Gulášový základ s chutí znojemské omáčky
Recept ještě nebyl hodnocenPokrájenou cibuli restujeme na sádle dozlatova, přidáme rajský protlak, pepř, prolisovaný česnek se solí, čerstvou nadrcenou majoránku a zalijeme zeleninovým vývarem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokrájenou cibuli restujeme na sádle dozlatova, přidáme rajský protlak, pepř, prolisovaný česnek se solí, čerstvou nadrcenou majoránku a zalijeme zeleninovým vývarem.…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kolečka pórku, plátky česneku, zasypeme sladkou paprikou a krátce orestujeme. Zalijeme teplou vodou, přidáme…
Maso smícháme s rajčatovým protlakem, česnekem a solí, přidáme rozdrobený toustový chléb lehce zvlhčený mlékem, přilijeme vodu a řádně propacujeme, dokud se vše pořádně…
Z vinné klubásy stočte dvacet středně velkých šneků a sepněte je párátkem.Pak je z obou stran krátce osmahněte na lžíci slunečnicového oleje a dejte na dno pekáčku. Do…
Kuře nakrájíme, osolíme, potřeme stroužky česneku a dáme do pekáčku péct.Po zhruba 20 minutách přidáme sýry a smetanu a pokračujeme v pečení, dokud kuře není hotové.…
Připravíme si směs mletého masa - sůl, koření podle svých zvyklostí, jemně nakrájenou cibuli,rozetřený nebo jemně nastrouhaný česnek, mléko podle potřeby a bramborový…
Těsto smícháme a necháme hodinu kynout nebo dáme do pekárny. Mezitím si přichystáme suroviny kečup, šunku, sýr, koření na pizzu, rajčata, žampiony, cibuli, česnek a…
Plněná vejce - uvařená vejce opatrně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. V misce smícháme žloutky, majolku, papriku, hořčici, sůl a pepř. Malou lžičkou naplníme rozpůlená vejce…
Nastrouháme cuketu i se slupkou na hrubém struhadle, v misce ji posolíme. Mezitím na másle osmažíme dorůžova nadrobno pokrájenou cibulku, později přidáme i pokrájený…
očištěné brambory a cibuli si nakrájíme na slabší kolečka. Na vyšší plech si naskládáme cibuli, brambory si okořeníme a poskládáme na cibuli. Maso naklepeme a nařízneme…
Panenku přepůlíme a potom každý kus ještě rozdělíme podélně na přibližně stejné kusy. Každý podélně nakrojíme tak, aby vznikly tři proužky, ale nedokrojíme. Osolíme,…
Na pánvi a tuku zpěníme cibuli a porek, rozvoníme česnek. Vhodíme očištěné maso a prudce orestujeme do šeda, hned vhodíme papriku a pečlivě promícháme. Podlijeme…
V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém necháme zpěnit pokrájenou cibuli. Přidáme kousky masa, opečeme je, posypeme kořením na perkelt, osolíme, mírně podlijeme a…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a poté je oloupeme. Oloupané brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme sardinky, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný…
Nejprve připravíme náplň: mleté hovězí maso dáme do misky, přimícháme salám nakrájený na proužky, papriky nakrájené na malé kostičky, hrášek, sekanou petrželku, libeček,…
Kuře si omyjeme a vaříme ve vodě s kořením i s pórkem do měkka. Vývar pak scedíme, část pórku necháme do výborného vývaru a kuřecí polévky a část ho použijeme do rosolu…
Maso nakrájíme na kousky, cukety na hranolky, sušená rajčata, česnek a bazalku posekáme. Nejprve na pánvi s máslem a trochou oleje ze sušených rajčat opečeme maso,…
Sušené houby - " Jidášovo ucho" - namočíme podle návodu na 2-3 hodiny do vody.Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Špekáčky a cibuli pokrájíme na malé…
Do zapékací mísy vsypeme rýži, hrášek, nakrájená rajčata a cibuli. Vše osolíme, promícháme a zalijeme vodou. Plátky masa osolíme, potřeme rozdrceným česnekem a hořčicí a…
Salát a mangold opereme, natrháme, řapík mangoldu pokrájíme na tenké proužky. Rajče a jarní cibulku nakrájíme a bylinky posekáme. Smícháme se zálivkou z olivového oleje,…
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a obalíme v marinádě, kterou připravíme tak že si v trošce oleje rozmícháme 1 kávovou lžičku pálivé mleté papriky, ½ kávové lžičky soli…
1. Hlívu i bedly zbavíme nožiček, větší klobouky natrháme na menší kusy. Cibuli nakrájíme na céčka, česnek na plátky. Vše smícháme a dáme na máslo do pekáče. Přidáme…
Omyté a očištěné srdce dáme vařit s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka cca 40 minut. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do růžové barvy. Před koncem přidáme nakrájený…
Omyté a očištěné srdce dáme vařit s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka cca 40 minut. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do růžové barvy. Před koncem přidáme nakrájený…
Vyrobili jsme domácí hořčici jen ze čtyř ingrediencí. Vyjde na 9 Kč, v chladu vydrží i několik měsíců a chuťově je perfektní
Sůl nad zlato: Umíte správně solit? Záleží na tom, jestli solíte maso nebo zeleninu
Medová krkovička: Krkovička naložená v medu a pečená na pivu je neuvěřitelně křehká a šťavnatá, navíc snadná na přípravu