Francouzské housky
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárny dáme suroviny nejdřív tekuté, potom sypké, zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto prohněteme, rozkrájíme na kusy a uděláme bochánky, které necháme na plechu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárny dáme suroviny nejdřív tekuté, potom sypké, zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto prohněteme, rozkrájíme na kusy a uděláme bochánky, které necháme na plechu…
Nejprve propláchneme quinou a necháme ji chvíli namočenou, aby se z ní vyloučily nahořklé saponiny.Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku. Zasypeme ji chilli, zázvorem,…
Kousky králičího masa naložíme do oleje a bylinek. Na oleji ze sušených rajčat osmahneme nakrájenou cibulku a posekaný česnek, přidáme pokrájená sušená rajčata a rajčata…
Na pánvi rozpálíme olej, krevety máme buď chlazené nebo necháme rozmrazit a zbavíme pomocí ubrousku přebytečné vody, poté vložíme na pánev, osmahneme z každé strany asi…
Ze všech ingrediencí, kromě kotlet, vytvoříme hustší těstíčko. Kotlety zlehka naklepeme a dáme do marinády, aby byly ponořené. Necháme marinovat, ideálně přes noc. Když…
Nejprve játra očistíme a popřípadě odblaníme. Nakrájíme na kusy a vložíme do misky. K masu přidáme protlak, pepř, medvědí česnek, semínka chilli, gril.koření, sojovku,…
Z koster (masa), cibule a celého pepře připravíme vývar (v papiňáku cca 25 minut). Po uvaření vyjmeme maso, případně obereme od kosti, vývar slijeme přes sítko. Na…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Uvaříme je ve slané vodě, ale musí zůstat pevné.Meztím nakrájenou slaninu opečeme, přidáme cibuli a česnek na…
Sojové maso uvaříme v bujonu nebo jen slané vodě dle návodu, před dovařením přidáme bulgur, vypneme zdroj tepla a necháme pod pokličkou dojít. Papriky překrojíme napůl…
Játra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky…
Oprané a osušené filety z tresky pokapeme šťávou z citronu a necháme chvíli odstát. Posolíme a lehce okořeníme směsí koření Severské scampi. Na pánvi tresky krátce…
Stehna omyjema a osušíme. Nastrouháme zázvor na jemno, smícháme s chilli a kari pastou a trochou oleje vše namažeme na stehna. V pekáčku oestujeme špek ma malé kostičky…
Na oleji osmahneme do "skorozlatova" cibulku, přidáme na plátky česnek a necháme ho zavonět. Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a chvilku společně restujeme.Ke směsi…
Na troche oleja pražíme 3 min na plátky narezaný cesnak a na malé kúsky narezané stopky zeleru. Pridáme huby a nadrobno narezané chilli papričky a pražíme ďalšie 3 min…
Na pánvi s kokosovým olejem necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku.Po chvilce přidáme lahůdkové droždí, kokosové chilli, kari a necháme vše lehce provonět.Na…
Smícháme 3 lžíce oleje s česnekovou pastou a kořením (vyjma pepře). Dáme stranou. Papriku zbavíme semínek a středu, podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme. Cibuli podélně…
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek na plátky a cuketu nastrouháme nahrubo.Na trošce oleje osmažíme cibuli lehce dozlatova, přidáme česnek a po chvíli cuketu…
Maso omyjeme a pokrájíme na kostičky, které okořeníme. V hrnci maso orestujeme ze všech stran a přidáme pokrájenou cuketu. Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka…
Nejprve si na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku. Když je cibulka téměř hotová, přidáme kurkumu, chilli, garam masalu a římský kmín a necháme cibulku obalit.…
Z kotlety uděláme steaky cca 2-3 cm.Z ingrediencí připravíme marinádu, kterou vetřeme do steaků a necháme 2 hodiny odpočívat.Na rozpálené pánvi s trochou oleje…
Maso pokrájíme na sousta, osolíme, opepříme a dáme smažit na rozpálenou pánev s troškou tuku. Když máme maso z jedné strany opečené dozlatova, otočíme ho a k masu do…
Květák omyjeme a uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Poté ho vyjmeme a necháme vychladnout.V kastrolu si připravíme jíšku z másla a mouky.Přidáme víno a vývar z…
Kostky cukety opéct na másle a odstranit z plamene.Přidat vodu, rozdrcený bujon a jablka. Vrátit na oheň a povařit.Nakonec přidat rozinky a chilli. Nevařit dlouho, aby…
Maso smícháme s kořením, olejem a česnekem. Příchutě přidáváme opatrně, ochutnáváme, nesmí to být přesolené, příliš ostré – prostě dle vlastní chuti.Šmakouna nakrájíme…
Kam za jídlem na Colours of Ostrava: Hitem je polská pizza za 280 korun, zklamáním za 98 Kč rohlík s kuřetem na paprice
Tvarohové syrniki neobsahují téměř žádnou mouku. S těmito lívanci můžete hřešit klidně každý den
Jižní Čechy na talíři: Připravte si kočičí tanec, bosáky nebo pucánkovou polévku z hub!