Langoše domácí pekárna
Recept ještě nebyl hodnocenprog.těsto, vykynout. Tvořit placky a smažit v hlubší pánvi, aby těsto plavalo. Potřít strouhaným česnekem se solí a trochou vody.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 360 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 5,00 g |
– nasycené | 2,50 g |
– nenasycené | 2,50 g |
–– mononenasycené | 1,50 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
prog.těsto, vykynout. Tvořit placky a smažit v hlubší pánvi, aby těsto plavalo. Potřít strouhaným česnekem se solí a trochou vody.
Suroviny nadávkujeme do pečné nádoby v pořadí jak jsou za sebou v seznamu. Pekárnu Panasonic SD-253 nastavíme na program French BAKE, který trvá 6 hodin. Když zazní…
Program těsto. Při hnětení případně dosypat mouku nebo dolít mléko. Tence vyválet , podle dezertního talířku vykrojit kola a každé kolo rozdělit na 8 dílků. Položit…
Těsto se nenechává kynout, rozdělí se na 16 kousků, z každého se vždy třetina oddělí na ocásek a hlavičku. Očička jsou z rozinek. Potřít rozšlehaným vejcem a péct na…
smícháme sypké suroviny-droždí a mouku (mouku dejte třeba půl žitné/ půl hladké, nebo více žitné, např. já kupuji tmavou žitnou i pšeničnou chlebovou nebo celozrnnou a…
Někdy při pečení spěcháme, aby těsto co nejrychleji vykynulo. V tomto receptu na koblihy jej však necháme v klidu spát v lednici přes noc. Vymezte si tak dost času na…
Nejprve si dáme rozkvasit mouku. Do připravené směsi mouk uděláme důlek, do něj vlijeme vlažné mléko a vysypeme sušené droždí. Promícháme, přikryjeme fólií a dáme do…
Suroviny na těsto smícháme dohromady, chvilku hněteme, abychom těsto provzdušnili a necháme chvilku odstát (nemusíme nechat dlouho kynout). Mezitím očistíme a nakrájíme…
Všechny suché suroviny (kromě soli) spolu důkladně smícháme. Přidáme droždí a olej a smísíme v hladké těsto. Necháme 30 minut kynout.Troubu předehřejeme na 200 stupňů…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí nejprve tekuté a potom zbytek (tak jak je to v receptu). A zapneme na program Sprint.
V míse smícháme hladkou mouku, sůl, cukr krupice, instantní droždí, promícháme, přidáme 1 vejce, 30 g rozpuštěného vychladlého másla, zalijeme částí vlažné vody a za…
Domácí burgery už zná a dělá snad každý. Klasika v podobě housky, placky mletého, zelenina a omáčka. Tyto jsou však netradiční tím, že mezi dvě tenké masové placky…
Housky: V míse smíchejte suché ingredience, promíchejte, poté do nich zapracujte mléko a olej (pozor, nesmí být studené!). Dobře propracujte, ideálně hnětacím hákem v…
Suroviny dát dohromady a propracovat těsto, nechat vykynout, udělat bochánky a dát péct. Dělám ho málokdy, ale je vynikající.
Maso Bůček zbavíme kůže, pokud máme větší kus, rozdělíme na špalíky. Ze všech stran na něj naplácáme směs cukru a soli. Necháme 6-24hod. marinovat na pekáčku pod…
Do pekárne dáme najprv tekuté, potom sypké suroviny. Pečieme na programe Celozrnný.
Postup přípravy: Vše nalijeme a nasypeme do formy dle pořadí a vložíme do pekárny, program nastavíme na Těsto. (Pokud se nám zdá těsto lepivé, nebo suché, přidáme mouku,…
Ingredience vložíme do pekárny. Jako první vodu, pak zbytek (sádlo, mouka, sůl, cukr, droždí). Sůl a droždí co nejdále od sebe. Zapneme program "Těsto".Po skončení…
Chleba namočíme do vody, po změknutí slijeme a trochu vymačkáme, zahustíme moukou na tužší těsto a přidáme droždí. Nemohu bohužel uvést množství mouky ani chleba, je…
1. Z mouky, droždí, cukru, soli a mléka zaděláme těsto, postupně vmíchám i máslo. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v lednici vychladnout. 2.…
V míse smícháme obě mouky se strouhankou, cukrem a droždím, přidáme šťávu vymačkanou z cuket (případně dodáme vlažnou vodu) až se vytvoří těstíčko. Kvásek přesypeme…
Mák a sladké šťavnaté švestky tvoří léty prověřenou kombinaci, která skvěle chutná. Vychutnáme si ji i v tomto výborném koláči z kynutého těsta. Mák navíc ochutíme…
Suroviny nadávkujeme do pečící nádoby v pořadí, jak jsou napsány. Semínka nasypeme do dávkovače rozinek a oříšků. Vybereme program BASIC RAISIN (základní s rozinkami)…
Švestky s mákem jsou osvědčená klasika, kterou máme rádi. Tentokrát ale použijeme bílý mák, který koláč ozvláštní výraznou oříškovou chutí. Lahodnou chuť tvoří i skořice…
Květák, jak ho možná neznáte: Připravíte z něj skvělou pizzu nebo dokonce kapučíno!
Připravte si ta nejlepší sušená rajčata. Sušit je můžete nejen na slunci, ale i v sušičce a v troubě
Kucmoch s kapustou: Slaný bramborový koláč z Pojizeří krásně voní majoránkou a díky kapustě je hezky vláčný