Estonský kringel
Recept ještě nebyl hodnocenZ teplého mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek. Těsto: Smícháme mouku se špetkou soli. Přidáme změklé máslo, žloutek a zbytek cukru. Přidáme vytvořený kvásek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z teplého mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek. Těsto: Smícháme mouku se špetkou soli. Přidáme změklé máslo, žloutek a zbytek cukru. Přidáme vytvořený kvásek…
Vše smícháme, dáme péci do předem vyhřáté trouby na cca 180 stupňů. Já pekla cca 40 minut.
Z droždí, mléka a cukru necháme vzejít kvásek, který pak přidáme do mísy k mouce a změklému máslu. Přidáme vejce, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme na…
Z droždí, mléka a cukru necháme vzejít kvásek, který pak přidáme do mísy k mouce a změklému máslu. Přidáme vejce, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme na…
Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky a osolíme. Rozpálíme pánev, dáme sádlo a ihned přidáme maso. Zprudka opékáme za občasného míchání, až má maso ze všech stran…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak přišleháme olej a rum, přimícháme zakysanou smetanu, vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh vyšlehaný z bílků. Těsto…
Vejce rozklepneme do mísy a za stálého prošlehávání metlou přisypáváme cukr a vanilkový cukr. Následně ručně nebo elektrickým šlehačem šleháme 5-10 minut do světlé pěny.…
Žloutky dáme do mísy od robota, přidáme krupicový cukr, horkou vodu a šleháme tak dlouho, až vznikne světlá hmota . Z bílků ušleháme tuhý sníh. 1/3 sněhu přidáme do…
Omytá kuřecí stehna lehce pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme je v chladu na chvíli odležet.Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme…
Nejprve si připravíme karamelový základ. V kastrůlku se silným dnem utavíme krupicový cukr na karamel. Opatrně přilijeme horkou smetanu. Smetanu mícháme, dokud se…
Nejprve si připravíme karamelový základ. V kastrůlku se silným dnem utavíme krupicový cukr na karamel. Opatrně přilijeme horkou smetanu. Smetanu mícháme, dokud se…
Těsto: Z bílků a citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh. Potom postupně vešleháme do sněhu polovinu cukru. Dále ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru, a ty po malých…
Těsto: Z bílků a citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh. Potom postupně vešleháme do sněhu polovinu cukru. Dále ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru, a ty po malých…
Bebe sušenky rozdrtíme v mixéru a máslo rozpustíme. Směs sušenek s máslem smícháme dohromady a až se spojí v těstíčko, vkládáme rovnoměrně do dortové formy, vyložené…
Těsto si uděláme v domácí pekárně-kdo jí nemá udělá v ruce. Nejprve dáme tekuté ingredience, pak mouku a droždí. Když máme hotovo, tak těsto dáme rovnou na plech na…
Vánočního cukroví je nespočetně druhů. Zároveň je v dnešní uspěchané době je žádoucí, aby jeho příprava nestála moc času. Vyzkoušejte tedy recept na medové kornoutky.…
Tyto popraskané sušenky jsou úžasně měkké a čokoládové a navíc vypadají báječně. Popraskaného vzhledu dosáhneme tak, že je před pečením obalíme v moučkovém cukru. Během…
Vejce ušleháme s cukrem a přidáme vyšlehat kokosové mléko a olej. Nakonec vmícháme kukuřičnou hladkou mouku s práškem do pečiva a kořením medový perník. Rozpuštěnou…
Vepřovou panenku osolíme, kořenovou zeleninu omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nejdřív maso, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, nové…
Nadýchaná a vanilkovým cukrem provoněná bublanina plná ovoce je neodmyslitelnou součástí pohodového posezení u kávy. Je vynikající s jakýmkoliv ovocem, použijeme to,…
Vláčný a nadýchaný litý perník s cuketou nastrouhanou v těstě je příjemně provoněný perníkovým kořením. Hotový perník po upečení a zchladnutí potřeme čokoládovou polevou…
Lahodné smažené jablečné placičky jsou tak akorát sladké a příjemně voní po skořici. Jejich příprava je opravdu snadná a potěšíte jimi nejen dětské strávníky, ale také…
Medovník se u nás celkem rychle zabydlel. Je sice trochu náročnější na svou přípravu, ale zcela jistě za to stojí. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení…
Medovník se u nás celkem rychle zabydlel. Je sice trochu náročnější na svou přípravu, ale zcela jistě za to stojí. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení…
Frog eye salad: Těstovinový salát s ananasem a mandarinkami je šťavnatý sladký dezert s originální chutí
Jídelní rozmary slavných: Helena Růžičková milovala česnek a pekla vynikající kuře v majonéze pod peřinkou ze slaniny
Šikovné vychytávky do kuchyně, které vás dostanou. Co si třeba pořídit udicí pistoli nebo lis na hamburgery?