Chřest s holandskou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenKlasická příprava chřestu s holandskou omáčkou pro začátečníky. Chřest je v Česku nejoblíbenější a nejcennější jarní zeleninou v sezóně od dubna do června. Lze ho sice…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 896 kJ / 214 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 2,20 g |
– nasycené | 0,60 g |
– nenasycené | 1,60 g |
–– mononenasycené | 0,80 g |
–– polynenasycené | 0,80 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 9,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 604 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 38,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Klasická příprava chřestu s holandskou omáčkou pro začátečníky. Chřest je v Česku nejoblíbenější a nejcennější jarní zeleninou v sezóně od dubna do června. Lze ho sice…
Do misky dáme Aktivie, tavené sýry, pepř, hořčici, nasekanou jarní cibulku a vyšleháme. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku, goudu, ředkvičky a zamícháme (už nešleháme)…
Lahodná krémová polévka z bílých fazolí, se smetanou a krutonky z žitného chleba. Výtečná, sytá a vonící po česneku. Bude skvělou večeří za chladných dní. Žitný chléb se…
Pivní polévky byly kdysi běžnou součástí jídelníčku, oblíbené byly i v hospodách jako vydatné jídlo. I dnes si můžeme tuto tradiční polévku vychutnat. Výraznou chuť piva…
Všechny suroviny, mimo chleba, smícháme a necháme chvíli propojit chutě.Chleba nakrájíme na tenké plátky. Masovou směs na ně natřeme, asi 1-1,3 cm. Překrojíme napůl.…
Jemně nahořklá chuť rukoly dodává této polévce osobitou chuť a šmrnc. V kombinaci s mozarellou, rozmixovanou kořenovou zeleninou a opečenými krutonky z žitného chleba…
Celý suchý chléb jsem dala do větší misky a zalila vodou, párkrát jej obrátila a jakmile byl celý mokrý i uprostřed, nechala jsem ho vykapat a rozmačkala rukama. Mezitím…
Namočit cizrnu na 6-12 hodin. Kratší čas postačí pro nasáknutí vody.Vařit v hrnci asi 35 minut. Výhodnější je uvařit v tlakovém hrnci 25 minut (lepší na 2. stupeň).…
Žitný chléb nakrájíme na čtverečky asi 10 x10 cm, neb dle každého z Vás. Vajička, uvařená natvrdo, nakrájíme na plátky. Chléb pomažeme lučinou, kterou malinko opepříme…
V misce smícháme nastrouhaný celer s řeckým jogurtem.Přidáme olivový olej, citronovou šťávu a petrželku. Nakonec vmícháme tuňáka a ochutíme solí a pepřem.Připravenou…
Rajčata překrojte na polovinu. Položte je na plech řezem nahoru, posypte natrhanými lístky bazalky a plátky česneku, vše zalijte olivovým olejem a dejte na hodinu a půl…
Jablko a žitný semínkový chléb nakrájíme na malé kostičky, pokapeme citrónovou šťávou, hojně zasypeme kokosovým cukrem a skořicí a vše promícháme.Na pánvi roztopíme…
Chleba rozprostřeme na talíř, namažeme máslem, poklademe tvarůžky a posypeme ořechy. Dáme na 5 minut zapéct (používám konvektomat). Ozdobíme zeleninkou.
Vezmeme 3-4 krajíčky chleba a nakrájíme na polovinu.Nakrájíme sýr na nudličky, salám na nudličky, smícháme s celým rozšlehaným vajíčkem. Uděláme topinku, pak z jedné…
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přidáme mletou papriku, chvíli restujeme a pak zalijeme vývarem. Kysané zelí…