Grahamovo - celozrnné rohlíky se sezamem
Recept ještě nebyl hodnocenDo misy preosejeme všetky múky, zmiešame so soľou, urobíme do múky jamku. Do jamky dáme žltok, olej ,cukor, rozdrobené droždie a zalejeme trochou vlažného mlieka,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do misy preosejeme všetky múky, zmiešame so soľou, urobíme do múky jamku. Do jamky dáme žltok, olej ,cukor, rozdrobené droždie a zalejeme trochou vlažného mlieka,…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme na 16 dílků (56 - 59 g každý). Z těch vytvoříme postupně…
Škvarky pomelieme, zmiešame s masťou, soľou a čiernym korením, udržujeme v teplom prostredí, budeme natierať cesto. Soľ i korenie má byť výrazne cítiť!Mlieko mierne…
V troše vody z odváženého množství rozmícháme cukr, droždí a několik lžic mouky (taktéž z odváženého) a necháme asi 20-30 minut kynout. Přidáme zbytek všech surovin…
Vypracujeme klasické kynuté těsto, pomohla mi pekárna. Lze i klasicky: umíchat kvásek z droždí, cukru, vlažného mléka a trošky odvážené mouky. Jakmile ožije, přidat…
Suroviny v uvedenom poradi dam do pekarne. Mlieko kde rozpustam drozdie, si trosicku predtym necham ohriat v mikrovlnke. Zapnem program cesto. Po skonceni programu,…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (8-10) a z každého…
Všechny suroviny naházim a neleju do pekárny a dám program těsto. Po vykynuti(mě to kyne hoďku a půl) vytvoříme dva bochánky.Z jednoho vyválíme kulatou placku a…
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…
Droždie dáme oživiť do trochy vlažnej osladenej vody na cca 20 minút.Soľ vmiešame do múky, pridáme olej, kvások a postupne pridávame vodu, aby sme získali polotuhé cesto…
Těsto můžeme umíchat podle zvyklostí – buď udělat jednoduchý kvásek, pak vmíchat zbytek surovin nebo na omládek: z přichystaných surovin vezmeme 100 g vody, 130 g…
Do mísy si prosijeme mouku, zamícháne sůl, provensálské koření, sušený česnek, uděláme důlek, přidáme vlažnou vodu, cukr, rozdrobíme droždí a chvíli necháme až vzejde.…
Z půlky vlažného mléka, droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Mouku zatím prosejeme se solí a cukrem. Dále přidáme citrónovou kůru, nadrobno nakrájené sušené…
V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte tuk a osmahněte na něm cibuli. Přidejte rozdrobené droždí a za stálého míchání ho zahřívejte, dokud se úplně nerozpustí. Po chvíli…
Vo vlažnom mlieku s cukrom necháme vzkypieť droždie. Do múky zamiešame soľ, cukor, do priehlbiny dáme žĺtka, pridáme oživené droždie, s mliekom a roztopeným maslom…
Program těsto. Vyklopím na vál , oddělím 3 bochánky, udělám plát, na něj strouhám Eidam, pokrájená sušená rajčata, pokrájené olivy. Kdo nejí olivy, dá víc sušených…
Suroviny dame do pekarne a zapneme pekarnu na program Testo. Mezi tim si nachystame klobasu, kazdy podle chuti. Ja jsem dala uzenou, ma to lepsi chut :-D Klobasku si…
Do nádoby domácí pekárny dáme vodu a olej, pak promíchanou mouku se solí a drceným kmínem, nahoru lžičku cukru a rozdrobené droždí. Pustíme program Těsto a po signálu…
Těsto připravíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Po skončení programu vykynuté těsto rozdělíme na…
Do menšího množství z už odměřeného mléka si dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme ho vzejít. Obě dvě mouky promícháme i se solí, přidáme zbytek mléka, kvásek a…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát, ten pokrájíme na užší pásky, které…
Rohlíky: Do části vlažné vody přidáme cukr, trošku hladké mouky, rozdrobíme droždí, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vzejít kvásek. Obě mouky smícháme se solí,…
V mléku rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (česnek rozetřený) a umícháme řidší těsto, které necháme 40-60 minut kynout.Lžící, namočenou v oleji nebo mouce…
k vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout - během kynutí můžeme několikrát promísit. Oloupanou cibuli nakrájíme na…
Jak poznat české vejce? Krabička může být matoucí, musíte se podívat na skořápku!
Falešný tatarák z brambor stojí pár korun, je ideální na topinku a jeho příprava je neskutečně rychlá
Česká zelňačka učarovala i Němcům: Kromě kysaného zelí její kouzlo spočívá v jedné dobře zvolené ingredienci