Beránek z ořechového těsta se sněhovou čepicí
Recept ještě nebyl hodnocenOpravdu vláčný beránek z ořechového těsta, ozdobený bílou sněhovou čepicí s lehce citronovou chutí, se bude na velikonoční tabuli doslova vyjímat. V ústech se bude jen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Opravdu vláčný beránek z ořechového těsta, ozdobený bílou sněhovou čepicí s lehce citronovou chutí, se bude na velikonoční tabuli doslova vyjímat. V ústech se bude jen…
Děti milují dorty a také různé postavičky z jejich oblíbených knížek a pohádek. Inspirujte se a připravte vaší ratolesti k dalším narozeninám tohoto sladkého medvídka.…
Výbornou bábovku nebo velikonočního beránka připravíme z jednoduchého těsta provoněného vanilkou. Do těsta přidáme i smetanu a spařené rozinky. Po upečení posypeme…
Výbornou bábovku nebo velikonočního beránka připravíme z jednoduchého těsta provoněného vanilkou. Do těsta přidáme i smetanu a spařené rozinky. Po upečení posypeme…
Mazanec netradičního šnekového tvaru spojuje klasickou recepturu s neobvyklými přísadami. Pudinková makovo-višňová náplň a jemné kynuté tvarohové těsto se skvěle…
Mazanec netradičního šnekového tvaru spojuje klasickou recepturu s neobvyklými přísadami. Pudinková makovo-višňová náplň a jemné kynuté tvarohové těsto se skvěle…
Dýňové koláče pečeme nejčastěji na podzim, kdy je dýní dostatek. Toto období je spjato také s výrazným kořením. Spojením tohoto pak můžeme upéct lahodný, skořicí,…
Perníčky jsou vděčné pečivo. Dozlatova upečené a tématicky dozdobené mohou posloužit jako koleda pro děti, nebo ozdoba svátečního stolu. Nebudou pracnější než ty, které…
Roztomilá velikonoční kuřátka ve skořápce udělají radost koledníkům i domácím. Příprava není úplně jednoduchá a rychlá, ale výsledný efekt stojí za trochu vynaložené…
Do části vlahého mléka dáme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. 50 g polohrubé mouky smísíme s 250 g másla a vytvarujeme…
Drobné koláčky z máslového těsta potřeme čokoládovou polevou, naplníme čokoládovo-ořechovou náplní a povrch zakryjeme kolečkem z těsta, do kterého vykrojíme velikonoční…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
Jidáše pečeme na Zelený čtvrtek před Velikonoci. Jejich tvary by měly připomínat provaz, na kterém se oběsil Jidáš. Tradičně se připravují z kynutého těsta. Těsto z…
Hledáte inspiraci, jakým dezertem překvapit návštěvu u kávy? Svým vzhledem všechny zajisté zaujme šarlotka, skládající se z plátků rolády, pod kterými se skrývá lahodný…
Toto sladké kynuté pečivo se tradičně podává na Zelený čtvrtek. V tomto receptu si přípravu usnadníme tak, že jednotlivé jidáše netvarujeme, ale ukrajujeme z rolády,…
Kombinace jemného lineckého těsta a osvěžujících náplně z jablek promíchaných s vanilkovým tvarohem, vytváří lahodnou chuť tohoto koláče. Užijte si každé sousto tohoto…
Na velikonoční tabuli nesmí chybět hojně pocukrovaný beránek a každá hospodyňka má na něj svůj osvědčený recept. Beránek s jablky bude krásně vláčný se zajímavou a lehce…
Ve vlažné vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Náš velikonoční stůl můžeme ozdobit pěkným věncem, na který poklademe malé květy. Připravíme ho z kynutého těsta a naplníme výbornou ořechovou náplní a rozinkami…
Připravte luxusní dezert plný oříškové chuti máku, se spoustou vložených dobrot a polevou z bílé čokolády. Příprava je trošku náročnější, ale výsledek bude exkluzivní…
Využijte toto jarní období a upečte vynikající rebarborový koláč. Kynuté těsto je zde doplněno tvarohovou nádivkou, aby se potlačila její kyselost. Sladký šťavnatý…
Využijte toto jarní období a upečte vynikající rebarborový koláč. Kynuté těsto je zde doplněno tvarohovou nádivkou, aby se potlačila její kyselost. Sladký šťavnatý…
Využijte toto jarní období a upečte vynikající rebarborový koláč. Kynuté těsto je zde doplněno tvarohovou nádivkou, aby se potlačila její kyselost. Sladký šťavnatý…
Tyto řezy jsou lahodným dezertem, který spojuje svěží chuť jablek, jemnost tvarohu a vůni skořice. Tento jednoduchý, ale výborný dezert je ideální pro odpolední posezení…
Cukrovinky, po kterých raději nesedejte za volant! Ohrozí vás spíš pralinky, Margotka nebo Mila?
Mexická placka quesadilla původně sloužila jako miska. Dnes z ní připravíte jednoduchou večeři. Zkuste to podle receptu z Prostřena!
Jak využít zbytky masa z pečené husy: Hodí se skvěle do salátů, pomazánek, na chlebíčky i jako náplň do tortilly