Bruselské řezy
Recept ještě nebyl hodnocenPiškot: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pomalu přimícháme mouku. Vylijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Piškot: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pomalu přimícháme mouku. Vylijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě…
Piškot: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pomalu přimícháme mouku. Vylijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě…
Vše na marinádu smícháme v misce. Maso nakrájíme na nudličky a promícháme s marinádou. Na rozehřátem oleji opékáme a po chvíli přidáme pórek. Opékáme do změknutí masa.
Do mísy dáme jogurt. Na odměřování mouky použijeme kelímek od jogurtu.Přidáme kvasnice, špetku soli, špetku cukru, vypracujeme těsto. Dle hustoty přilijeme vodu tak,…
Tak tahle bábovka není žádná dusivka. Nadlehčuje jí prášek do pečiva a ještě ušlehaný sníh z bílků. Pokud budete chtít být kreativní, část těsta obarvěte kakaem a…
Klasický hamburger je svojí velikostí občas problematickým pokrmem. V tomto receptu vás inspirujeme na skvělé pohoštění pro rodinu i přátele, a to v podobě miniburgerů.…
Tento moučník se zhotovuje v různých obměnách, nejčastěji se nazývá jako Žravé řezy. Těsto a smetanová náplň je vždy téměř stejná, mění se jen druh ovoce a různě…
Tento moučník se zhotovuje v různých obměnách, nejčastěji se nazývá jako Žravé řezy. Těsto a smetanová náplň je vždy téměř stejná, mění se jen druh ovoce a různě…
Ostružinový koláč je díky tvarohu, přidanému v těstě, úžasně vláčný a jemný. Když ostružiny před pokladením na těsto poprášime nebo obalíme moukou, udrží se nahoře a…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme, aby nebylo dlouhé a přidáme na cibuli. Orestujeme a podlijeme trochou vody. Dusíme do měkka.Pak zaprášíme moukou a…
Majolka v této bábovce částečně nahrazuje tuk a částečně vejce. Je kyprá, voňavá a majolka jí dává hezkou nažloutlou barvu. Jako obměnu můžeme místo kakaa část těsta…
Domácí výroba různých surovin a produktů, které jinak koupíme v obchodě, získává na oblibě. S pečením pečiva se seznámil už snad každý, ale co takhle vyzkoušet přípravu…
Hovězí játra nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Nesolíme!Na oleji orestujeme kořenovou zeleninu. Buď mraženou, nebo čerstvou (mrkev, celer, petržel).Přidáme…
Hrníčkové recepty se těší velké oblibě. Jsou lehce zapamatovatelné a velmi variabilní. Můžete je ochutit kakaem, kokosem i ořechy. Pokud osvědčené těsto použijeme na…
Jednoduchý recept na loupáčky nebo chcete-li makovky. Loupák s kakaem vás okamžitě přenese do dětství. Pokud se vám stýská po nekomplikované chuti loupáku, jemném těstě,…
Blíží se víkend, nedělní káva a vy máte chuť hřešit? Potom je pro vás tento moučník jako stvořený. Pláty křehkého těsta promazané pudinkovým krémem jsou polité čokoládou…
Cizrna je skvělou luštěninou, má velmi podobnou chuť oříškům, je přirozeně bezlepková a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. V tomto receptu najdete inspiraci na slané…
Klasický rýžový nákyp znají skoro všichni, ale slyšeli jste už o variantě z ovesných vloček? Takzvaný vločkovec, třeba s jablky, rozinkami a skořicí, je dokonalý…
Dozlatova upečený křehký linecký koláč se šťavnatou jablečnou náplní patří mezi klasické moučníky, které pekly už naše maminky. Příprava nezabere mnoho času a dozajista…
Štrůdl je jedním z nejoblíbenějších moučníků pro svou snadnou a rychlou přípravu. Nemusí být vždy z taženého, nebo lístkového těsta. Zde je použito jednoduché křehké…
Vánočka je královnou mezi sladkým kynutým pečivem. Její tradice pečení je zejména v období Vánoc. Vůně máslového těsta, které zdobí rozinky předem namočené v rumu a…
Tvaroh smíchám s vejcem, cukrem a máslem. Přidáme mouku se sodou a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout. Potom rozválíme na plát silný 1 cm a…
V míse s mlékem nebo vodou namočíme rozlámané rohlíky, pak je vymačkáme a dáme zpět bez tekutiny, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, k tomu 1 cibuli nakrájenou na…
Příprava zdravého domácího chleba není při použití domácí pekárny žádná věda. Chléb je provoněný anýzem, česnekem a bylinným octem a obsahuje lněná semínka. Společně s…
Regionální specialita slezské nebe: Uzené maso s ovocnou omáčkou voní skořicí a neobejde se bez speciální přílohy
To se může hodit: Osvědčené rady a triky, jak snadno oloupat vejce
Kam vyrazit pro čerstvý český chřest: Na farmě pořídíte kilo už od 85 Kč a druhý květnový víkend navíc láká na chřestové slavnosti