Vídeňský bramborový salát
Recept ještě nebyl hodnocenVídeňský bramborový salát není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem s hořčicí. Salát je díky kyselkavé chuti příjemně osvěžující a skvěle se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 205 kJ / 49 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,24 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,04 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,00 g |
– cukry | 7,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vídeňský bramborový salát není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem s hořčicí. Salát je díky kyselkavé chuti příjemně osvěžující a skvěle se…
Bramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak lze z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvé z pánve, horké a…
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Čočka patří mezi nejoblíbenější luštěniny, nemusíte ji ale připravovat pouze nakyselo. Dejte si k večeři sytý a zdravý čočkový salát. Potěšíte celou rodinu, nezašpiníte…
Maso nakrájíme na nudličky. Smícháme s olejem, sojovou omáčkou a kořením. Necháme půl hodiny odpočinout.Zeleninu nakrájíme na libovolné kousky, saláty natrháme. Tortillu…
Prostá a dokonalá kombinace ingrediencí, taková je klasika v podobě srbské kotlety. Tradiční receptura si žádá sterilovanou kapii, ale v našem receptu jsme ji kvůli…
Cibulové chutney připravené z červené cibule je lahůdka, kterou využijete především v době grilování. Doplní jak masa, tak sýry i zeleninu. Její pikantní chuť bude…
Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
Vietnamskou pollévku Pho Bo znáte z vietnamských bufetů a restaurací. Její vymazlenou verzi zvládnete i doma, musíte ale počítat s delším časem na vytvoření dobrého…
Chcete si připravit rychlé, chutné a vyvážené jídlo? Toto šťavnaté kuřecí maso doplněné nadýchanou rýží, avokádovou salsou a barevnou zeleninou vás ohromí svou…
Výborné rychlé karbanátky, které jsou šťavnaté a hotové během chvilky. Přidáváme do nich nastrouhaný sýr, který jim dodá tu správnou chuť. Pak už jen obalíme ve…
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu…
Využijte sezónu červené řepy a připravte si z ní carpaccio. Pečená řepa ochotně přijímá rozmanité chutě koření. Doplněná sýrem, karamelizovanou cibulí a zálivkou je…
Maso vidličkami natrháme a ve výpeku lehce prohřejeme. Zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Připravíme jogurt s česnekem a solí.Zeleninu ochutíme solí,…
Květák se dá připravovat na stovky způsobů. V tomto receptu je zapečený s bramborami, hermelínem a šunkou a vše doplňuje smetanová omáčka. Nechybí ani krustička…
V jednoduchosti je krása a u pomazánek to platí dvojnásob. Čerstvý, najemno nastrouhaný křen a nakrájenou cibulku zjemníme krémovým sýrem a zakysanou smetanou, pak už…
Kdo má rád kořeněné orientální chutě, ten jistě zná i jedno z tradičních jídel, butter chicken, neboli máslové kuře. Kousky orestovaného kuřecího masa jsou podávány s…
Příjemně svěží italský salátek poslouží ať už jako hlavní jídlo nebo příloha k masu. Salátek z bílého zelí s olivami a sušenými rajčaty má díky zálivce z vinného octa a…
Nejprve nudle namočte na pár hodin do teplé vody, samovolně změknou - hlavně nemíchat, šťouchat atd !!! lehce se lámou, když jsou tvrdší a nebudou to takové ty hezky…
Avokádo s vejci a ideálně na plátku chleba, to je momentální hit snídaňových bister. Jemnou avokádovou pomazánku s krémovým zastřeným vejcem si můžete snadno připravit i…
Vejce rozklepneme do misky, vidličkou promícháme, osolíme a opepříme.Do pánvičky dáme rozpustit kousek másla, nalijeme vaječnou směs a necháme z každé strany opéct…
Ostřejší rychlá večeře nebo oběd. Fazole s klobásou k sobě dobře ladí a omáčky bude taky dost. Může se podávat s jakýmkoliv pečivem které máte rádi. Ideální jídlo do…
Slané koláče z listového těsta obložené zeleninou a sýrem si získávají stále větší oblibu. Těsto si většinou kupujeme jako polotovar, což nám ušetří čas a náplň si vždy…