Ředkvičková pomazánka s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenBlesková pomazánka s ředkvičkami. Tavený sýr se s tvarohem krásně našlehá a pomazánka nebude tak řídká, jako kdyby byla jenom z tvarohu. Vhodná je na snídani, večeři i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Blesková pomazánka s ředkvičkami. Tavený sýr se s tvarohem krásně našlehá a pomazánka nebude tak řídká, jako kdyby byla jenom z tvarohu. Vhodná je na snídani, večeři i…
V jednoduchosti je krása a také, v tomto případě, chuť. Stonky bílého chřestu omotané v plátku slaniny ocení všichni, kdo se na grilování dostaví. Spojíte v tom totiž…
Tabouleh, také tabbouleh, tabbúla, taboulé, či turecky kısır je salát pocházející z libanonské a syrské kuchyně, podávaný jako předkrm, je považovaný za libanonské…
Během horkých letních dnů se můžeme osvěžit dobrou limonádou. Připravíme ji snadno z malinového pyré, sodovky a citronové šťávy. Pokud chceme něco trochu ostřejšího,…
Tento svěží letní dezert si jistě oblíbíte. Díky ricottě je těsto vláčné a vanilka mu dodává krásnou vůni. Příjemným překvapením jsou sladké maliny, které vypadají pěkně…
Tento recept spojuje šťavnaté kuřecí maso s různou zeleninou, vše pečené společně na jednom plechu. Kousky kuřete jsou okořeněny oblíbeným kořením a pečou se společně s…
Tento dezert je velmi jednoduchý a pokud máte rádi čokoládu, jistě si ho také oblíbíte. Košíčky plněné lahodnou pařížskou šlehačkou zdobí čerstvé borůvky, které k…
Sezóna jablek a hrušek se nezadržitelně blíží, pojďme si tedy ukázat recept na netradiční džem z tohoto ovoce. Zázvor a pomeranč dodává ovocné lahůdce exotickou chuť a…
Nápoj plný energie, který spojuje pikantní chuť zázvoru s jemnou sladkostí medu. Tato domácí limonáda nejen skvěle chutná, ale také posílí imunitu a osvěží vás během…
Možnost nakoupit jen žádanou část drobů je výhoda, pokud si chcete doma připravit jejich lahůdkovou úpravu. Zkuste kuřecí žaludky podle tohoto receptu. Měkké a dobře…
Kaiserky jsou oblíbeným druhem pečiva. Na svačinu, na výlet, ale také z nich můžeme připravit pohoštění pro nečekanou návštěvu. Pečivo doplníme třeba pomazánkou z…
Někdo žemlovku miluje, jiný zatracuje. Připravte ji jinak, než jak jste zvyklí. Do formy vrstvíme opečená kolečka rohlíků a plátky jablek, prokládáme rozinkami. Zalijeme…
Variace oblíbené buchty na plech, kterou známe pod názvem „prošívaná deka”, lze připravit i s použitím sezonních mnohotvárných dýní. Ať již použijete hokaido, nebo…
Pokud vás už nebaví klasický kapr v trojobalu, vyzkoušejte si připravit kapří filátka v marinádě z jogurtu, vajec, hořčice, pepře a soli. Je pouze třeba počítat s tím,…
Quinoa se skvěle hodí do salátů, dodá jim nadýchanost a salát díky ní dobře zasytí. V kombinaci s pečenou zeleninou, cizrnou a jednoduchým dresinkem chutná skvěle,…
Vynikající mátový sirup, který můžete použít jako přísadu do osvěžujících letních nápojů, ale také může posloužit jako lék při nechutenství, špatném trávení, nebo i při…
Ovocný pečený čaj je lahodný nápoj, který kombinuje bohatou chuť pečeného ovoce a aromatického koření. Při přípravě se používá čerstvé nebo sušené ovoce, které se pomalu…
Nejen na podzimní dny se hodí upéct tento skvostně vypadající a lahodně chutnající koláč. Je z kynutého těsta, doplňují jej hned dvě náplně, tvarohová a maková, které…
Dokážete si představit zimu bez zázvoru? Zázvor má mnoho zdravotních přínosů a je velkým pomocníkem v případě nachlazení. Připravte si dopředu tento zázvorový sirup s…
Tenhle koláč chutná stejně, jak vypadá: báječně! Přesvědčit se o tom můžete ostatně sami. Připravte na podzimní víkend křehký koláč, který ukrývá křupavou ořechovou…
Klasické linecké těsto, které však dobře poslouží začátečníkům, kteří s pečením třeba teprve začínají. Při jeho výrobě určitě dbejte na vysokou kvalitu vstupních surovin…
Treska je jedno z nejdostupnějších druhů kvalitního rybího masa. Můžete ho připravit nápaditě, chutně a velmi lákavě na pohled. Zkuste variantu s citronem, petrželí a…
Změklé máslo utřeme se žloutky do pěny, přidáme nastrouhanou kůru z 0,5 citronu a oba druhy cukru. Dále vmícháme krupičku, tvarohy a šťávu z 0,5 citronu. Na závěr zlehka…
Osolenou, okořeněnou tresku necháme odležet 2 hod. Přeložíme do zapékací misky, dáme cibuli, namažeme majonézou a zapékáme 1/2 hodiny. 10 min před dopečením posypeme…