Staročeské řepáky
Recept ještě nebyl hodnocenDo části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbytek cukru, vejce, rozpuštěné máslo, sůl…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 164 kJ / 39 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,30 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,11 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,07 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 7,20 g |
– cukry | 7,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbytek cukru, vejce, rozpuštěné máslo, sůl…
Do nádoby nalijte mléko a tuk. Přidejte vejce, hladkou mouku a kůru z citronu. Do jednoho rohu nádoby nasypte sůl, do důlku rozdrobte droždí a zasypte ho krupicovým…
Takovýto sirup - syrob -dělávaly naše babičky, protože byla bída a na cukr nebylo. Pro zajímavost a třeba ze zvědavosti si ho vyrobte též. Nebudete litovat. Zlatistá…