Filety z aljašské tresky na másle
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravit chutně tresku není vůbec těžké. Vhodně ji okořeňte a nechte chvilku odležet. Pak ji osmažte na kvalitním oleji spolu s kouskem másla. Z obyčejné ryby bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 271 kJ / 65 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Připravit chutně tresku není vůbec těžké. Vhodně ji okořeňte a nechte chvilku odležet. Pak ji osmažte na kvalitním oleji spolu s kouskem másla. Z obyčejné ryby bude…
Do mísy s mletým masem přidáme pepř, sůl, drobně pokrájenou cibuli a lučinu a důkladně promícháme. Rajčata a lahůdkovou cibuli nakrájíme a dáme do pekáčku.Paprikám…
Do mísy s mletým masem přidáme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a prolisované stroužky česneku. Zalijeme smetanou, vše důkladně nejlépe rukama promícháme a necháme…
Plněná zapečená rajčata jsou výborný nápad na zužitkování zbývajících surovin v chladničce. Vhodnou kombinací jednotlivých součástí se z rajčat stane delikatesa na…
Velký hrnec naplníme do ¾ horkou vodou, osolíme a přivedeme k varu.Cibuli nakrájíme nadrobno a v kastrůlku na sádle osmažíme do zlatavé barvy.Do větší mísy na jemném…
Špek nakrájíme na nudličky,játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší proužky.Zeleninu očistíme a nakrájíme. Obyčejnou cibuli na tenké půlměsíčky a bílé části…
Pokud máte doma sklenici vepřovky, můžete z ní snadno a rychle připravit výbornou pomazánku. Vepřové maso stačí ušlehat spolu s cibulí, cibulkovou natí a smetanovým…
Plátky masa na pracovní ploše podložíme potravinářskou folií. Folii (nebo větší igelitový sáček) dáme i shora a maso naklepeme.Každý plát masa rozřízneme na 3 díly, ale…
Do mísy dáme všechny suroviny na válečky, všechno důkladně promícháme a necháme chvilku uležet (cca 15 minut).Sýrové nitě rozdělíme na 4 díly. Rošt fritézy pomastíme…
Cuketová sekaná je skvělá jak horká, čerstvě po upečení, tak i zastudena, jako chuťovka. Můžeme ji připravit i ve vegetariánské variantě. Bude stačit slaninu nahradit…
Na rozehřátém tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a restujeme, dokud nepustí trochu barvy. Přidáme nakrájený chleba, zalijeme tekutinou a…
Z vinné klobásy do misky vymačkáme vnitřek, přidáme vajíčko, nahrubo strouhaný sýr, pepř, popř. trochu soli, a nasekanou zelenou lahůdkovou cibulku. Přidáme na troše…
Díky tlakovému hrnci připravíme plátky šťavnatého vepřového masa mnohem rychleji. Podáváme je se směsí lahůdkové cibule a mrkve, dobře ochucenou šťávou a jako přílohu…
Do mísy dáme mleté maso, které osolíme(ne moc pokud použijeme nivu-je slaná dost), kyselé zelí pokrájíme, dáme gulášové koření, hořčici, nakrájený pórek, lahůdkovou…
Do hrnce dáme pařáček na knedlíky, přidáme vodu a uvedeme k varu. Květák rozebereme na růžičky, očistíme, dáme na pařák a přikryté pokličkou vaříme 5minut. Poté květák…
Do širšího, hlubšího hrnce si dáme vařit vodu na špecle. Smetanu ušleháme s vejcem, přidáme sůl a postupně mouku, promíchanou s práškem do pečiva.Vyšleháme do hladkého…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, jen opepříme a nakrájíme spolu s ostatními ingrediencemi na čtverce jako na špízy, brambory a větší žampiony na půl, malé necháme…
K plnění je lepší zakoupit víc "masitější" silnější kusy sleziny, takové ty tenké kousky naplnit nejdou. Slezinu opláchneme, osušíme a pokud je delší, rozřízneme ji na 2…
K plnění je lepší zakoupit víc "masitější" silnější kusy sleziny, takové ty tenké kousky naplnit nejdou. Slezinu opláchneme, osušíme a pokud je delší, rozřízneme ji na 2…
Čočková polévka je sytý pokrm, který může být skvělou přesnídávkou, nebo nahradí i lehkou večeři. Pokud vám zbylo od oběda trochu čočky uvařené na kyselo, zkuste…
Jadel nastrouháme na jemno. Smícháme s máslem, sýrem a makrelami i s olejem. Pečlivě vymícháme. Přidáme nakrájenou cibulku i s natí a bylinky. Já dál nekořenila,…
Nasládlá kedlubna a jemná chuť květáku se skvěle doplňují v této polévce. Připravíme jíšku, rozředíme ji vodou a v ní uvaříme kedlubnu, květák a mrkev. Polévku okořeníme…
Do vývaru s masoxem(nebo do vody), nakrájíme zelí a kapustu jako když děláme zelí na proužky, cibule na malé kousky, mrkev, petržel, celer a brambory také na malé kousky…
Žampiony sloupneme, nožky nakrájíme na plátky a vnitřky kloboučků opatrně vydlabeme pomocí lžičky. Lahůdkovou cibulku nakrájíme a zvlášť oddělíme bílou a zelenou část.…
Tofu a tempeh: Jsou sojové náhražky masa opravdu tak zdravé, jak se říká?
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Jídelníček filmové Barbie: Herečka Margot Robbie musela dodržovat striktní stravovací plán. Základem byl tuňák, zelenina a kuře