Vejmrda po staročesku
Recept ještě nebyl hodnocenVejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu…
Pokud rádi mlsáte, ale preferujete zdravější životní styl, jistě se vám bude hodit recept na moučník s ovesnými vločkami a chia semínky. Koláč je vláčný díky jablkům a…
Těsto: Máslo, cukr a žloutky vyšleháme, přidáme kakao, ořechy, mouku smíchanou s kypřícím práškem a opět vše šleháme. Nakonec vmícháme sníh. Těsto vlijeme na vymazaný a…
Těsto: Máslo, cukr a žloutky vyšleháme, přidáme kakao, ořechy, mouku smíchanou s kypřícím práškem a opět vše šleháme. Nakonec vmícháme sníh. Těsto vlijeme na vymazaný a…
Těsto: Máslo, cukr a žloutky vyšleháme, přidáme kakao, ořechy, mouku smíchanou s kypřícím práškem a opět vše šleháme. Nakonec vmícháme sníh. Těsto vlijeme na vymazaný a…
Hledáte nový moučník k nedělní kávě? Určitě vyzkoušejte lahodný a sladký hruškový koláč, který je plný tvarohu na nadýchaném piškotu a dokonale voní skořicí. Je to…
Hledáte nový moučník k nedělní kávě? Určitě vyzkoušejte lahodný a sladký hruškový koláč, který je plný tvarohu na nadýchaném piškotu a dokonale voní skořicí. Je to…
Jednoduchý a rychlý recept na štrúdl. Když nastane sezóna jablek, štrúdly jsou jasnou volbou. Tyto moučníky s tenkou vrstvou těsta a bohatou, šťavnatou náplní jsou…
Mezi tvarohovými koláči existuje jeden, který je všechny o chloupek převyšuje. Příprava vám možná vyrazí dech, protože nemusíte vyrábět žádné těsto a nepotřebujete váhu.…
Dokonalá koprovka potřebuje máslovou jíšku, silný hovězí vývar a smetanu, nesmíte ji ošidit. My se tentokrát spokojíme s rychlejší a skromnější variantou. Smetanová…
Velmi oblíbený moučník zejména u dětí, to jsou tvarohové řezy. Jednoduché kakaové těsto se nalije na plech a chybět nesmí ani tvarohová náplň, která dodá vláčnost a…
Indické placky naan jsou výbornou přílohou k indickým výrazným jídlům a omáčkám. Vykynuté těsto rozválejte a pečte v troubě krátce při vyšší teplotě. Recept je hrnkový,…
Velké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí…
Lehoučké štafetky z nadýchaného bílkového sněhu s mletými ořechy jsou promazané máslovým krémem. Ozvláštnit je můžeme nahrazením ořechů kokosem. U obou variant ale nesmí…
Nadýchané placičky plné bublinek jsou pokrm, na kterém asi vyrůstal každý z nás. Vůně smažených lívanečků, která se line z kuchyně od babičky nebo maminky, vytáhne z…
Notoricky známé Míša řezy není třeba představovat. Co když ale spěcháte a nemáte čas na jejich přípravu? Zkuste připravit Míšu do skleničky. Je to velmi rychlé, snadné,…
Chcete zpracovat přebytky pomerančů? Uvařte z nich marmeládu. Využijete tak úplně celé pomeranče, jediné co vyhodíte, jsou vyvařená zrnka. Pomerančová marmeláda je navíc…
Jeden z nejoblíbenějších drobných zákusků je trochu složitější na závěrečné dokončení, ale trocha námahy stojí zato. Z vlažného těsta se měsíčky snáze vykrajují, nicméně…
Kuřecí maso je stálicí snad v každé kuchyni. A když je k tomu ještě jednoduchý a rychlý recept, máte o oběd či večeři vystaráno. Tradičnost kuřecí směsi zde oživí…
Díky nastrouhaným jablkům, která jsou ukrytá v kakaovém těstě, jsou jablkové kostky fantasticky vláčné. Než se moučník upeče, uvaříme vanilkový pudink, a ještě horký…
Díky nastrouhaným jablkům, která jsou ukrytá v kakaovém těstě, jsou jablkové kostky fantasticky vláčné. Než se moučník upeče, uvaříme vanilkový pudink, a ještě horký…
Jednoduché a výborné cukroví připravené z tuku, mouky a kvásku necháme přes noc kynout pod vodou. Z těsta vykrajujeme tvary, které dáme upéct. Po upečení ještě horké…
Zbožňujete vůni trdelníku a sbíhají se vám sliny pokaždé, když jdete kolem stánku? Upéct domácí trdelník není složité, ale zabere to čas i práci. My pro vás máme…
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Keříčkové fazolky se hodí pro každý záhonek. Nejsou náročné na pěstování a zralost poznáte podle rozlomení lusků
Jak na kynuté svatomartinské rohlíčky: Nadýchané máslové pečivo chutná skvěle s makovou či ořechovou náplní