Mlsná hruška
Recept ještě nebyl hodnocenTento jednoduchý dezert zaujme na první pohled. Hrušky nejprve povaříme ve víně ochuceném výrazným kořením. Tím, že do sebe víno nasáknou, získají nádhernou barvu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento jednoduchý dezert zaujme na první pohled. Hrušky nejprve povaříme ve víně ochuceném výrazným kořením. Tím, že do sebe víno nasáknou, získají nádhernou barvu a…
Makrela patří mezi dravé ryby a její maso je bohaté na bílkoviny i zdravé tuky. Připravte si skvělou večeři z filetů z makrely. Orestované kousky rybího masa doplní…
Drobné dortíky mají díky řepě krásně červenou barvu, která s bílou šlehačkou tvoří zajímavý kontrast. Těsto je pěkně vláčné. Dortíky si vychutnáme s kávou jako nedělní…
Pracnější recept na (nejen) vánoční závin z kynutého těsta s makovou či ořechovou náplní si žádá více času na přípravu, ale odvděčí se vám lahodnou chutí. Netradiční…
Pečínka z kančího masa není nic neobvyklého, můžeme si ji připravit doma nebo na ni zajít během zvěřinových hodů do restaurace. Pokud se rozhodneme připravit ji doma,…
K Vánocům neodmyslitelně patří i linecké cukroví - jednoduché, křehké a vonící po vanilce. Slepíme ho jahodovou marmeládou a ozdobíme podle své fantazie čokoládou,…
Kváskový mazanec je receptem pro všechny pekařské nadšence a milovníky kvasového pečení. Sladké těsto fermentované pšeničným kvasem můžete využít na přípravu mazance…
Vepřové řízky v oříškách přinášejí novou dimenzi klasického pokrmu. Šťavnaté maso obalené ve zlatavé krustě z jemně nasekaných oříšků je zárukou dokonale křupavé textury…
Do láhve o obsahu 1 litr (sklo nebo PP od mléka) vložíme prolisované stroužky česneku, šťávu z citrónu a dolijeme převařenou vlažnou vodou. Uzavřenou lahev necháme stát…
V misce si připravíme směs s koření, citronové kůry, šťávy a řádně promícháme. Osušené filety osolíme a potřeme směsí, dáme na talíř a necháme v chladu asi 2 hod.…
Lilek omyjeme a nakrájíme i se slupkou na centimetrová kolečka. Po obou stranách osolíme a necháme v míse aspoň 30 mnut vypotit. Pak opláchneme a na utěrce usušíme. V…
Všechnu zeleninu nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme a to vše v syrovém stavu i brokolici, zamícháme, dáme lžíci či dvě oleje, osolíme a přidáme salátové koření......…
Krevety rozmrazíme a dáme do mísy, vymačkáme na ně citron. Tyčinky Surimi taky rozmrazíme a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev nastrouháme, přidáme nakrájený pórek a…
Kuře, nebo kuřecí díly(stehna a pod) si osušíme a pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát. Pak potřeme kůrou z jednoho citronu, osolíme, posypeme provensálským…
Porce ryby osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme z obou stran na másle, vyndáme a udržujeme v teple (třeba zabalené v alobalu).…
Troubu předehřejte na 190 ⁰C. Datle zalijte horkou vodou a nechte odstát. Mrkev nastrouhejte najemno, Do mísy vložte vejce, banán nakrájený na menší kusy, jogurt,…
Kapustu (zelí) nakrájame na rezance, premiešame so soľou a necháme odstáť cca hodinu. Potom dobre premačkáme, kapusta pustí šťavu.Suchú fazuľu namočíme na pár hodín,…
Žloutky, cukr, smetanu a mléko smícháme a pozvolna zahřejeme na 40°C. Pak směs vlijeme do čtyř nádobek vhodných k zapékání. V troubě pečeme při 95°C, dokud pudink…
Prvně dáme vařit brambory.Steaky opláchneme a osušíme.Obalíme ze všech stran v hladké mouce a nakořeníme kořením na ryby. Rozehřejeme na pánvi větší kus másla a steaky…
V misce smícháme majonézu s cibulkou, rozdrobeným rokfórem a kořením, zvolna přimícháme podmáslí. Ve velké míse smícháme nakrájená jablka, která zakápneme šťávou z…
Ryby si očistíme, vymyjeme studenou vodou a osušíme. Do pekáčku si dáme trochu oleje, ryby si nasolíme i vevnitř, z obou stran je projedeme olejem v pekáči, uskládáme si…
Prvně jsem si udělala nálev smícháním vývaru s cca 2/3 prášku z mořských řas (to dá asi lžíci a půl +/-), sójovou omáčkou, polévkovou lžící sušeného česneku a šťávou z 1…
Žampiony nakrájíme nadrobno, osmažíme doměka a necháme vystydnout. Šunku také nakrájíme nadrobno a smícháme s majonézou. Podle chuti osolíme a opepříme. Směsí naplníme…
Rybí filety rychle orestujeme na olivovém oleji, přendáme do zapékací misky, osolíme, opepříme, proložíme citrónovými plátky a chvíli zapečeme v troubě. Mezitím jdeme…
Jak na klasické italské krémové rizoto s dýní? Základem je správný druh rýže, dokonalou chuť zajistí silný vývar
Skořicový čaj: Dokonalý zabiják bacilů pomáhá i s hubnutím! Víte, jak jej správně uvařit?
Jak chutná panela: Sladidlo z cukrové třtiny voní po karamelu a skvěle vylepší džemy i drobenku na koláč