Řezy z BB sušenek
Recept ještě nebyl hodnocenRafinovaný moučník s vloženými sušenkami v chutném krému připravíte během dvou hodin. Celý moučník zahalte polevou z kvalitní čokolády. Pochutnat si na tomto dezertu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rafinovaný moučník s vloženými sušenkami v chutném krému připravíte během dvou hodin. Celý moučník zahalte polevou z kvalitní čokolády. Pochutnat si na tomto dezertu…
Tento tradiční recept je nejen skvělou pochoutkou, ale také krásnou součástí vánočního cukroví, které si užijí dospělí i děti. Medové kuličky jsou oblíbené pro svou…
Všechny přísady smícháme a dáme do vymazaného hrníčku.Hrníček dáme do mikrovlnky na 2 minuty.Vyklopíme a podáváme.
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme mléko a olej, poté přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou a pomerančovou kůrou. Nakonec přidáme kokos. Těsto vylijeme na…
Připravíme vodní lázeň. Do té dáme rozpustit 100 g čokolády, máslo, kokosový olej, cukr a skořicový cukr (všechny tyto ingredience vmícháváme postupně, pomalu). Do…
Do mísy dáme všechny suroviny : mouku,prášek do pečiva ,kakao,cukr, nescafé ,mléko, vejce, olej,tuk a rum Vše smícháme a dáme na připravený plech a upečeme. Až je…
Máslo, cukr a vejce utřít, přidat mouku a mléko, já přidávám nastrouhanou čokoládu a rozdrcené vlašské ořechy, naplnit mufinky tak do třičtvrtě, protože se trochu…
Drobné košíčky z křehkého lineckého těsta pečené ve formičkách můžeme připravit dostatečně dopředu. Podle chuti je pak můžeme plnit krémem oblíbené příchutě. V tomto…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, vtlačíme do formiček na rohlíčky, pečeme do růžova na 170 stupních. Necháme asi tři minutky zchladnout a vyklopíme. Vychladlé…
Ve větší míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem, přidejte vejce a znovu šlehejte.V druhé míse smíchejte mouku, sodu a sůl.Mouku postupně přesejte do směsi z másla a…
Zapečená jablka s vínem a pudinkem jsou šťavnatou lahůdkou Pečením získají jablka krásnou karamelovou barvu a chuť, kterou báječně doplní čokoláda s oříšky. Ideální…
Nejdříve si upečeme piškot, nejlépe na papíře. Když ho nechci lehounký a extra teninký a nadýchaný na roládu, dělám podle starého receptu: 5 celých vajec s 25 dkg cukru…
Z bílků ušleháme tuhý sníh.Opatrně vmícháme rozpuštěné vlažné máslo a ostatní suroviny.Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a upečeme. Na formu je…
Formičky necháme nachladit v mrazáku a mezitím si vytvoříme čokoládu. Formy vytáhneme a čokoládou poléváme dno a strany formiček – necháme prostor pro náplň. Až…
Všechny suroviny promícháme a spojíme v hustou hmotu. Na talíř, vhodný do MT, dáme pečící papír. Z těsta děláme kuličky v průměru cca 2 cm. Na talíř dáváme vždy jen tři,…
Oloupeme hrušky a nakrájíme je na malé kostičky. Dáme si je do mísy a přidáme vanilkový cukr, kokos a mandle, které buď rozdrtíme na kousky, nebo nastrouháme jak má kdo…
Z každého těsta vyválíme plát. První plát těsta dáme na pomokřený plech a celou plochu pokryjeme piškoty. Uvaříme pudinky, ale jen ze 400 ml mléka, aby byly hustší…
Ručně si vypracujeme těsto a necháme uležet, vyválíme, vykrojíme tvary, dáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi při 180C do růžova, opatrně sejeme s plechu, jsou…
Kaštany omyjeme a nařízneme na vypouklé straně do tvaru X. V mléce vaříme nejméně třicet minut na mírném ohni tak, aby byly kaštany ze tří čtvrtin potopené, průběžně…
Ovoce, ořechy, rozinky, brusinky, mandle, kousky čokolády a nastrouhanou kůru vložíme do misky. Přidáme trochu mouky a promícháme.Žloutky vyšleháme s cukry a změklým…
Všechny suroviny na těsto kromě čokolády a ořechů dáme do mísy a ušleháme ručním šlehačem, pak vmícháme nasekané ořechy a čokoládu. těstem naplníme papírové krabičky na…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, necháme hodinu v ledničce. Pak na jemně pomoučeném vále vyválíme na tloušťku asi 0, 5 cm. Vykrájíme kolečka a do poloviny…
Zapneme troubu na 180 ° C. Předem vyndáme z ledničky máslo i tvarohy. Oddělíme žloutky a bílky do misek na šlehání. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Ke…
Svíčková se špagetami? Tuhle delikatesu si zamiloval Zdeněk Pohlreich!
Odpalované těsto podle Josefa Maršálka: Vodu a olej vyměňte za mléko s máslem. Chuť bude nesrovnatelně lepší, radí cukrář
Palačinky jianbing z čínského tržiště jsou tenoučké jako papír a plněné slanými krekry, křupavou slaninou a čerstvou zeleninou