Měšec s růžičkovou kapustou
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na větší plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, do středu dáme několik kapustiček (podle velikosti plátků), posypeme tenkými plátečky česneku, nudličkami…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na větší plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, do středu dáme několik kapustiček (podle velikosti plátků), posypeme tenkými plátečky česneku, nudličkami…
Lososa omyjeme, osolíme a okmínujeme. Zabalíme do alobalu a dáme do trouby na cca 150-180 stupňů. Pečeme přibližně 15-20 minut, než je hotový.Máslovou dýni okrájíme,…
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na másle. Když začíná pomalu být hotová, přidáme koření, prolisovaný česnek a ještě chvilku restujeme. Pak přidáme nastrouhanou…
Do většího hrnce dáme olej nebo máslo a vhodíme nadrobno nakrájenou cibulku. Pár minut restujeme, poté přihodíme brambory a pórek nakrájené na menší kousky.Přidáme sůl,…
Cuketu oloupeme a nakrájíme na kousky, brokolici nakrájíme na kousky, pórek nadrobno. Česnek oloupeme a rozetřeme nožem.V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a jemně…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Petržel, celer, mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do hlubokého hrnce, přidáme oloupaný česnek, sůl,…
Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme. Vepřová játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo na kostky.Do kastrolu dáme sádlo a…
Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme máslo a nakrájenou cibuli. Orestujeme a přidáme lišky, osolíme, opepříme a opečeme.Toustový chléb opečeme v topinkovači,…
Očistenú tekvicu nakrájame na kocky asi 2x2x2 cm. Papriku narežeme tiež na malé kúsky.Na oleji opečieme kuracie stehná z oboch strán. Vyberieme ich von a na výpeku…
Cuketu nakrájíme na kolečka 1 cm hrubé, osolíme a necháme vypotit. Strouhanku v misce promícháme s rozmačkaným česnekem, pepřem a solí, nakrájíme mozzarelu na plátky,…
Kuřecí stehna očistíme a v kloubu rozdělíme, horní stehna vykostíme, paličky jen nakrojíme u kosti. Každý díl osolíme, opepříme a okořeníme kreolským kořením. V hluboké…
Paradajky nakrájame na malé kocky.Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, cesnak narezaný na plátky, sekanú bazalku, olej a soľ. Premiešame.Jednotlivé porcie na tanieri…
Maso nakrájíme na menší plátky, osolíme a opepříme. Do misky dáme hořčici, přidáme rozetřené stroužky česneku, přihodíme maso a vše dobře promícháme. Odložíme do…
Nakrájejte nadrobno cibulku a nastrouhejte cuketu.Ve větší míse smíchejte zeleninu a další ingredience do tekutého těsta.Placky pak smažte na troše rozpáleného oleje z…
Špalíčky masa lehce naklepeme klouby ruky, obalíme kolem anglickou slaninou a ovážeme provázkem. Maso opepříme, osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme cca na hodinu do…
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.Šunku, sýr a cibulku nakrájíme na drobno. Česnek namačkáme. Zamícháme do masa.Do směsi přidáme med a kečup (já používám pálivý).…
Brokolici rozebereme na růžice a v troše osolené vody uvaříme do poloměkka. Vodu nevyléváme!Kuřecí prsa nakrájíme, osolíme, opepříme, orestujeme na troše oleje postupně…
Pohanku propláchneme a necháme okapat.Očistíme zeleninu. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme na jemno. Nasekáme rukolu, pórek i…
V hrnci na oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájené, oloupané buřty a po obou stranách je opečeme. Přidáme sójovou omáčku,…
V hlubokém hrnci dáme vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu s bobkovými listy, oloupanou cibulí a česnekem, solí a pepřem, necháme chvíli povařit. Poté…
Kachní maso očistíme, odřežeme sádlo a přebytečný tuk i s kůží. Sádlo a kůži nakrájíme na kousky a vyškvaříme z něho sádlo. Maso nakrájíme na malé tenké pásky.Očištěný…
Do skleněné mísy (měla jsem čtvercovou) na pečící papír jsem vyskládala 6 plátků slaniny, na ni jsem položila 6 kousků filé, které jsem ze spodní části nasolila a…
V pánvi necháme rozpustit máslo s troškou oleje, přisypeme na slabší klínky pokrájené fenykly a na kolečka pokrájený pórek. Smažíme lehce dosklovata, za občasného…
Těsto: Do pekárny nalijeme tekuté suroviny, zasypeme je sypkými surovinami a necháme pekárnu pracovat nebo zaděláme klasicky v míse a necháme cca hodinu v teple…
Dřevěné vařečky a obracečky: Jak o ně správně pečovat a proč nikdy nepoužít myčku ani drátěnku?
Historie na talíři: Nespravedlivé rozdělení potravin ve starém Římě. Muži mívali pestřejší stravu než ženy, dopřávali si i kachny a ryby
Chlupatá rýže: Oblíbená příloha českých jídelen z rýže a smažených těstovin se snadno dělá a chutná skvěle