Kynutý houskový knedlík v páře
Recept ještě nebyl hodnocenKnedlíky neodmyslitelně patří do české kuchyně. Navíc domácí jsou nepřekonatelné. Nadýchané a vyjdou samozřejmě i levněji, než kupované. Podle tohoto receptu se povedou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Knedlíky neodmyslitelně patří do české kuchyně. Navíc domácí jsou nepřekonatelné. Nadýchané a vyjdou samozřejmě i levněji, než kupované. Podle tohoto receptu se povedou…
Pečení vánočního cukroví dává příležitost uplatnit veškerou kuchařskou fantazii. Mandlové těsto je zde doplněno máslovým krémem provoněným vaječným likérem a to celé…
Moučníky z plechu mají mnoho výhod. Dobře se skladují, velikost porcí se krájí dle potřeby a většinou jich je větší množství. Tento moučník připomínající kokosovou…
Krémová polévka připravená ze zralých a sluncem prohřátých, sladkých a voňavých rajčat ochucená bazalkou. Sytá přesnídávka nebo lehká večeře v středomořském stylu. Bude…
Jste milovníci zlatavých škvarků? V tom případě musíte vyzkoušet křupavé a jemné škvarkové tyčinky. Posypte je oblíbeným kořením, kmínem i solí. Hodí se na obyčejné dny,…
Využít zralý nebo dokonce přezrálý banán do těsta je skvělý nápad. Moučník získá na vláčnosti a pokud chceme, můžeme díky němu snížit i množství přidaného cukru.…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Dorty různých tvarů a chutí zdobí zpravidla stůl na narozeninové oslavě. V tomto receptu připravíme dort ve tvaru medvídka. Je z piškotového těsta a zdobený pudinkovo…
Oplatky potřeme z jedné strany griotkou a necháme je nasáknout.Želatinu namočíme, a když je nabobtnaná, vymačkáme ji, zahřejeme a rozmícháme. Mascarpone s tvarohem a…
Perník je chutná, rychlá a snadná buchta, kterou oceníme, když máme chuť na sladké, ale nemáme moc času. Podle tohoto receptu ji připravíme hrníčkovou metodou, takže ji…
Upečte tuto jednoduchou, rychlou buchtu, která chuťově připomíná hanácké koláče. Připravte ji z nekynutého těsta a tvarohovo-pudinkové náplně. Na tuto náplň poklaďte…
Zajímavou variantou oblíbeného moučníku je bábovka s vrstvením kakaového těsta a pudinkovým i proužky. Chuť dodá i krustička z kokosu, kterým je vysypaná forma. Nápaditá…
Na svátek svatého Martina na stole samozřejmě nemůže chybět pěkně vypečená husička, dobré víno a také martinské rohlíčky. Tyto jsou z nekynutého šlehačkového těsta,…
Všechny suroviny smícháme.Sušené meruňky (nebo rozinky, vlašské ořechy...) nakrájíme na menší kousky a přidáme do těsta. Doporučuji bábovku s meruňkami a vlašskými…
Plněné kakaovo-ořechové cukroví s rumovým krémem je přesně pro vás! Výroba vyžaduje trochu cukrářské zručnosti a trpělivosti (a budete potřebovat i formičky), výsledek…
Vláčný kakaový korpus, tvarohový krém provoněný vanilkou a to celé polité čokoládou. Řeč je o Míša řezech, po kterých se můžou utlouct nejen děti, ale i dospělí. S tímto…
V hrnci nebo míse nad parou pomalu zahříváme máslo, mléko, cukr a med, do úplného rozpuštění másla (hmota je spíš jen teplá, ne horká).Do lehce prochladlé máslové hmoty…
Do mísy dejte vejce a rozšlehejte ho. Dále k němu přisypte mandlovou mouku. Já jsem použila 100 g mandlové mouky, protože jsem ji víc neměla a 50 g kokosové mouky jsem…
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, zasypeme cukrem, zalijeme olejem a necháme stranou cca hodinu. Občas promícháme. Ke konci přidáme skořiciPak přidáme zbylé…
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cukr a za stálého míchání necháme trochu zhnědnout.Přidáme nakrájené banány.Na misce ještě horké banány zdobíme vychlazenou…
Klasická koprová omáčka s jíškou, vývarem a smetanou nikdy nezklame. Pokud nemáte čerstvý kopr, můžete použít i sterilovaný. Nezapomeňte ctít tradiční kombinaci s…
Rychlovka z kupovaného listového těsta. Uvařený pudink vlijeme na těsto ještě teplý, aby se do něj ovoce dobře zapojilo. S krájením na porce musíme čekat až dokonale…
Mini koláčky podle našeho receptu jsou sice z těsta, ve kterém je droždí, ale nenechávají se kynout. Upéct si je můžete jen tak na chuť, ale parádu udělají i jako…
Náročné recepty? S námi zvládnete svíčkovou i makronky jako šéfkuchař!
Jak na dokonalé kedlubnové zelí? Chutná skoro jako to klasické, jen je jemnější a využít do něj můžete i nať kedlubny
Inspirace z MasterChef Česko 2022: Jak na dokonalé býčí žlázy podle postupů našich babiček? Důležité jsou tyhle dva kroky