Cuketová polévka s parmezánem
Recept ještě nebyl hodnocenOčistěné cukety nakrájíme na menší kousky -/ malou část nastrouháme na jemné nudličky na ozdobu /. Vývar přivedeme k varu, vložíme cuketu a vaříme doměkka. Přilijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očistěné cukety nakrájíme na menší kousky -/ malou část nastrouháme na jemné nudličky na ozdobu /. Vývar přivedeme k varu, vložíme cuketu a vaříme doměkka. Přilijeme…
Na olivový olej dáme na štvťky nakrájanú cibuľu, pridáme kapary a orestujeme do sklovita. Pridáme šampiňóny, cukety a hrášok - opražíme, 3 min podusíme, pridáme tofu a…
Cuketu oloupeme, zbavíme měkkého vnitřku, nastrouháme na hrubém struhadle. Všechny suroviny smícháme, vytvoříme těsto a vložíme do formy vyložené pečicím papírem (já…
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky (bez košťálu) a dáme do větší mísy. K zelí přidáme na nudličky pokrájenou, očištěnou papriku. Další zeleninu přidáváme dle chuti…
Kuracie mäso pokrájame na rezance, vhodíme do woku na olej a opekáme.Pridáme cibuľu - pokrájanú na polkolieska, posekaný cesnak, neošúpanú cuketu, pokrájanú na…
Maso potřeme z obou stran pestem-na jeden řízek jednu lžici. Zapékací mísu vytřeme lehce olejem naskládáme řízky. Cuketu omyjeme a nastrouháme nahrubo. Dáme do misky,…
Z uvedených surovin zaděláme těsto. Já ho zadělávám v pekárně tak, že ho nechám pouze umíchat, potom pekárnu vypnu a nechám cca 10 minut zavřenou. Poté těsto vyklopím do…
Cuketu nahrubo nastrouhám, osolím, nechám vypotit. Na oleji orestuji cibuli na kostičky, 2 utřené stroužky česneku, sůl, mletý pepř, čili, lžíci rajčatového protlaku,…
Na másle zpěníme cibuli, přidáme česnek, nakrájenou anglickou slaninu a orestujeme. Dále přidáme nakrájenou cuketu i se slupkou a nakrájenou kapii. Osolíme a opepříme a…
Na plněné cukety použijeme jen mladší kusy, ne ty přerostlé do obřích rozměrů. Vydlabané cukety podle receptu nejdříve krátce předpečeme. Poté je naplníme směsí zeleniny…
Zeleninové zavařeniny se těší velké oblibě. Máte-li v létě přebytky cuket, určitě připravte alespoň pár skleniček zavařených, velmi chutných cuket. V zimě je pak můžete…
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu.Cizrnu použijeme z konzervy propláchnutou a okapanou na sítku (nebo použijeme vařenou).Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na větší…
Cuketa je jedním z nejvděčnějších plodů našich zahrádek. Je natolik variabilní, že s ní můžete počítat ve slané i sladké kuchyni, při každodenním všedním vaření i v…
Zapečené provensálské brambory s cuketou podáváme jako lehké bezmasé jídlo. Provensálské koření je nejznámější francouzská bylinková směs s levandulí a spoustou dalších…
V období sklizně cuket již nevíme co s nimi. Můžeme z nich připravit třeba jednoduchou omáčku, kterou podáváme společně s těstovinami. Její příprava není vůbec složitá a…
Bohatým zdrojem vitamínů a minerálů je rybí maso. Treska má velice jemné maso a jeho chuť nejlépe vynikne v kombinaci se studenou omáčkou z aromatického kopru a dušenou…
Tian je další francouzská klasika, která se prosazuje i české kuchyni. Tuto barevnou zapečenou zeleninovou směs lze upravit na mnoho způsobů. Lze do něj přidat i různé…
Zapečené špecle s kuřecím masem a zeleninou jsou chutným a výživným pokrmem, který spojuje německou tradici se svěžestí čerstvých surovin. Tento recept kombinuje měkké…
Tyto placky jsou připravovány z nastrouhané cukety, která je smíchána s balkánským sýrem pro bohatou a slanou chuť, a čerstvou bazalkou, která dodává výrazné aroma. Díky…
Dobré jídlo neznamená nutně složitou přípravu. U tohoto pokrmu stačí maso a nakrájenou zeleninu orestovat na pánvi a ochutit zázvorem, chilli a sójovou omáčkou. Použité…
Čočka beluga, známá svým jemným oříškovým aroma a pevnou strukturou, je základem tohoto salátu, který je doplněn křehkou cuketou a krémovým avokádem. Čerstvé bylinky a…
Čas od času je dobré zařadit do jídelníčku, také pokrmy z vnitřností. Pokud je připravíte podle tohoto receptu, určitě si na nich pochutnáte. Vše uvaříte v jenom hrnci.…
Cuketový guláš je skvělým způsobem, jak využít bohatou úrodu cuket v letních měsících. Tento lehký a chutný pokrm je nejen snadný na přípravu, ale také zdravý a výživný.…
Vyzkoušejte placičky na kterých si jistě pochutnáte. Dobré jsou teplé i studené, samotné nebo s dipem. Doplnit, je můžete čerstvým salátem, nebo pečivem. Hodí se k obědu…
Pečeme s Ivou: Bábovka nebo kávový mazanec s kousky čokolády? Je jen na vás, jak tuto dobrotu upečete
Letuška varuje: Na kávu v letadle zapomeňte a vyhněte se i alkoholu a těstovinám. Co ještě nekonzumovat na palubě?
K snídani polévka, k svačině sáček s mlékem a rohlík aneb Jak jedly děti v polovině 20. století