Zeleninový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenOloupané brambory, česnek, očištěný celer i mrkev najemno nastrouháme. Směs zeleniny okořeníme, přidáme vejce a smaženou cibuli.Trošku zahustíme moukou a strouhánkou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupané brambory, česnek, očištěný celer i mrkev najemno nastrouháme. Směs zeleniny okořeníme, přidáme vejce a smaženou cibuli.Trošku zahustíme moukou a strouhánkou a…
Na rozbalený plát listového těsta do tří čtvrtin šířky rozložíme slaninu, na ni dáme syrové listy baby špenátu, potřeme zakysanou smetanou a posypeme sušeným česnekem.…
Do vyšší rovné nádoby dáme cibuli a 50 ml oleje. Tyčovým mixérem pořádně rozmixujeme. Poté přidáme vejce, zbytek oleje a všechny zbývající přísady.Tyčový mixer dáme na…
Vše smícháme ve směs, dle potřeby ještě přisolíme, ale drůbeží polotovar je už předem slaný, tak pozor! Přendáme do formy nebo utvoříme šišku a pečeme v troubě na 180°C…
Mleté maso důkladně promícháme s vajíčkem, kroupami, cibulkou a kořením. Cibule oloupeme, ukrojíme rovně vršek i část u kořínku, překrojíme a opatrně rozebereme na…
Brambory uvaříme ve slupce ne příliš do měkka. Dáme vychladit a připravíme si nápn: eidam a mozzarellu nastrouháme, spojíme pomazánkovým máslem, osolíme, opepříme,…
Čočku předem namočte, nejlépe večer - přes noc. Pak ji propláchněte a uvařte v čisté vodě do měkka. Slijte vodu (také můžete uvařit větší množství a použít dál na…
Na másle a oleji opečeme dozlatova hrubě pokrájenou cibuli, ke konci přidáme i posekaný česnek. Posypeme cukrem, necháme chvilku zkaramelizovat a ochutíme balzamikem,…
Nejdříve si připravte rýži nebo nudle, protože příprava salátu je půlminutová záležitost ;-). Nasekejte oloupaný česnek. Omyjte a nakrájejte na kusy salát. Pak ho…
Brambory nastrouháme najemno a zalijeme ohřátým mlékem (aby moc neztmavly). Promícháme a přes cedník vymačkáme do malého kastrůlku. Vymačkanou vodu s mlékem ohřejeme,…
Do misky nalejeme rajčatovou passatu, přimícháme semínka a necháme v lednici přes noc nabobtnat. Můžeme použít i rajčatovou šťávu, tomu se ale přizpůsobí množství chia…
Fazolky necháme rozmrznout (nebo propláchneme na sítě horkou vodou a necháme okapat. V pánvi na troše oleje lehce promícháme sušenou cibulku, vhodíme fazolky, osolíme,…
Oloupané brambory uvaříme s kmínem do měkka. Solíme trochu méně než obvykle, treska je slaná. Uvařené brambory scedíme, ale na dně necháme trošku vody.Přidáme horké…
Kousky částečně vykostěných králičích zadních stehen a hřbetu důkladně okořeníme rozetřeným česnekem, kořením, hořčicí - raději kremžskou, složíme do pekáčku a zasypeme…
Zapékací misku vyložte plátky slaniny a a zasypte strouhanými sýry promíchanými s kořením. Koření můžete zvolit podle své chutí, já dala chilli a česnek, určitě je dobré…
Květák v celku uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Vyndáme, necháme okapat a trochu vychladnout.V misce smícháme olej a všechno koření (já už nesolila, květák byl dost…
V omytém krůtím křídle pomocí špičatého nože oddělíme většinu kůže od masa, vyložíme slaninou a naplníme směsí kuliček, cibulky a husté omáčky. Vložíme snítky rozmarýnu,…
Z vlažné vody, kvasnic a lžičky cukru uděláme kvásek. Pak ho zapracujeme do osolené mouky, do které jsme také promíchali lžičku kurkumy. Nakonec přidáme i olej - tuk se…
Bramborové těsto připravte buď podle sebe, případně podle návodu. Čerstvý špenát operte, ponořte na chvíli do vroucí vody a sceďte, pořádně vymačkejte a nasekejte. Pokud…
Povíjnice vodní alias vodní špenát je jedním z druhů méně známých asijských zelenin. Rychlá příprava, typické asijské ochucení a dobrá přílohová rýže učiní ze svazku…
Co s kousky zbylého pečeného kuřecího masa? Inspirujte se naším receptem. Topinková směs, je buď mírně pálivá, nebo jemná dle kečupu, který použijete. Na křupavých…
Jste-li milovníci nádechu asijské kuchyně a máte doma pár potřebných surovin, tak přibrzděte u sporáku. Na jedné pánvi orestujete maso i zeleninu. S přílohou, jakou je…