Jablečné řezy
Recept ještě nebyl hodnocenK podzimu se váže sklizeň jablek. Jablka můžete zužitkovat v jednoduchých řezech, které krom jablek, příjemně voní vanilkou. Příprava není náročná, ani zdlouhavá. Za…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K podzimu se váže sklizeň jablek. Jablka můžete zužitkovat v jednoduchých řezech, které krom jablek, příjemně voní vanilkou. Příprava není náročná, ani zdlouhavá. Za…
Pařížské rohlíčky jsou křehké cukroví, které má své místo na svátečním stole. Jejich základ tvoří křehké bílkové těsto s namletými ořechy. Po usušení pak na něj nanášíme…
Vyzkoušejte tuto jednoduchou tvarohovou buchtu. Kakaové těsto je příjemně vláčné a díky mřížce vytvořené zdobícím sáčkem z tvarohové náplně vypadá buchta i krásně na…
V míse smícháme všechny suché přísady (kromě prášku do pečiva), pak přidáme všechny "mokré" přísady a vše pořádně vyšleháme metličkou pěkně dohladka. Nakonec vmícháme…
Suroviny na cesto spracujeme, necháme odstáť do druhého dňa v chladničke.Na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, vykrajujeme kolieska, upečieme do bleda. (cca 170°C,…
Víte, čím jsou odlišné pardubické perníčky od klasický, které pečeme zejména na Vánoce? Jejich základem je sirup svařený z cukru a vody a po upečení se plní povidly a…
Na přidávání zeleniny do moučníků už není taková novinka. I v našich končinách jsme si uvykli a rozhodně se mu nebráníme. Máme pro vás inspiraci na šťavnatý mrkvový…
Toto, na přípravu nenáročné pečivo, můžete zhotovit v několika variantách. Jednak můžete na posyp krystalový nebo třtinový cukr promíchat s mletými nebo sekanými ořechy,…
Listové těsto, jablka a skořice jsou osvědčená a oblíbená klasika, která skvěle chutná. Zkuste z nich tentokrát místo štrúdlu připravit krásné jablečné růže. S tímto…
Klasický závin plněný voňavou jablečnou náplní ochucenou skořicí a rozinkami je snadný na přípravu a má ho rád skoro každý. Připomeňte si oblíbený dezert našich babiček…
Kdo by neznal větrníky? Karamelová poleva, ukrývající křehké těsto s pudinkovou náplní, dokáže vylepšit každý chmurný den i osladit chvíli s kávou. Pro skutečné…
Kdo by neznal větrníky? Karamelová poleva, ukrývající křehké těsto s pudinkovou náplní, dokáže vylepšit každý chmurný den i osladit chvíli s kávou. Pro skutečné…
Štóla je tradičním pečivem pro závěr roku v německy mluvících zemích. Připravte ji klidně s větším časovým předstihem, rozležení jí jen a jen prospěje. Pochutnáte si na…
Tartaletky, připomínající drobné koláče, pocházejí z Francie. Naplněné slaným karamelem, polité čokoládou a posypané sekanými ořechy, naleznou pravidelné místo na…
K podzimu neodmyslitelně patří kysané zelí. Ale co takhle zkusit udělat zelí trochu netradičně? S karamelizovaným cukrem vykouzlí sladkou chuť a pěknou barvu. Teď už jen…
Najprv pripravíme vanilkovú omáčku. Na masle speníme múku, zalejeme mliekom a metličkou za stáleho miešania rozvaríme na hladkú omáčku. Omáčka nebude hustá, má byť…
Máme pro vás tip na koláč, nebo chcete-li buchtu, po kterém se během chvilky jen zapráší. Využijte sezónní ovoce a pusťte se do pečení. Zvládne ho každý a hotovo je za…
Včelí úly patří mezi cukroví, na které se těšíme celý rok, protože jej zpravidla připravujeme jen na Vánoce. Piškotové podloží, na kterém se tyčí kužel plněný krémem, to…
Vynikající moučník na nedělní odpoledne ke kávičce s rodinou nebo s přáteli. Jednoduchý a výborný moučník vonící skořicí a ovocem se zlatou drobenkou na povrchu. Dezert,…
Z kousku libové vepřové plece vykouzlíte pomocí hořčice velkou dobrotu. Pak je jen na vás, zda k lahodné smetanové omáčce zvolíte jako přílohu houskový knedlík, nebo…
Nejprve ovoce důkladně omyjeme horkou vodou a vydrhneme kůru kartáčkem. Díky různým postřikům a konzervantům čím důkladněji, tím lépe... Vše nakrájíme na nudličky,…
Kdo by nemiloval karamel. A spojení s burisony je výborné. Tuto levnou a rychlou nepečenou pochoutku podle našeho receptu snadno zvládnete. Skvěle se hodí na Vánoce k…
Potřebujete se vyhnout vajíčkům a mléku? Nezoufejte. Vyzkoušejte tuto bábovku, která chutná skvěle a je připravená z pár surovin. Podle chuti můžete přidat oříšky nebo…
Moučníky s tvarohem bývají dokonale vláčné a osvěžující. Recept na šťavnaté tvarohové řezy je jednoduchý a rychlý, proto ho snadno zvládne i začátečník. Pláty máslového…
Tři osvědčené způsoby, jak správně ohřát bramborovou kaši: S troškou mléka a oříškem másla bude chutnat jako čerstvá
Charles Darwin předsedal Klubu žroutů a miloval „divná jídla“: Mimo jiné snědl pásovce nebo sovu a vypil želví moč
Jak nejlépe skladovat vlašské ořechy? Trvanlivost prodlouží mrazák i mikrovlnka!