Drožďovo-sýrové nočky - knedlíčky do polévky
Recept ještě nebyl hodnocenNení nad pořádný silný vývar. Pokud chcete vývar pozvednout o level výš a nudličky vám jako zavářka přijdou okoukané, knedlíčky jsou jasná volba. Tyto drožďové jsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Není nad pořádný silný vývar. Pokud chcete vývar pozvednout o level výš a nudličky vám jako zavářka přijdou okoukané, knedlíčky jsou jasná volba. Tyto drožďové jsou…
V jednoduchosti je kouzlo dobrého jídla. Inspirujte se asijskou kuchyní a připravte si k obědu nudle s masem. Kuřecí kousky marinované v sójové omáčce orestujete se…
Brambory nakrájíme na kolečka, rajčata a cibulku na kousky.Stehno zbavíme kůže a kosti. Maso nakrájíme.Smícháme lžíci olivového oleje se 1-2 lžícemi oleje z rajčat…
Slaný francouzský koláč quiche se v poslední době těší veliké oblibě. Připravte si jeho menší variantu, skládající se z křehkého těsta a výtečné smetanové náplně se…
Tato bábovka se hodí jako jedlý dárek a jistě potěší všechny milovníky masa. Připravíme ji z vepřových řízků, které dochutíme hořčicí a doplníme slaninou, strouhaným…
Jedli jste už někdy tuňákové taštičky? Zkuste je upéct podle tohoto receptu. S těstem z kysané smetany se velmi dobře pracuje a můžete si je připravit s sebou do práce…
Oloupanou vodnici a očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme a vložíme do mísy.Přidáme jarní cibulku nakrájenou na tenká kolečka.Zálivku připravíme tak, že do jogurtu…
Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo, jarní cibulku nakrájíme na kolečka i s natí, petrželku posekáme.Přidáme klíčky a vše zlehka promícháme.Z uvedených surovin…
Tyto malé kynuté bochánky připravíme ze směsi hladké a kukuřičné mouky. Díky strouhanému sýru, anglické slanině, česneku a jarní cibulce chutnají opravdu skvěle.…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Zajímavou variantou pomazánky je tato z vařených brambor. Společně se sušenými rajčaty a kořením je orestujeme doměkka. Do jemné pomazánkové konzistence nám pak pomůže…
Koprovka milovaná i nenáviděná. Základ této omáčky tvoří jogurt, který jí předává svou typickou nakyslou příchuť a proto již není potřeba použít ocet jako dochucovadlo.
Máte rádi jídla z jednoho hrnce, kde se tak úžasně propojí všechny chutě? Kdo by také ne. Skvělým příkladem jsou tyto fazole promíchané s cizrnou doplněné opečenou…
Do cca 2 litrů studené vody dáme pozvolna vařit maso, cibuli, přidáme pár kuliček celého pepře a sůl. Když je maso téměř měkké, vyndáme cibuli (dává se do polévky jen…
Vajíčková pomazánka je evergreenem snad každé domácnosti. Nejčastěji je však připravována po Velikonocích. Do této pomazánky budete kromě natvrdo vařených vajíček…
Ochutnejte tento zajímavý salát s netradiční kombinací hermelínu, vařených žampionů, jarní cibulky a kapie. Salát spojí směs zakysané smetany, majonézy a hořčice. Salát…
Pomazánky jsou skvělou volbou jak na snídani, svačinu, tak i večeři. Tuto cibulovou však budou jistě preferovat spíše dospělí. Do pomazánkového másla tak vmícháme jak…
Exotickou kombinaci chutí najdete v tomto salátu. Česnekem provoněné krevety orestujeme a podáváme je se salátkem z jablka, avokáda, rajčátek a cibule. Samozřejmě nesmí…
Neobvyklá kombinace křupavé zeleniny s jemností a sladkostí ovocného kompotu vás překvapí. Listy kadeřávku jsou křehké, křupavé, šťavnaté a protože je považován za…
Pokud máte chuť na sytou a rychlou večeři, vyzkoušejte toto chutné jídlo. Připravíte ho z vepřového masa, pórku a cibulky. Vše stačí jen orestovat a poté zakápnout…
Svěží tvarohovou pomazánku s jarní cibulkou a rajčetem upotřebíte jako rychlou svačinu, nebo večeři. Pomazánku, doslova nadupanou bílkovinami, konzumujeme namazanou na…
Talíř horké polévky přijde vždy k chuti. Máte-li rádi mléčné polévky, tento recept je pro vás jako stvořený. Polévka z jarní cibulky, s brambory a vajíčkem, krásně voní…
Pizza je snad všemi oblíbené jídlo. Tuto dobrotu si můžete vychutnat i v dietnější variantě z celozrnné mouky a špenátovou náplní, která příjemně voní po česneku. S…
Pilaki je lehce pikantní pokrm z bílých fazolí, který má svůj původ v Turecku. Snadný a chutný salát zvládnete připravit během půlhodiny. Podávat jej můžete jak studený,…
Jak Napoleon živil své vojáky? Museli si vystačit s přídělem tvrdých sucharů, octem a pálenkou
Zbylo vám maso z pečené husy? Připravte z něj lahodný sendvič, vydatnou polévku nebo božský slaný koláč
Pádné důvody, proč vyzkoušet Suchý únor: Co očekávat od měsíce bez alkoholu?