Domácí burgery s barevnými hranolkami
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na bulky dát do pekárny - program těsto. Z vykynutého těsta udělat 8 bulek (spíš placatější). Zapnout troubu. Bulky nechat na plechu s peč. papírem pod…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na bulky dát do pekárny - program těsto. Z vykynutého těsta udělat 8 bulek (spíš placatější). Zapnout troubu. Bulky nechat na plechu s peč. papírem pod…
Připravíme si těstoviny a dáme vařit osolenou vodu.Mezitím si připravíme omáčku. Nejdříve si orestujeme pokrájenou slaninku s cibulkou. Přidáme na kostičky pokrájenou…
Do robota s noži (ne mixér) dáme všechny ingredience "Na těsto". Zapneme a pozvolna zvýšíme otáčky na maximum, během chvíle se udělá z těsta koule. Tu pak na vále dobře…
Kuřecí prsíčka mírně osolíme, vložíme do pekáčku posypeme gril, kořením, poklademe lehce máslem a dáme péci. Mezitím si na pánvičce osmažíme česnek s cibulkou, přidáme…
Vepřové maso nakrájíme na malé tenčí plátky, které mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením - promneme a necháme chvilku odležet. Zatím klobásku…
Do mixéru dáme papriku, cibuli, česnek, petrželku, tymián a rozmixujeme na jemno. Do mísy dáme namleté maso, rozmixovanou papriku, vejce, namočenou, vymačkanou housku,…
Troubu předehřejeme na 180°C. Do pekáčku nebo větší hlubší zapékací mísy dáme máslo, cibuli, brambory, posypeme kmínem a sušeným česnek. Na to rovnoměrně naskládáme…
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme lehce dozlatova na trošce oleje nebo jemně pokrájeném špeku. Poté přidáme nasekaný česnek, protlak a bylinky dle chuti. Vše společně…
Dám vařit těstoviny a mezitím očistím a nakrájím zeleninu, přidám houby, kukuřici a čerstvý hrášek, poté omyji a na jemno nakrájím bylinky.Omyji a případně pokrájím…
Brambory předvaříme asi 10 minut, Hokkaido očistíme nebo oloupeme, vydlabeme, nakrájíme na hrubší hranolky a kdo rád pečenou cibuli (nejlepší je červená, ale i obyčejná…
Maso uvaříme do měkka a dáme stranou. Vývar použijeme na polévku. Do teplé vody namočíme houby shitake (lze použít i jiné) nebo je uvaříme do měkka. Uvaříme nudle, jaké…
Uvařené a oloupané vychladlé brambory protlačíme mřížkou na br. salát do mísy. Okurku a cibuli nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer očistíme a odstraníme z něj vlákna,…
Do hrnce dáme kukuřici, mrkev nakrájenou na kostičky, zalijeme vodou a uvaříme doměkka.Maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme a opečeme z obou stran na…
Brambory dáme vařit ve slupce s trochou kmínu (Kmín prý vytahuje z brambor to nezdravé.).Mezitím připravíme na pánvi další suroviny. Nejdříve slaninu, aby se vypekl tuk,…
Špenát: spaříme listy špenátu (u toho špenátu je lepší si odkrojit stopky delší, někdy mouhou být dost tvrdé), listy rozmixujeme, dáme vařit, postupně přidáme rozmačkaný…
Játra si odblaníme a nakrájíme na drobné nudličky. Na oleji zpěníme cibulku a poklademe játra. Přidáme zeleninový bujón, koření, zeleninu.Dusíme dokud játra nejsou měkká…
Na kapce olivového oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso, osolíme a opepříme. Pdlijeme troškou vody a dále podlíváme mlékem a vínem. Přimícháme…
Plátky masa pokrájíme na nudličky či kostky, opeříme, posypeme grilovacím kořením, osolíme (se solí opatrně - grilovací koření bývá mnohdy se solí v poměru až 80%),…
Žebírko, veškerou, drobně nakrájenou zeleninu, nakrájený chrást i s bulvami, kořením dám vařit do změknutí ve dvou litrech vody (záleží na množství zeleniny). Ocet se dá…
Maso si necháme nasekat na stejné kusy. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle ze všech stran dohněda. Přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli, které jsme…
Zelí několikrát přeřízneme na menší kousky, přendáme do misky a přidáme dle chuti cukr.Pokud nemáme domácí nakládanou zeleninu, použijeme z Moravanky spodní část…
Uvaříme knedlíky dle návodu na sáčku. Pro pestrost dělám i knedlíčky zvlášť jako kuličky.Špenát: osmahnu jednu až dvě cibule, osolím, přidám chilli kousky koření,…
Vyšlo zářijové číslo Marianne Venkov & styl: Nabízí chalupy, tradiční jídla a slevové kupony pro Dny Marianne
Nenechte si ujít tyto neodolatelné odrůdy švestek. Jaké pěstovat na chuť, do koláčů či na pálenku
V Praze si můžete sami natočit „zmrzku“. Nás vyšel plný kelímek zhruba na dvě stovky a takhle to probíhalo