Babiččina špaldová vánočka
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte.Doprostřed udělejte důlek, do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte 10 minut odstát…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte.Doprostřed udělejte důlek, do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte 10 minut odstát…
Nejprve si připravíme pudink na krém. Pudinkový prášek rozmícháme ve studeném mléce a uvaříme. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme dokud se čokoláda…
Lauben Sous Vide Stick připevníme k hrnci, teplotu nastavíme na 80 stupňů a čas na 45 minut.Na pánvi rozpustíme cukr, když je zkaramelizovaný, přidáme máslo a mícháme,…
V míse prosejeme hladkou mouku, uděláme důlek a do něj nasypeme cukr. Na něj rozdrobíme droždí a zalijeme teplým mlékem.Až droždí nabobtná, přidáme žloutky, citronovou…
Do mísy dáme přesátou mouku a sůl, promícháme a uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, pocukrujeme ho a zalijeme trochou vlahého mléka. Necháme droždí vzejít.Pak…
Do mísy prosejeme mouku, promícháme s kypřícím práškem a přidáme ostatní suroviny. Z celého citronu přidáme kůru a 3 lžíce šťávy. Vše šleháme 3-5 minut.Vmícháme…
Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme je s mlékem a vaječnou pěnou. Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Piškotové…
Očištěná jablka nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme cukry, vejce a řádně promícháme. Poté vmícháme olej a vodu, přisypeme mouku s kypřidlem a opět řádně…
Okurky, které nám přerostly, ale nejsou již za zenitem, nažloutlé nebo povadlé, omyjeme a na struhadle nastrouháme na plátky (i se slupkou) do čisté velké mísy (hrnce).…
Zapneme troubu na 170°C a plech 23 x 32 cm vyložíme papírem na pečení. Nejprve uděláme drobenku. Do misky dáme mouku, cukry, nastrouháme tuhé máslo, vypracujeme…
Zapneme troubu na 170°C a plech 23 x 32 cm vyložíme papírem na pečení. Nejprve uděláme drobenku. Do misky dáme mouku, cukry, nastrouháme tuhé máslo, vypracujeme…
Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky a necháme předehřívat troubu na 170 °C.Smícháme mouku, špetičku soli, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a ještě vše…
Nejprve připravíme dortovou formu nebo malý pekáček, vyložíme peč. papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou či strouhankou.Rychlý piškot: vejce, cukr, olej…
Nejprve připravíme dortovou formu nebo malý pekáček, vyložíme peč. papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou či strouhankou.Rychlý piškot: vejce, cukr, olej…
Na ovocném koláči s máslem vonící drobenkou si nemusíte pochutnávat pouze v létě! Pokud nemáte čerstvé drobné ovoce, můžete sáhnout do mrazáku pro zásobu z léta.…
Na ovocném koláči s máslem vonící drobenkou si nemusíte pochutnávat pouze v létě! Pokud nemáte čerstvé drobné ovoce, můžete sáhnout do mrazáku pro zásobu z léta.…
Hrníčkové moučníky jsou vděčné ať už čekáte návštěvu nebo si chcete upéct jen něco dobrého a sladkého ke kávě. Tento koláč je doplněn tvarohovou náplní, která je…
Využití asijských kulinářských přísad a postupů, rychlá příprava čerstvých surovin, vyladěná chuť. To vše dává exotickým úpravám potravin zelenou i pro české kuchaře.…
Suroviny na těsto dáme na vál v pořadí: mouka, cukry, prášek do pečiva, máslo a doprostřed vajíčko. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Kulatou…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej a mouku prosátou s kakaem, důkladně promícháme a naneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeným tukem. Pečeme 8…
Hrníčkové koláče a buchty nám přinesou nejen skvělý moučník, ale hlavně ušetří práci s náročným vážením. Tato duo buchta je hrníčkovým moučníkem, kde je ukrytá cuketa a…
Nepečený ořechovo-mandlový dezert nám zabere jen chvilku a přitom nadělá spoustu parády. Můžeme ho připravit i jako vánoční dobrotu, při různých oslavách, nebo jen tak,…
Rozpustíme nejprve máslo a necháme vychladnout. Do velké zadělávací mísy vložíme rozdrobené droždí, 1 lžíci cukru, 1 lžící mouky a 5 lžic vlahého mléka. Vidličkou…
Přísady na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladu odležet 30 min. Polovinu těsta vyválíme do dortové formy a cca 15 min předpečeme v troubě…
10 tipů, jak na dokonalý hovězí vývar: Věnujte čas předpékání a pomalému vaření
Argentinci jedí v neděli hovězí, Japonci guláš. Jak se liší sváteční obědy ve světě?
Osvědčené způsoby, jak poznat zralý meloun: Důležitou roli hrají nejen vůně nebo stopka, ale také „vrzavý“ zvuk při stlačení