Kureci shawarma
Recept ještě nebyl hodnocenKureci maso nakrajime na velmi tenke nudlicky. Pridame namichane koreni (mnozstvi dle chuti), olivovy olej a nechame v chladu 1 hodinu prolezet, pak vyndame a nechame…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 996 kJ / 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,60 g |
– nenasycené | 1,00 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,60 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 510 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 45,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kureci maso nakrajime na velmi tenke nudlicky. Pridame namichane koreni (mnozstvi dle chuti), olivovy olej a nechame v chladu 1 hodinu prolezet, pak vyndame a nechame…
Olej rozpálíme ve větším silnostěnném hrnci, přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme do změknutí. Přidáme rozmačkaný česnek, strouhaný zázvor, chilli papričky, kmín,…
Mlete maso smichame s drobne pokrajenou cibuli, petrzelkou a koriandrem, novym korenim a skorici, rajskym protlakem a harissou, osolime, opeprime a rukou vse poradne…
Pita chléb osmahneme na suché pánvi. Hovězí maso smícháme se solí a pepřem, nic víc, jinak to není hamburger. Necháme chvíli odležet, pak rozdělíme na čtyři díly a…
Maso nakrájíme na nudličky a nejlépe přes noc dáme marinovat do směsi koření a oleje. Zelný salát je dobré taky připravit s předstihem, aby zelí nakřehlo a pustilo…
Pita chléb pomažeme pastou, obložíme salámem, a sýrem a vším co chcem a dáme na 5 minut zprudka zapéct v rozpálené troubě cca na 250 °C.
Cizrnu slijte. Do mixovací nádoby dejte nakrájenou cibuli, petrželku, sezam, nakrájený česnek, prášek do pečiva, mouku, vejce, sůl a koření a vše důkladně rozmixujte.…
Budete-li grilovat na dřevěných špejlích, namočte je do studené vody.Nahrubo nakrájenou cibuli, otrhané lístky petržele, koriandr i se stonky vložte do mixéru a…
V prvním kroku vyrobíme hummus. Rozmixujeme vařenou cizrnu, při mixování přidáme sezamovou pastu tahini a postupně olivový olej tak, abychom získali hladkou kaši. Kaše…
Všechny pita chleby potřeme lehce vodou, aby zvlhly, pak je pomažeme omáčkou na těstoviny, poklademe natrhanou šunkou a plátky Eidamu. Cherry rajčátka nakrájíme na…
Pita chleb natrhame na male kousky a na masle osmazime do krupava.Jogurt smichame s utrenym cesnekem a soli.Na stul servirujeme vse zvlast. Misu s varenou cizrnou, misu…
Na středním plameni rozehřejeme v pánvi olej. Vsypeme nakrájenou papriku a necháme ji změknout. Přidáme nasekanou jarní cibulku, česnek, chilli papričku a oregano a 2…
Vývar: Ve velkém hrnci zahřejte olej, přidejte cibule a cca 5 minut opékejte na středním plameni. Poté přidejte ostatní zeleninu a sůl, zalijte vodou a přiveďte k varu.…
Cibuli nakrájejte na drobno, papriky na menší proužky. Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a papriky a na středním ohni opékejte asi 5 minut. Přidejte…
Babaganoush je tradiční blízkovýchodní pomazánka z pečeného lilku, která vás osloví svou jemnou, kouřovou chutí s dotekem česneku a tahini. Ideální jako lehký předkrm…
Vidlička jako ďáblův nástroj a nůž místo párátka: Moderní příbor používáme teprve dvě století
Snídaně pro lenochy: Fermentovanou ovesnou kaši podle receptu Hanky Zemanové večer zamícháte a ráno posnídáte
Lógr z kávy nepatří jen do koše: Funguje jako skvělé hnojivo, čistidlo i kosmetický prostředek