Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang
Recept ještě nebyl hodnocenKraby usmrtíme bodnutím zespoda do středu krunýře, umyjeme, odlomíme spodní krunýř, , odstraníme drápy a žábry s vnitřnostmi (to tmavé nebo žluté), rozmačkáme klepeta a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kraby usmrtíme bodnutím zespoda do středu krunýře, umyjeme, odlomíme spodní krunýř, , odstraníme drápy a žábry s vnitřnostmi (to tmavé nebo žluté), rozmačkáme klepeta a…
Tortilly ohřejeme podle návodu v mikrovlnce nebo na suché pánvi. Nakrájíme všechnu zeleninu. Smícháme majonézu s česnekem a špetkou soli. Ohřátou tortillu lehce…
Na tuku (já dala sádlo) si v kastrůlku rychle osmahneme (do zešednutí)naklepané,osolené a opepřené plátky a uložíme je na talíř.Do vypečeného tuku přidáme na osminky…
Cibule nakrájíme na kolečka a česnek na plátky.Protože je to porce pro dva a potřebujeme vrstvit, zvolíme kastrol. Ten vymažeme sádlem.Vložíme plátek krkovice,…
Ochutnejte toto vyborné bezmasé jídlo, které je díky indickému koření plné vůní a chutí. Směs cizrny, zeleniny a žampionů v omáčce zjemněné kokosovým mlékem chutná…
Není nic lepšího v sychravých dnech, než talíř plný syté polévky připravené s láskou. Až před vámi bude na stole, v něm od zeleniny, luštěnin po maso vše tak akorát a…
Tuňák a vejce je skvělá kombinace plná bílkovin. Vařená vajíčka spolu s majonézou, zakysanou smetanou a sýrem vytvoří skvělý základ, který dochutíme kyselejšími a…
Objevte jemnou a lahodnou chuť šafránového kuřete. Křehké kuřecí maso je marinované ve směsi šafránu, citronu a aromatických bylinek, které mu dodávají nezaměnitelnou…
Domácí hamburgery se již dávno zabydlely na našich grilech. Není divu, dobře ochucené maso, zjemněné mletím, dobře propečené, navíc s doplňkem zeleniny a omáček v…
Špagety se smetanovou omáčkou jsou skvělou volbou pro milovníky rychlých a chutných jídel. Jemná a krémová omáčka s česnekem a bylinkami dodá těstovinám lahodnou chuť,…
Pokud máte chuť na lehkou večeři, na které si opravdu pochutnáte, vyzkoušejte tento salát. Svěží křupavé salátové lístky, plátky pečené řepy, aromatický kozí sýr a…
Nejdříve si zapněte troubu na asi 180 st. Brambory nadrobno pokrájejte nebo ještě lépe nahrubo nastrouhejte, stejně tak cibuli. Pokud brambory strouháte na struhadle a…
Pažitku a cibuli nasekáme najemno. Tvarůžky a Romadůžek nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Chilli papričku nakrájíme a přidáme spolu s cibulí, pažitkou a olejem do…
Den dopředu namočenou cizrnu vypláchneme studenou vodou a vaříme na mírném ohni 3 hodiny, aby jen slabě probublávala. Pěnu sbíráme. Po uvaření odcedíme, hodíme cizrnu…
Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Do kastrolu dáme sádlo, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, necháme zvolna…
Česnek, cibuli, petrželku nasekáme na drobno. Kapii, červenou cibuli, rajče nakrájíme na kolečka, listy salátu, umyjeme a necháme okapat. Majonézu smícháme s…
Česnek, cibuli, petrželku nasekáme na drobno. Kapii, červenou cibuli, rajče nakrájíme na kolečka, listy salátu, umyjeme a necháme okapat. Majonézu smícháme s…
Brambory omyjeme, pokrájíme na osminky. Zeleninu pokrájíme na kolečka nebo na kostičky.Promícháme s brambory. Podle chuti osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a…
Oloupané batáty nakrájíme na kostky, cibule na klínky. Oboje dáme na plech, přidáme celé oloupané stroužky česneku, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a posypeme mletým…
Maso nakrájíme na plátky a z nich uděláme cca půl cm nudličky, okořeníme čerstvě mletým sečuánským pepřem. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky,…
Šunku a sýr nakrájíme na nudličky, okurky na kostičky a cibuli na půlkolečka. Vše smícháme s majonézou, hořčicí a zbytkem surovin.Salát dochutíme čerstvě mletým pepřem a…
Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Opékáme na másle s olejem do pěkné zlaté barvy. Přisypeme cukr a když zkaramelizuje zakápneme octem. Chvíli smažíme a odstavíme.…
Maso nakrájíme na kousky, můžou být i větší, cibuli na půlkolečka.Maso dáme do misky, osolíme, okmínujeme, přidáme prolisovaný česnek, cibuli a kečup. Pořádně promícháme…
Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky (lépe se bude krájet z většího vychlazeného kusu a ostatní použijeme na jiný recept). Plátky po okraji několikrát…
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Popeleční středou končí Masopust a pro křesťany začíná 40 dnů půstu. Co se v tomto období nesmí dělat?
Retro okénko: Legendární žvýkačka Sevak stávala 1,50 Kčs a díky speciálnímu složení skutečně chránila před nachlazením