Rebarborovo švestkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenTenká vrstva těsta, šťavnatá sladkokyselá náplň ze švestek a rebarbory a nazlátlý sníh na povrchu - to vše tvoří tento vynikající koláč, který si jistě oblíbíte i vy. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tenká vrstva těsta, šťavnatá sladkokyselá náplň ze švestek a rebarbory a nazlátlý sníh na povrchu - to vše tvoří tento vynikající koláč, který si jistě oblíbíte i vy. Na…
Med z květů lípy a černého bezu krásně voní a v období nachlazení a chřipek vám bude dobrým pomocníkem. Med je příjemně slaďoučký a vychutnáte si ho namazaný na krajíčku…
Jistě netradiční kombinací je spojení chřestu a jahod. Avšak věřte, že se spolu skvěle doplňují, zvlášť, když je dochutíme ještě parmazánovou omáčkou ze smetany. Tento…
Říká se, že v jednoduchosti je krása. To platí i v případě salátu, na který vám postačí pár surovin. Snadný salátek z jarní cibulky, ředkviček s octovou zálivkou je…
Marmeládu dokážeme připravit z kdejakého druhu ovoce. Z reveně a cukru připravíme sladkou, ale zároveň lehce trpkou marmeládu, která se hodí třeba na palačinky nebo…
Pomalu přichází sezona rebarbory a pokud tápete, co z ní připravit, pak vsaďte na koláč s ořechovým krémem a tvarohovou polevou. Jeho příprava je sice pracnější, ale…
Pomalu přichází sezona rebarbory a pokud tápete, co z ní připravit, pak vsaďte na koláč s ořechovým krémem a tvarohovou polevou. Jeho příprava je sice pracnější, ale…
Pomalu přichází sezona rebarbory a pokud tápete, co z ní připravit, pak vsaďte na koláč s ořechovým krémem a tvarohovou polevou. Jeho příprava je sice pracnější, ale…
Oblíbenou alternativou medu je pampeliškový sirup, který připravovaly už naše babičky. Žlutých květů pampelišek je všude dost, stačí je ve správný čas natrhat, povařit,…
Z květů u nás velmi rozšířeného černého bezu můžeme připravit voňavý a chutný sirup. Ten využijeme na přípravu osvěžujícího nápoje, který přijde vhod hlavně v letních…
Mandlemi plněné kynuté muffiny mizí z talířů bleskovou rychlostí. Právem. Upečené z těsta měkounkého a příjemně tvárného, jsou šneky nadýchané, měkké i druhý den, voňavé…
Z květů u nás velmi rozšířeného bezu černého můžeme vytvořit vynikající bezový sirup. V létě z něj uděláme velmi osvěžující nápoj, hodí se ale i při přípravě dezertu -…
Kombinace lehce nakyslé rebarbory a slaďoučkých jahod, jde prostě k sobě. Moučník zajímavé chuti, se žmolenkou a dvěma druhy želatiny na povrchu, zpříjemní posezení u…
Grahamové bagety jsou hned na první pohled jiné. Byť je grahamová pouze část použité mouky, jsou bagety poměrně dost tmavé, mají lehce tečkovanou střídu. Celozrnnou…
Omrzel vás již rebarborový koláč a vy nevíte jak ji zpracovat? Vsaďte na rebarborový džem, který má díky zázvoru lehce pikantní chuť. Džem využijete o vánočních svátcích…
Mezi nejznámější a nejpopulárnější sorbety patří citronový. K ochucení sorbetu je možné použít téměř jakékoli ovoce či jejich směsi. Příprava sorbetu není nic těžkého a…
Sezóna chřestu v nejlepší kondici netrvá dlouho. Využijte skvělou jarní zeleninu a připravte si křupavé výhonky s přelivem z ochuceného másla a osmaženou strouhankou.…
Exotikou inspirovaný řez je skvělou volbou na letní dny. Křehké máslové těsto je ochuceno strouhaným kokosem a pokryto osvěžujícím citronovým krémem. Ten pak doplňuje…
Oblíbený vařený pudink můžeme ozvláštnit novou příchutí. Na vrcholu jara, kdy kvete černý bez, stačí posbírat pár květů, které povaříme v mléce. V něm pak uvaříme…
Exotikou inspirovaný řez je skvělou volbou na letní dny. Křehké máslové těsto je ochuceno strouhaným kokosem a pokryto osvěžujícím citronovým krémem. Ten pak doplňuje…
Rebarborový koláč nemusí být jen s drobenkou navrchu, tato šťavnatá náplň se může skrývat i uvnitř. Nakyslá a jemně pikantí chuť rebarbory přímo vybízí k použití v…
Rebarborový koláč nemusí být jen s drobenkou navrchu, tato šťavnatá náplň se může skrývat i uvnitř. Nakyslá a jemně pikantí chuť rebarbory přímo vybízí k použití v…
Pokušení v pohárku je tentokrát určeno pro dospělé. Juniory můžete "ošidit" tak, že místo irské kávy nakapete na piškoty třeba dobrou ovocnou šťávu. Vy si pak u kávy v…
Bylinkový med je úžasným doplňkem, kterým můžete posilovat svoji imunitu a přitom si i zamlsat. Med s přidáním jitrocele kopinatého je v přírodní medicíně používán pro…
Jak levně vyrobit skvělý domácí sýr? Stačí pár základních surovin a trocha trpělivosti
Rajčatová žemlovka: Jednoduché jídlo ze zásob chutná fantasticky a skvěle vás zasytí
Vaječná tlačenka může být lahůdkou: Když dodržíte správný postup, snadno ji vyndáte z formy a nerozpadne se