Smetanovo-višňový dort podle Lenky
Recept ještě nebyl hodnocenSypké přísady na korpus promíchejte, přidejte tekuté suroviny a dobře zpracujte. Celou formu (průměr 28 cm) vymažte sádlem a na dno dejte kruh pečícího papíru. Pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sypké přísady na korpus promíchejte, přidejte tekuté suroviny a dobře zpracujte. Celou formu (průměr 28 cm) vymažte sádlem a na dno dejte kruh pečícího papíru. Pak…
Tvaroh s jemně nastrouhanou citronovou kůrou utřeme s cukry a žloutky, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo, přisypeme mouku s kypřidlem, řádně promícháme, vsypeme…
V rendlíku rozpustíme a smícháme máslo s čokoládou. V míse s cukrem metličkou postupně zamícháváme vajíčka, dokud nevznikne světle žlutá, hustá tekutina. Do vaječné…
Bílky vyšleháme s polovinou cukru krupice do tuhého sněhu (když obrátíme misku, zůstane tam).Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru do světlé pěny.Do žloutků lehce vmícháme…
Ručným šľahačom vyšľaháme spolu celé vajcia, jogurt (kľudne nízkotučný) a avokádo.Potom pridáme med alebo javorový sirup, vanilkovú arómu, vodu, kakao, múku a sódu…
Vše smícháme a šlehačem zpracujeme. Nalijeme na vymazaný a vysypaný větší pekáč, nebo vyšší plech a pečeme. Pečte na 160 stupňů asi 30 min. Po upečení můžeme opět podle…
Kompotované višně vypeckujeme, pokud už nejsou a je lépe je rozpůlit, aby nebyly v těstě velké kousky a lépe se rozprostřely. Celá vejce vyšleháme s oběma cukry do husté…
Zapneme troubu na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem. V misce smícháme vše sypké, v menší misce vše tekuté. Přelijeme tekuté k sypkému a dobře promícháme, vlijeme na…
Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme sníh.Přidáme mléko, olej, mouku, cukr, prášek do pečiva, žloutky a nakonec čokoládu a pořádně promícháme.Naplníme…
Tvaroh se smetanou a cukrem ušleháme.Oloupaný pomeranč rozmixujeme a přidáme do tvarohu. Prošleháme.Naplníme poháry a ozdobíme strouhanou čokoládou, ořechy a kousky…
Zapneme troubu na 180 °C, s roštem uprostřed a plech vyložíme pečícím papírem. V míse nejprve promícháme všechny sypké suroviny, přidáme tekuté, dobře promícháme,…
Do mísy prosijeme mouku, přidáme kypřicí prášek, kakao, strouhanou čokoládu a promícháme.Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej a mléko. Postupně přidáváme suchou směs…
Lehký, svěží a plný jahod. Takový je tento koláč s jahodami, pudingem a šlehačkou. Tenké nadýchané těsto je potřeno marmeládou a pudingem, na kterých jsou naskládány…
Tyto snadné a rychlé sušenky připravíme jednoduše smícháním všech surovin, vytvarováním a upečením. Sušenky můžeme ochutit podle své chutě a přidat například med, ořechy…
Ze známého amerického seriálu k nám také pronikly sladké nadýchané donuty. Jsou velmi podobné našim tradičním koblihám. Donut vykrojíme z kynutého těsta, usmažíme v…
Recept patří mezi ty jednoduché a bude se líbit těm, kteří neradi šlehají bílky a žloutky zvlášť, vejce se přidávají celá. Takže pokud se Vám doma krčí několik lehce…
Sladké banánové lívanečky k snídani vám dodají potřebnou energii a zaručí perfektní start do nového dne. Podávat je můžete tak jak máte nejradši. Skvěle chutnají s…
Máte doma žitný chlebový kvásek a už nevíte, kam s jeho přebytky? Tahle úžasná voňavá čokoláda se stane elegantním řešením! Připravená je za chvilku, nevyžaduje kynutí.…
Trhanec je vláčný, šťavnatý moučník, který se dá jíst i vychladlý. Je velmi snadný na přípravu. Podávat ho můžeme k snídani, obědu, svačině i večeři. S přelivem ze…
Z přebytků cuket, můžeme v létě připravovat nejen zdravá a chutná jídla, ale i jemné a vláčné moučníky. Cuketa je chuťově neutrální, že jí po upečení v těstu ani…
Marokánky – tenké, křupavé plátky plné oříšků a sušeného ovoce – nejsou jen vánoční pochoutkou, ale ideálním sladkým doplňkem k odpolední kávě či čaji po celý rok.…
Další z nepečených kuliček, tentokrát ze sušenek Mila. K jejich přípravě stačí smíchat ingredience, nechat těsto hodinu odležet v lednici a pak už jen vytvarovat…
Sváteční dezert z lehounké pěny plný čokolády vám zlepší náladu na celý den. Jeho příprava je velmi jednoduchá a nenáročná, zcela jistě stojí zato si jí vyzkoušet.
Jednoduchá buchta prolitá pudinkem již patří mezi klasiku našich maminek i babiček. Tentokrát jsme ji trochu obměnili a vyplatilo se. Vanilkový pudink jsme nahradili…
9 nejlepších mrkvových moučníků: Upečte si skvělé mrkvové řezy nebo šátečky bez cukru!
Pozor na salmonelu! Může být i v mraženém kuřecím mase, riziko hrozí taky při grilování či neopatrnosti v kuchyni
Pečení na neděli: Zkuste svatební mini koláčky plněné tvarohem a máčené v rumu!