Roláda v roládě
Recept ještě nebyl hodnocenZapneme troubu na 180 °C a plechy vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme několika kapkami oleje (oceníme při stahování papíru). Nejprve ušleháme bílky se solí do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapneme troubu na 180 °C a plechy vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme několika kapkami oleje (oceníme při stahování papíru). Nejprve ušleháme bílky se solí do…
Zapneme troubu na 180 °C a plechy vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme několika kapkami oleje (oceníme při stahování papíru). Nejprve ušleháme bílky se solí do…
Pečení mazance má opravdu dlouhou tradici a recepty na něj se často předávají z generace na generaci. Mazanec připravený dle tohoto receptu je příjemně sladký a vláčný.…
Pečení mazance má opravdu dlouhou tradici a recepty na něj se často předávají z generace na generaci. Mazanec připravený dle tohoto receptu je příjemně sladký a vláčný.…
Marmeláda z citrusů je ozvláštněním mezi běžně dostupnými druhy zavařenin. Výborně se hodí k palačinkám, nebo i k některým druhům masa. Pokud vám doma přebývají citrusy,…
Nenáročné a nepečené moučníky plné ovoce a lahodného krému mají rádi snad všichni. S tímto receptem připravíme dort z piškotů, šlehačkového krému a vrstvy ovoce, které…
Vanilková zmrzlina je velmi oblíbená. Osvěžující, smetanový krém nádherně vonící po vanilce totiž zpříjemní každý horký den, ať už samostatně v kornoutu, nebo v poháru.…
Lehce pikantní rybíz á la brusinky můžeme podávat nejen společně se svíčkovou nebo podobnou omáčkou, ale skvělý bude také třeba ke kuřeti. Příprava není složitá a hotový…
Takto naložené višně mohou být součástí různých koktejlů nebo bowlí. Nebo se mohou stát základem pro griotku, či posloužit jako ozdoba různých zákusků nebo součástí…
Pokud máte doma přebytek banánů, které začínají být přezrálé, zkuste z nich připravit tuto netradiční marmeládu. Marmeláda ovoněná trochou hřebíčku a rumu chutná skvěle.…
Předkrm je nezbytnou součástí slavnostnější večeři či oběda. Musí povzbudit smysly a naladit na zbylé chody. Připravte několik dnů předem marinované maso z makrely, je…
Hledáte recept na šťavnatý, lehce kyselý, ale přitom velmi chutný moučník? Tento makovec je přesně tím, co potřebujete. Cuketa krásně navlhčí těsto, mák mu dodá křupavý…
V cukrárně mají dobré věnečky, nicméně ty domácí jsou nesrovnatelně chuťově lepší. Vyzkoušejte tento žloutkový krém, který je hustý, nedělá hrudky a nadbytek můžeme dát…
Přesnídávka z jablek a mrkve je levná, rychle připravená a skvělá i jako příkrm pro ty nejmenší. Přidat ji můžete do pudingu, do jogurtu, nebo si ji dát jen tak samotnou…
Tenkou vrstvu z karamelových sušenek potřeme jemným krémem z mascarpone a zakysané smetany, upečeme a na závěr potřeme vychladlým karamelem. Kromě karamelu dort lehce…
Tenkou vrstvu z karamelových sušenek potřeme jemným krémem z mascarpone a zakysané smetany, upečeme a na závěr potřeme vychladlým karamelem. Kromě karamelu dort lehce…
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na řídkou kašičku a…
Chystáte se upéct nějakou dobrotu ke kávě? Zkuste naše Harlekýn řezy s likérovým krémem. Jemné piškotové těsto a krém s vaječným likérem - něco tak dobrého, a přitom…
Jemné cukroví pro dokonalé sváteční chvíle. Těsto tvarované do roztomilých kytiček a plněné lahodnou oříškovou náplní je klasikou, která ozdobí každý sváteční stůl.…
Voňavé perníčky, zdobené bílkovou polevu nám každý rok symbolicky připomínají blížící se zimu a adventní čas. Zkuste je společně s dětmi upéct podle tohoto receptu.…
Bezinkový sirup je velmi oblíbený. A co teprve ten domácí. Využít ho můžeme do limonád i k přípravě bábovky. Nezáleží na tom, kolik litrů vyrobíme, protože vždy se…
Piškot se šlehačkovým krémem a jahodami je klasický dezert, který okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Jemný piškotový základ doplněný nadýchaným šlehačkovým krémem a…
Je oblíbeným dortem nejen u dětí, ale také u dospělých. Řeč je samozřejmě o Míša dortu, skládajícího se z vláčného kakaového korpusu, tvarohového krému a čokoládové…
Trhanec má svůj původ v rakouské kuchyni. Sladké těsto, nápadně podobné tomu palačinkovému, natrhané na kousky, podávané se zkaramelizovanými jablky a ořechy, vás…
Připravit si doma kávu jako v italské kavárně je jednodušší, než si myslíte
Česnečka je druhá nejlepší polévka ve střední Evropě: Odborníci ocenili její účinky proti nachlazení i kocovině
Jak na dokonalý smažený sýr: Zásadní je použít správný druh mouky, vejce nesolit a obalovat sýr jemně