, brokolici, česnek na plátky, cibule nadrobno a rajče na malé kousky. V hrnci na oleji zpěníme cibulku s česnekem, přidáme veškerou…
Maso vybereme dle vlastní chuti, pokrájíme na plátky, nejlépe o velikosti dlaně, naklepeme a po stranách nakrájíme, aby se při smažení nekroutily.Řízky osolíme, opepříme…
Maso si nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriku na proužky, česnek na plátky, rajčata a celer na menší kousky. Na oleji osmažíme cibuli, když začne růžovět tak…
Z trochy mléka, kvasnic, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.Z mouky, oleje, soli a kvásku vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě asi 45 minut…
Cibuli a česnek nakrájíme a dáme je do pekáčku se sádlem osmažit do sklovita. Probereme si kosti, aby na nich bylo masíko(ostatní použijeme na vývar), ty omyjeme spolu s…
Nastrouháme eidam.Přidáme tatarku a česnek dle chuti.Vše smícháme a necháme odležet.
Očištěné pórky nakrájíme na kratší kousky a vaříme v osolené vodě s kmínem asi 20 minut. Polévku ochutíme kouskem másla a utřeným česnekem a zavaříme do ní nudle. Na…
Nastrouháme brambory, přidáme nadrobno nakrájené kysané zelí,vejce, vločky a nakrájené škvarky. Sůl, čubřicu a česnek podle chuti a vše zahustíme moukou. Necháme v…
Na oleji osmahneme do růžova cibuli nakrájenou nadrobno. Na to dáme houby a dusíme. Na závěr do nich rozklepneme vejce a necháme srazit. Okořeníme pepřem a vegetou. …
Vařené brambory nastrouháme, přidáme 5 stroužků prolisovaného česneku, mléko a nasekanou petrželovou nať. Ochutíme solí a kmínem a důkladně promícháme. Touto směsí…
Maso nakrájíme na kostičky, mrkev a petržel na kolečka, cibuli nadrobno a vše prudce opečeme na sádle. Ochutíme česnekem a solí, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.…
Formu na terinu (hranatý biskupský chlebíček) vyložíme potravinovou fólií. Cuketu opatrně podélně nakrájíme na hodně tenké plátky a povaříme do poloměkka v osolené vodě…
Zelené fazolky scedíme a necháme okapat. Na rozehřátém oleji osmažíme na drobno nakrájený česnek, přidáme fazolky, kečup, sůl, nasekanou nať a chvíli podusíme. Z…
Do pekáčku si dáme nakrájená, nebo nasekaná uzená žebírka na menší kusy, vepřový ořez, který už je nakrájený, osolíme, dáme zázvor, mletou červenou papriku, kmín, cibule…
Zelí si připravíme klasickým způsobem: Na sádle zpěníme cibulku, po chvíli přidáme zelí a dusíme asi 15 minut – zelí se bude ještě péct, proto není třeba to přehánět,…
Mušle uvaříme a necháme trochu zchladnout.Kuřecí stehna obereme a nakrájíme na kousky, česnek nakrájíme na tenké plátky.Do mušlí dáme kousek česneku, maso a naskládáme…
Strouhanku zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Oloupanou cibuli nasekáme nadroboučko. Maso promícháme se solí, pepřem, cibulí, utřeným stroužkem česneku,…
Na olivovem oleji nechame zesklovatet nadrobno nakrajenou cibuli, pridame mlete nove koreni, lehce osmahneme (nechame provonet). Pridame mlete maso, sul, pepr a cca 10…
Na sádle si osmahneme cibule dohněda a na nich pak opečeme zprudka klobásky. Přidáme hříbky a podlijeme je vývarem z masoxu, přidáme na proužky pokrájenou zelenou…
Vykuchaného kapra naporcujeme na podkovy, které osolíme hrubou mořskou solí, posypeme kmínem a drcenými sušenými rajčaty. Cibuli pokrájíme na kolečka, česnek na plátky.…
Drť uvaříme ve vývaru a přes síto vymačkáme přebytečnou vodu. Sýr a mrkev nastrouháme na jemno a spolu se vším ostatním smícháme dohromady, přidáme strouhanku dle…
Sojové maso vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Poté scedíme a vymačkáme. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostky. V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli…
Sezona letních jablek je tady. Tohle je 5 nejlepších způsobů, jak je zpracovat. Připravte z nich pikantní čatní nebo jablečný ocet
Peče celá země: Nejlepší svatební koláče jsou ty dvojctihodné. Jak na ně podle porotců soutěže
Jak na falešný boršč bez masa? Chuť vylepší osmažení zeleniny i správné koření, pak je výsledek dokonalý