Jablko-ořechové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání pomalu přilijeme horkou vodu a olej. Zašleháme do pěny. Postupně po částech vmícháváme střídavě mouku smíchanou s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání pomalu přilijeme horkou vodu a olej. Zašleháme do pěny. Postupně po částech vmícháváme střídavě mouku smíchanou s…
Vše smícháme ve vláčné těsto a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme zhruba půl hodiny, dokuď nechytne povrch zlatavou barvu.Krásně voní a překvapivě chutná.
Maso, já panenku, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánev dáme olej a do horkého přidáme maso. Smažíme do zbělení masa.Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka,…
Všetko spracujeme, najprv to ide ťažko, ale od rúk margarín zmäkne, mlieko pridávame opatrne, čokoládu až ku koncu. Cesto je lepkavé.Mokrými rukami formujeme guličky,…
PIŠKOT: bílky si vyšleháme s cukrem v pevný sníh, žloutky rozšleháme s olejem a obě hmoty spojíme. Přimícháme mouku. Můžeme i kakao, pokud chce mít plát tmavý. Rozetřeme…
PIŠKOT: bílky si vyšleháme s cukrem v pevný sníh, žloutky rozšleháme s olejem a obě hmoty spojíme. Přimícháme mouku. Můžeme i kakao, pokud chce mít plát tmavý. Rozetřeme…
Všechny ingredience na marinádu smíchat a krátce nechat přejít varem, poté nechat vychladnout.Salám nakrájet na úzké asi 1 cm dlouhé nudličky, cibuli nadrobno, okurku…
Do misky oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme tuhý sníh, který zatim odložíme do lednice.Žloutky s cukrem a van. cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žervé, rozpuštěnou…
Najprv začnem parížskou šľahačkou, lebo ju pripravím deň vopred. Šľahačku dám do rajnice, polámem do nej čokoládu a miešam, kým sa celkom neroztopí. Keď nadobudne bod…
Mléko přivedeme k varu a nalijeme na sekané ořechy.K ořechům přidáme rum a směs necháme zchladnout.V rendlíku nad párou svaříme do zhoustnutí med, cukr a vejce, pak vše…
Do teplého mléka rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.V míse rozšleháme vejce, cukr krystal, vanilkový cukr a olej. Pak k této směsi přidáme kvásek.Postupně…
Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba žádný želírovací přípravek, stačí jen…
Nepečený, piškotový dort je osvěžující dezert, který obzvlášť v létě ocení celá rodina. Zakysaná smetana a čerstvé ovoce zaručují, že chutná skvěle. Díky jednoduché…
Vařený sirup plný jahod - osvěžující, nádherně vonící jahodami, vhodný do vody, neslazené minerálky,či do čaje. Příprava i vaření mnoho času nezabere a hotový jej…
Štafetky jsou tak trochu retro moučník, má ale stále dost obdivovatelů, kteří si na něm pochutnávají. Můžete si zvolit, jestli budou mít konečnou podobu válečků,…
Milovníky sladkého a kávy jistě potěší moučník, který má příchuť jejich oblíbeného teplého nápoje. Cappuccino dort je skvělou možností. Nadýchaný piškotový korpus…
Křehké máslové těsto je základem pro tento šťavnatý jablečný koláč pocházející z anglicky mluvících zemí. Náplní se všeobecně nedoporučuje šetřit, jablka totiž dělají…
Všechny suroviny na těsto smícháme a upečeme v dortové formě na 180 °C 25 min. Mezitím ušleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem a pomalu zašleháme tvaroh.Vychladlý…
Punčové řezy se řadí mezi oblíbené zákusky s přívlastkem retro. Voní po rumu, jsou nadýchané a krásně barevné. Barevnosti v tomto případě docílíme namáčením vykrojeného…
Recept na křehké linecké těsto, se kterým můžete připravit dvě varianty sladkého moučníku, buď jablečný závin, anebo třešňový koláč. Oba dva moučníky krásně voní skořicí…
Recept na křehké linecké těsto, se kterým můžete připravit dvě varianty sladkého moučníku, buď jablečný závin, anebo třešňový koláč. Oba dva moučníky krásně voní skořicí…
Z vlažného mléka (cca 200 ml), 1 lžíce cukru a droždí připravíme kvásek. Do misky prosijeme mouku, přidáme zbylý cukr, změklý tuk, žloutky a sůl (bílek nechme stát ve…
Z vlažného mléka (cca 200 ml), 1 lžíce cukru a droždí připravíme kvásek. Do misky prosijeme mouku, přidáme zbylý cukr, změklý tuk, žloutky a sůl (bílek nechme stát ve…
Do mísy prosijeme mouku, cukr, sodu, sůl, vinný kámen, promícháme. Přidáme změklé máslo (lze nastrouhat), vejce, podmáslí. Vše v míse zpracujeme lehce a rychle rukou v…
Tipy na nejlepší polevy na zmrzlinové poháry: Čokoládovou znáte, ale jak chutná zrcadlová?
Sametové Dalgona coffee: Káva „postavená na hlavu“ skvěle chutná, krásně vypadá a ještě odbourává stres!
První „slavná“ anorektička? Císařovna Sissy jedla jen pomeranče, cvičila do úmoru a vážila se dvakrát denně!