Hovězí tokáň s kuskusem
Recept ještě nebyl hodnocenMasový tokáň je tradičním pokrmem zejména v Maďarsku. Existuje mnoho jeho úprav. V tomto receptu použijeme hovězí maso, svíčkovou. Nudličky masa doplníme zeleninou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 964 kJ / 230 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,20 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,60 g |
– nenasycené | 1,00 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,60 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 456 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 41,40 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Masový tokáň je tradičním pokrmem zejména v Maďarsku. Existuje mnoho jeho úprav. V tomto receptu použijeme hovězí maso, svíčkovou. Nudličky masa doplníme zeleninou a…
Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, kmín, prolisovaný česnek a necháme povařit. Na trošce sádla osmahneme chléb nakrájený na kostičky a dáme na dno talíře,…
Jednoduchou pomazánku z tuňáka si můžeme dát jako snídani či svačinu, nebo jí můžeme ozdobit jednohubky a použít jako pohoštění na oslavách. Na tmavém chlebu s kouskem…
Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a zalejeme vodou. Lehne promícháme a do směsi naložíme maso. Necháme 24 hodin…
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Pak ho přiměřeně osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V kastrole rozehřejeme polovinu sádla a maso na něm po částech ze všech stran…
Mlete maso ochutime (sol, korenie, oregano, cesnak, skorica), pridame vajicko a premiesame. Z hotovej zmesi tvarujeme gulicky, ktore striedavo napichujeme na spajlu…
Chléb pokrájíme na větší kostky a namočíme do piva, necháme ho změknout a poté ho rozvaříme ve vývaru. Přidáme trochu kmínu, rozšlehaná vejce a nakonec smetanu. Polévku…
Syr nastrúhame, zmiešame so smotanou a majonézou, pridáme prelisovaný cesnak, dosolíme.Chlieb narežeme na štvorce 4x4 cm, na každý kúsok navrstvíme pomazánku, ozdobíme…
Do misy si dame kremovy syr, pazitku, kren, kapary, sul, pepr a citronovou kuru a dobre umichame do hladkaKrajice chleba si dame na val a kulatou formickou na cukrovi …
Plátky chleba opeč nasucho v topinkovači a po vyjmutí potřui česnekem z obou stran,na vrchní stranu nanes slabý proužek másla. Konzervu žampionů otevři,zbav nálevu…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, přidáme sůl, cukr, olej, ocet a vejce.V míse smícháme všechny sypké suroviny, včetně droždí a koření.Sypkou směs nasypat do pekárny k…
Nejdříve si připravíme světlou jíšku z másla a hladké mouky a necháme ji vystydnout. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a přihodíme očištěné a na plátky…
Změklé máslo rozšleháme, přidáme nastrouhané sýry, na maličké kousky nakrájenou kapii, okurku, pepř, feferonku, ochucený olej z kapie a nakonec cibulku. Už jen zcela…
Máte v plánu pozvat návštěvu? S tímto receptem můžete připravit jednoduché a efektní pohoštění den dopředu. Plátky chleba jsou potírány dvěma druhy pomazánky a…
Nechcete vyzkoušet recept na vymazlenou dýňovou polévku? Takovou, na kterou se srdce směje? A jejíž autorství je přisouzeno jedné ze světových kuchařských ikon? Tak…
Jedlé kaštany jsou velmi zdravé a jejich lahodná chuť skvěle vynikne i ve slaných pokrmech. Dnes je přidáme spolu se šalvějí a chlebem do rolády z vepřové panenky. Jemné…