Muffiny s vůní čokolády
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme sypké suroviny.V jiné míse smícháme rozmačkaný banán s olejem a mlékem.Vše smícháme dohromady a přidáme čokoládu nasekanou na kousky.Těsto nalijeme do formiček…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme sypké suroviny.V jiné míse smícháme rozmačkaný banán s olejem a mlékem.Vše smícháme dohromady a přidáme čokoládu nasekanou na kousky.Těsto nalijeme do formiček…
Ve velké míse smícháme tvaroh, mouku, mléko, dva žloutky, olej, cukr, kypřící prášek, špetku soli a skořici. Z bílků vyšleháme zvlášť tuhý sníh, který opatrně vmícháme…
Žloutky a kokosový cukr ušleháme, pak přidáme 3 lžíce sušeného mléka, 3 lžíce kokosu, 1/4 lžičky jedlé sody, citronovou kůru,1 lžíci kakaa, promícháme a pak lehce…
Máslo necháme změknout. Smícháme nejdříve sypké suroviny, pak přidáme med, máslo a vypracujeme hladké těsto. Dáme na 20-30 minut odpočinout do lednice.Těsto po vyndání z…
Jablko a žitný semínkový chléb nakrájíme na malé kostičky, pokapeme citrónovou šťávou, hojně zasypeme kokosovým cukrem a skořicí a vše promícháme.Na pánvi roztopíme…
Bílky vyšleháme do tuha se špetkou soli a opatrně promícháme se sekanými vlašskými ořechy. Natřeme na pečicí papír a upečeme dorůžova.V hrnci přivedeme k varu cca 0,5 l…
Rozpálíme troubu. Smícháme sypké suroviny, do nich vmícháme tekuté suroviny (broskve necháme nakonec) a řádně šlehačem vyšleháme těsto. Broskve si nakrájíme na menší…
Všechny suroviny vložíme do misky, promícháme a rozdělíme do dvou sklenic. Dáme do lednice a necháme minimálně 3 hodiny, ale nejlépe přes noc stát.Ráno přihřejeme,…
Rýži nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby sahala 2 cm nad rýži. Přivedeme k varu a vaříme 8 minut bez poklice. Rýži scedíme a vrátíme do kastrolu, ale mimo…
Bílky ušleháme se špetkou soli, pak přidáme kokosový cukr, stále šleháme. Postupně po částech přidáváme ostatní suroviny a šleháme. Těsto musí být lité, ale husté. Podle…
Mléko smícháme s citronkou nebo octem a necháme pár minut odležet. Mezitím smícháme veškeré sypké ingredience a v druhé míse zase ingredience mokré, ke kterým přidáme i…
Do pekárny naliji tekuté přísady na těsto, na ně sypké a nechám ji pracovat. Po vykynutí těsto natlačím do dortové formy, vyložené pečicím papírem, pokladu rozpůlenými…
Vše na vepřenky zpracuji v hnětači, mokrou rukou dělám kuličky, menší než tenisák, rozplácnu na pečicí papír. Peču 220°C 10 minut.Cuketu nakrouhám co nejtenčeji, mrkev…
Kuře naporcujeme i s kostmi a kůží asi na 8-10 kousků. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Římský kmín v hmoždíři podrtíme. Rajčata přepůlíme, řeznou plochou přiložíme ke…
Všechny suroviny zpracujeme v robotu do vláčného těsta.Vlijeme do pekáčku vystlaného papírem na pečení a pečeme asi 40 minut do zhnědnutí povrchu.Necháme vychladit do…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Suroviny na korpus zpracujeme v robotu, natlačíme na dno dortové formy a pečeme asi 40 minut do zhnědnutí a zpevnění povrchu.Broskve…
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Ostatní suroviny dáme do mísy a metlou ušleháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Na pánvi upečeme palačinky.Tofu…
Tuby opláchnu, nakrájím a naložím do marinády.Marináda na kalamáry: Do 100 ml olivového oleje rozmačkám 5 stroužků česneku, přidám podle chuti mletý pepř, sůl, hrst…
Fazole namočíme den předem a druhý den povaříme cca 20 minut. Přemístíme je do mixéru i s trochou vody a rozmixujeme do hladka se všemi ostatními surovinami. Hmotu…
Žloutky ušleháme s lžící kokosového cukru, přidáme sušené mléko a 3 lžíce mletého máku, špetku jedlé sody a nakonec vmícháme sníh z bílků.Pánev vytřeme olejem a…
Semínka promícháme s mlékem a vodou. Přidáme cukr podle chuti a necháme v ledničce přes noc.Jahody krátce podusíme s cukrem, zlehka rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme…
Cuketu nahrubo nastrouháme a se lžičkou soli necháme vypotit cca 20 minut. Pak razantně vymačkáme. Sýr rozmixujeme s vejci. Smícháme v misce všechny suroviny, mícháme…
Promícháme vlažnou vodu, cukr a droždí, necháme vzejít kvásek. Přidáme olej, mouku, rum a vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme a necháme 1,5-2hod kynout. Krátce…
Udělejte si z kuchyně malý ráj, vylepšete si ji díky Dnům Marianne
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Pečeme s Ivou: Špaldové bagetky mají lehce oříškovou příchuť. Mohou se stát zdravější verzí každodenního pečiva z hladké mouky