Žiarske řezy
Recept ještě nebyl hodnocenBledé cesto si pripravíme tak, že vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, bielky vyšľaháme s 12 pl práškového cukru do peny a pomaly po jednom zašľahávame žĺtky. Potom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bledé cesto si pripravíme tak, že vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, bielky vyšľaháme s 12 pl práškového cukru do peny a pomaly po jednom zašľahávame žĺtky. Potom…
V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme vejce, med a vymícháme hladký krém. Do něj pomalu zaděláváme mouku smíchanou se sodou a skořicí. Nakonec lehce vmícháme…
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, pak přidáme citronovou šťávu, olej a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Pečeme ve vymazané a moukou vysypané formě…
Džem se dá připravit z jakýchkoliv přebytků ovoce, které máte doma, navíc jeho příprava není žádná věda. Kombinace banánu a pomeranče zmírní kyselou chuť rebarbory. Džem…
Mouku promíchejte s cukrem, droždím a soli, přidejte vejce, měkké sádlo, vlažné mléko a trochu vody a zadělejte hladké, tužší těsto. Vyhnětené poprašte moukou a pod…
Tento zákusok som piekla včera pre brata, v sobotu oslavuje 60 tku. Ešte sú zákusky v chladničke, zajtra s nimi budem cestovať z východu na juh SK. Pripravila som najprv…
Tento zákusok som piekla včera pre brata, v sobotu oslavuje 60 tku. Ešte sú zákusky v chladničke, zajtra s nimi budem cestovať z východu na juh SK. Pripravila som najprv…
Mouku smícháme s povoleným máslem, vejcem, cukrem, špetkou soli a čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou. Pečlivě vypracujeme těsto. Necháme ho v chladu odpočinout cca…
Na Slovensku je tradíciou na Vianoce, podávanie opekancov. Toto jedlo sa podáva po kapustnici, ktorá je tiež tradičným jedlom. Chcem iba vysvetliť, čo sú to opekance. Ak…
Na Slovensku je tradíciou na Vianoce, podávanie opekancov. Toto jedlo sa podáva po kapustnici, ktorá je tiež tradičným jedlom. Chcem iba vysvetliť, čo sú to opekance. Ak…
Cukr dobře smícháme s vodou, měl by se zcela rozpustit. Pak zahřejeme a vaříme asi 5 minut. Při vaření už nemíchejte. Je to vlastně klasický cukrový sirup, který se dává…
Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Potom s ostatnými surovinami vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Na plnku krátko povaríme špenátové listy ( asi 3 min…
Když je sezóna jahod v plném proudu, nezapomeňte připravit jahodovou marmeládu, abyste si jejich skvělou chuť mohli vychutnávat i během zimy. Marmeládu můžeme použít do…
Džem je skvělý způsob, jak během sezóny zpracovat jahody. Využijeme ho po celý rok do dezertů, palačinek nebo k snídani namazaný na pečivo. Jeho příprava je velmi rychlá…
Lehce kyselá chuť rebarbory a ostružin spolu se sladkými jahodami - vyzkoušejte tuto kombinaci v tomto výborném, pikantním džemu. Džem je skvělý do jogurtu i jako náplň…
Příprava těsta: Zapneme troubu na 200°C. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přimícháme cukr krystal i vanilkový cukr, pak zašleháme žloutky a…
Příprava těsta: Zapneme troubu na 200°C. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přimícháme cukr krystal i vanilkový cukr, pak zašleháme žloutky a…
Přebytky sezónního ovoce můžeme snadno zpracovat při výrobě domácí marmelády. Vyzkoušejte skvělou kombinaci jahod a banánů. Marmeláda díky banánům dobře želíruje a…
Na piškotové těsto vyšleháme žloutky s cukrem. Postupně přidáváme vodu, kypřící prášek, mouku a vmícháme tuhý sníh. Těsto rozetřeme na velký plech a pečeme. Po upečení…
V míse smícháme nejprve všechny suché přísady: mouku, cukry, prášek do pečiva a pak vmícháme vejce, olej a vodu. Pokud by bylo těsto příliš husté, s opatrností přilijeme…
Pampelišky jako předzvěst jara rozzáří den, ale zahrádkářům jsou trnem v oku.Tolerujte je a připravíte si z nich chutný sirup. Smetánka lékařská má navíc detoxikační a…
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků uděláme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem krystal a poté přisypeme přesitou mouku, po ušlehání přidáme sníh a jemně promícháme a…