Kotaskovic utopenci
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci smícháme 15 lžic vody ( 1,5 dl ), 5 lžic octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce worčestru, 2 lžíce hořčice, 5 celých kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 nové kořeni, malou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci smícháme 15 lžic vody ( 1,5 dl ), 5 lžic octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce worčestru, 2 lžíce hořčice, 5 celých kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 nové kořeni, malou…
CHILLI CON CARNE: 1. Cibuli nakrájíme najemno a prudce zpěníme na oleji společně s jemně posekaným česnekem a kmínem, přidáme maso a společně prudce orestujeme. 2.…
Na sádle (oleji) osmahneme maso, přidáme koření chilli con carne, lečo, fazole a dusíme. Potom přidáme kukuřici a ještě chvíli dusíme.Zasmažíme moukou rozmíchanou ve…
Velkou pánev rozpálíme a vhodíme do ní na kolečka nakrájenou klobásu, kterou nasucho opečeme dohněda. Přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a ještě asi 5 minut opékáme.…
Květák uvaříme do poloměkka a nasekáme na drobnější kousky. Na oleji si necháme osmahnout pokrájenou cibulku, na ní dáme květák a také ho osmahneme. Pak přidáme…
Sushi rýži uvařte dle návodu na obalu, poté dle stejného návodu smíchejte s octem, cukrem a solí a nechte chladnout. Tempeh v menším hrnci či pánvi zalijte vodou,…
Zelné listy spaříme a necháme vychladnout. Všechnu zeleninu nakrájíme na velmi drobné kousky a povaříme v osolené vodě na skus. Přidáváme ji podle doby varu, začneme…
Hermelín nakrájíme na tenké plátky. Tuňáka scedíme a smícháme s drobně nakrájenou jarní cibulkou, pepřem a chilli.Krajíčky veky potřeme tenkou vrstvou másla a poklademe…
Na sádle osmahneme cibuli a kostičky špekáčků (i ty pustí tuk, tak to se sádlem nepřehánět), pak přidáme papriku, necháme ji jen pustit barvu a hned zalijeme vývarem…
1. Z řapíku řapíkatého celeru stonky očistíme od povrch. vlasů. 2. Řapíky nakrájíme na cca 3-5 cm kousky. 3. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme spolu s česnekem na…
Všechno nakrájíme a uchystáme na misky, abychom pak jen přidávali do pánve. Konzervy otevřeme, kokosové mléko rozdělíme - do šálku slejeme řídší poloprůhledné mléko,…
Brambory nastrouháme na jemno, přidáme změklé máslo, ostatní suroviny a dobře zpracujeme ve vláčné těsto. Necháme odpočinout. Mezitím si nakrájíme zeleninu na drobno. …
Na trošce oleje zprudka osmahneme kuřecí maso nakrájené na kostky. Po chvíli přidáme česnek a sůl. Za další chvilku přidáme nakrájené zelí, poté chilli a sójovou omáčku.…
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a papriku. Přidáme bylinky a koření. Přisypeme maso nakrájené na malé kousky a společně prohřejeme. Nakonec přidáme rajčátka…
Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme na masti z konzervy bravčového mäsa. Pridáme pokrájané mäso a rozpustíme. Pridáme nakrájané párky, podľa chuti soľ, čierne korenie,…
Houby a cibuli nakrájej nadrobno a dáj na olej orestovat. Když je cibule sklovitá, přidej pokrájené tvarůžky, okořeň paprikou a za stálého míchání prohřej, až se…
Na oleji si osmažíme dozlatova cibuli, přidáme na větší kostky nakrájené maso, až se zatáhne zasypeme červenou paprikou a gulášovým kořením, osolíme, chvíli podusíme ,…
Okurku a mrkev nakrájejte na slabé nudličky, dlouhé asi 5cm. Suroviny na zálivku prošlehejte v misce. Krevety vložte do vroucí osolené vody na necelou minutu, vyjměte…
Maso očistíme a osušíme. Do velké pánve s nepřilnavým povrchem dáme rozehřát 1 PL oleje a na ní opékáme maso ze všech stran dohněda. Mezitím očistíme žampiony a…
Cibuli nakrájíme na drobno a společně se škvarky ji necháme zpěnit. Přidáme droždí a mícháme do rozpuštění. Když droždí začne vonět, vyklepneme vejce a necháme srazit…
Cibuli nakrájejte na plátky a rozeberte na kolečka. Na 30 minut dejte odpočinout do mléka.Smíchejte mouku s pivem, žloutky s kmínem a vytvořte husté těstíčko.Okapaná…
Rybí kostky rozkrájíme na menší díly (já každou krájím na 4 čtverečky, celkem mi vznikne tedy 16 dílů ryby :)), osolíme a pokapeme citrónovou šťávou (já použila ještě…
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme koření, citronovou šťávu a ol. olej. Necháme v chladu marinovat min. přes noc, ale klidně 2 dny. Všechnu zeleninu nakrájíme na…
Na olivovém oleji zpěníme rozkrájenou cibuli, česnek a zelený pepř. Přidáme hovězí nebo krůtí mleté maso, chilli, sůl, pepř, kmín, oregano, kurkumu, bazalku, červený…
Jak na techniku restování, kterou si oblíbil i Zdeněk Pohlreich? Důležitá je příprava!
Jak na ten nejlepší bezinkový sirup s citronem: Jednoduchý postup podle našich babiček funguje dodnes a zvládne jej každý
Barevná jablíčka jako nepostradatelná pochoutka do podzimních dní!