Dezert Somlói galuska
Recept ještě nebyl hodnocenKORPUSY: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme prosetou mouku (s kakaem, ořechy). Rozetřeme na vyložený plech. Pečeme při 200C cca 10 minut. KRÉM: V trošce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
KORPUSY: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme prosetou mouku (s kakaem, ořechy). Rozetřeme na vyložený plech. Pečeme při 200C cca 10 minut. KRÉM: V trošce…
1 těsto: ušleháme bílky, postupně za stálého šlehání přidáváme cukr, žloutky, nakonec opatrně vmícháme mouku. Těsto vlijeme na plech vyložený pomazaným pečícím papírem…
Vajíčka s oběma cukry vyšleháme do pěny, přidáme kakao, skořici, mléko, olej a znovu zašleháme. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva, opět zašleháme a nakonec přidáme…
1.Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kandované ovoce nasekáme na hrubo. 2.Do hrnce dáme cukr, med, 100 ml vody a směs zahřejeme. Přidáme smetanu, mandle a ovoce a…
Těsto: Na sporáku necháme rozpustit tuk. Do odměřeného množství mléka přidáme 4 lžíce cukru a mírně ohřejeme. Potom do mléka rozdrobíme kvasnice. Do větší mísy dáme…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme ostatní suroviny a nalijeme do silikonové formy - nebo na vysypaný a vymazaný menší plech. Pečeme ve vyhřáté troubě. Pokud si…
Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Posypeme je 3 lžícemi cukru a skořicí a necháme hodinu odležet, aby cukr i skořici dobře nasákla. Cukr, vejce a mouku prosátou s…
Do mísy sesypu a přiliji všechny součásti a vymíchám do těsta. V druhé míse smíchám náplň a mléko přidávám tak, aby náplň byla hladká a polotekutá. Do pekáče vyloženého…
Nejprve uděláme kvásek až je hotový tak dáme do misy mouku,mléko,máslo,žloutek,sůl a kvásek zpracujeme na těsto a necháme kynout. Až je těsto vykynutý ,dáme na plech…
Vsechny ingredience smichame, pak pridame uslehany snih z bilku. Lehce vmichame, vlijeme do vymazane a vysypane formy. Posypeme ovocem.Peceme na plny vykon 7 minut a…
Několik na drobno pokrájených šalotek osmažím na másle, přidám hrst mražených hub, nastrouhanou kořenovou zeleninu (2 kořínky mrkve, srpek celeru, 1 kořínek petržele),…
Na začátku si ušleháme na nejvyšší rychlost sníh z bílků se špetkou soli do tuha a dáme si ho do lednice do doby, než ho budeme potřebovat. Ušleháme si žloutky s cukrem…
Příprava náplně: Červenou řepu si oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Jablko oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky. Na větší pánvi např. woku…
Moučkový cukr přesijeme na pracovní desku přidáme marcipán,pistácie a pořádně zpracujeme.Mezi dvěma foliema vyválíme v plát 35cm na 10cm.Nugát nakrájíme na 5…
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme mascarpone a riccotu a ještě promícháme. Nakonec po troškách vmícháváme sníh. Krém…
Změklé máslo s moučkovým cukrem a javorovým sirupem vyšleháme. Přidáme žloutky a nakonec smíchaný mák s mandlemi a skořicí. Zpracujeme v tuhší těsto.Bílky se špetkou…
Z ingrediencí na korpus vypracujte rukama těsto, až se pěkně spojí, zabalte ho do folie a nechte alespoň hodinu odležet v chladu. Jostu operte, odstraňte stopky i …
Oddělíme žloutky od bílků. V misce rozšleháme metlou žloutky, přidáme cukr a šleháme do leskla. Ve vodní lázni rozpustíme do hladka čokoládu, přidáme 60ml šlehačky,…
Celá vejce vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Do té po lžících zašleháme rozehřáté vlažné máslo, které ale musí být stále tekuté, a nakonec i…
Do kastrůlku se silným dnem vlijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a prošleháme malou metličkou. Za stálého míchání přivedeme k varu a krátce…
Žloutky, cukr, rozpuštěné máslo vyšleháme, přidáme smetanu, prosátkou mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto by mělo být spíše husté,…
Oddělíme žloutky od bílků a vyšleháme je s cukrem do husté pěny. Vmícháme mouku a nakonec tuhý sníh ze zbylých bílků. Na plech dáme pečící papír a na něj rozetřeme…
Oddělíme žloutky od bílků a vyšleháme je s cukrem do husté pěny. Vmícháme mouku a nakonec tuhý sníh ze zbylých bílků. Na plech dáme pečící papír a na něj rozetřeme…
Mouku si smícháme s práškem do pečiva, jedlou sodou, skořicí, muškátovým oříškem, citronovou kůrou. Do odměrky si vymačkáme šťávu z mandarinek a dolijeme do 200ml…
Rohlíky upečete snadno i doma a není to ani těžké. Když jsou ještě krásně křupavé, chutnají úplně nejlépe
Francouzské středověké hostiny: Na talířích z tvrdého chleba se podával pečený páv či zvěřina, zeleninou šlechta opovrhovala
9 „nejštíhlejších“ příloh pro rok 2022: Dejte si grusetky, brokolici s parmazánem nebo cuketové citronové špagety!