Jahodový koláč - rychlý a jednoduchý
Recept ještě nebyl hodnocenLéto, které nám dopřává úrodu různorodých druhů ovoce, si také žádá lehké a svěží dobroty. Tato základní bublanina je plná jahod. Její povrch je pomazán marmeládou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Léto, které nám dopřává úrodu různorodých druhů ovoce, si také žádá lehké a svěží dobroty. Tato základní bublanina je plná jahod. Její povrch je pomazán marmeládou a…
Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a mícháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do perníku. Vyšleháme pevný sníh z bílků a vmícháme do těsta.…
Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a mícháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do perníku. Vyšleháme pevný sníh z bílků a vmícháme do těsta.…
Do hrnku dáme mléko, cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek. Ten pak vlijeme do mísy s moukou, solí, vejci a vanilínem. Dobře vymícháme. Necháme na teplém místě kynout 30…
Do hrnku dáme mléko, cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek. Ten pak vlijeme do mísy s moukou, solí, vejci a vanilínem. Dobře vymícháme. Necháme na teplém místě kynout 30…
Smícháme všechny suroviny, nalijeme do olejem nebo máslem vymazaného a polohr. moukou vysypaného plechu a pečeme asi třičtvrtě hodiny při 150°C v předehřáté troubě. Po…
Připravíme marinádu ze dvou lžiček rozpuštěného másla, jedné až dvou lžiček krystalového cukru, jedné lžičky kari koření a dvou lžic kečupu. Pěkně provaříme.Mezitím…
Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a medem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky jeden po druhém vmícháme do másla. Mouku, pudinkový prášek a prášek do pečiva smícháme v…
Cukr,vajíčka,jogurt šleháme a přisypáváme mouku pak nalijeme olej, mléko nebo šťávu z ovoce.Nakonec přidáme prášek do pečiva a citrón. Hlubší plech vyložíme pečícím…
Do mísy dáme 150 g krystalového cukru a vanilkový pudink. Promícháme a vsypeme obraný, propláchnutý a okapaný rybíz. Mražený nerozmrazujeme. Lze použít 500 - 800 g,…
Do mísy dáme 150 g krystalového cukru a vanilkový pudink. Promícháme a vsypeme obraný, propláchnutý a okapaný rybíz. Mražený nerozmrazujeme. Lze použít 500 - 800 g,…
Do mísy dám mouku, cukr, sůl,nastrouhanou kůru z omytého citrónu ,mléko dle potřeby a vše míchám do hladka. Na rozpálené pánvi s olejem usmažím palačinky. Horké…
smícháme všechny sypké potraviny a k tomu přidáme tekuté potraviny,pečeme do zlatova
Do vlažného mléka zamícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a kvásek.…
Čokoládu nastrouháme do mísy a smícháme s ostatními ingrediencemi. Směs vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (může být vyložený pečícím papírem). Pečeme v…
Vše smícháme a dáme zmrazit do výrobníku zmrzliny nebo do mrazáku.
Do mísy prosijeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, zalejeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme ostatní a zaděláme hladké těsto,které…
Máslo a cukr šleháme do pěny šlehačem. Potom přišleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva a nakonec mléko. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy nebo pekáčku.…
Do vandlíka preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, soda bicarbonu, rascu a premiešame.Do priehlbiny v múke dáme postrúhané zemiaky, cukor, rozmrvené droždie a zalejeme…
Máslo a cukr šleháme do pěny šlehačem. Potom přišleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva a nakonec mléko. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy nebo pekáčku.…
Do vandlíka preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, soda bicarbonu, rascu a premiešame.Do priehlbiny v múke dáme postrúhané zemiaky, cukor, rozmrvené droždie a zalejeme…
Všechny suroviny smícháme v těsto, je-li příliš husté, zředíme trochu mlékem. Nalijeme do menšího hlubšího plechu vyloženého papírem na pečení a upečeme (180°C, 20-25…
Ovoce i s cukrem, citronem a kořením dáme do pekáče.Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů, pečeme asi 25 minut.Necháme propéct a po vyjmutí vlijeme rum, opatrně…
V jedné míse rozšleháme tekuté suroviny, ve druhé promícháme suroviny sypké. Pak vše smícháme dohromady, vylijeme do sádlem vymazaného a hrubou moukou vysypaného…
Pečeme s Ivou: Božsky nadýchané, jako pírko lehounké plundrové loupáčky neodolatelně voní po másle
Čerstvé potraviny vždy po ruce - doplňujte své zásoby pravidelně
„Vzorná kuchařka“ Bohumila Jermářová: Křupavé cukroví zaječí uši si podle jejího 130 let starého receptu upečeme i dnes