Losos na másle s jablkem, cibulí a Créme Fraiche
Recept ještě nebyl hodnocenRybí filety pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Zatím očistíme cibuli a jablko a obojí nakrájíme na půlkolečka. Rozpálíme nepřilnavou pánev, lososa prudce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rybí filety pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Zatím očistíme cibuli a jablko a obojí nakrájíme na půlkolečka. Rozpálíme nepřilnavou pánev, lososa prudce…
Brambory nakrájíme na kostičky, dáme do velké misky a smícháme s olejem, osolíme, opepříme a přendáme na plech. Do stejné misky přidáme na kostičky pokrájenou dýni, na…
1. Ve šlehací misce ručním šlehačem smícháme lososovou pomazánku (Lidl) se dvěma díly sýru smetanito a 50 g másla. Na plátek goudy natřeme směs, dáme 2 plátky vedle sebe…
Cukety umyjeme, odkrojíme stopky a špičky, přepůlíme, lžičkou lehce vydlabeme jádřince (u mladých cuket není třeba) a nastrouháme nahrubo. Dáme do cedníku, posolíme a…
Ananasovou dužinu nakrájíme na kostky, cibuli na silnější kolečka a kuřecí prsa na menší kostky. Maso naložíme alespoň na dvě hodiny do marinády.Pak maso napíchneme na…
Cibule očistíme, sloupneme co nejtenčí vrchní slupičku. Seřízneme bubák dole a seřízneme vršek cca na velikosti padesátikorunové mince - budeme potřebovat vytahat…
Všechny suroviny na marinádu smícháme, mimo cibule. Do marinády vložíme stehna a vmasírujeme do nich marinádu. Přes noc necháme odležet v lednici.Druhý den nakrájíme…
Nakrájíme slaninu na plátky zhruba 4 mm silné a aby byly cca 15 cm dlouhé. Překrojíme je napůl, takže budeme mít 12 kousků slaniny.Maso nakrájíme na kostky zhruba 3-4…
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme bílý pepř, nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku, kari koření, sůl, škrobovou moučku a vše důkladně promícháme.…
Zelí zbavíme vnějších zvadlých a vyřízneme košťál. Očištěné zelí pak velkým nožem nakrájíme na co nejtenčí nudličky. Ve velké míse promícháme zelí se solí, necháme půl…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust.Zeleninu očistíme a papriku nakrájíme na proužky, cuketu na půlkolečka, cibuli na měsíčky, rajčata přepůlíme a česnek nasekáme…
Cibuli nakrájíme na kolečka, vnitřky vyndáme a nasekáme nadrobno.Vnější kolečka naklademe na pánev potřenou olejem.Do misky k nakrájené cibuli vklepneme vejce, přidáme…
Jednoduché a velmi rychlé slané pohoštění pro návštěvu, bez vaření. Z opečeného toustového chleba uděláme malé jednohubky, které potřeme sardelovým máslem a obložíme…
Avokádo se stalo i v našich končinách velmi populární pochutinou a oblíbenou surovinou v kuchyni. Tento rychlý dip ze zralého avokáda s česnekem, paprikami a cherry…
Studené vařené oloupané brambory nakrájíme do mísy na kolečka nebo půlkolečka podle velikosti. Přidáme propláchnuté a na sítu okapané fazole a kukuřici.Okurky nakrájíme…
Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 7-7,5 minuty. Rychle zchladíme studenou vodou. Pak vejce opatrně oloupeme, žloutky jsou krásně krémové.Do misky nakrájíme cibuli a…
Nejprve uvaříme brambory.Do velkého hrnce dáme vařit vodu se solí.Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na malých slzách. Brokolici lehce posekáme a přidáme k…
Steaky z tuňáka nakrájíme na kostičky asi 1x1x1 cm. Zalijeme octem a necháme 40-60 minut macerovat.Poté ocet slijeme, přidáme kokosový krém, nakrájenou cibuli,…
Oloupané brambory, rajčátka, hermelín a cibuli nakrájíme na kousky. Vše osolíme, opepříme a přidáme bylinky.Vejce rozmícháme se smetanou a smícháme s bramborovou směsí.…
Běžným způsobem dáme uvařit rýži podle svých zvyklostí.Zatím osušíme papírovou utěrkou sumečka, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky velikosti soust.Očistíme a…
Jablko a zeleninu nastrouháme na velkých slzách, přidáme křen se smetanou, sůl, pepř a šťávu z citronu. Vše promícháme.Vejce rozkrájíme na čtvrtky, cibuli na tenké…
Nejprve uděláme salát, aby se chutě rozležely cca 1 hodinu předem. Brambory očistíme a uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nakrájíme do mísy na asi 5 mm plátky,…
Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme. 5 žloutků dáme stranou na dresink.Vejce protlačíme kolečkem na bramborový salát.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, jarní…
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme prolisovaný česnek, pepř, tatarskou omáčku, najemno nakrájenou cibuli, hořčici, smetanu a nasekanou pažitku.Promícháme…
5 skromných večeří na všední dny: Zadělávaná kedlubna, nudle s mákem nebo dušená mrkev ve stylu vaření našich babiček
Staročeská uhlířina je dokonalý pokrm ze zbytků. Kombinace brambor a nočků ze speciálního těstíčka zasytí i skvěle chutná
Ten pravý Karneval chutí zažijete jen na výstavišti v Ostravě!