Pomazánka z brokolice a čerstvého sýra
Recept ještě nebyl hodnocenRůžičky brokolice uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnout a nasekáme nadrobno.Do misky vložíme sýr, lahůdkové droždí, přidáme brokolici a promícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Růžičky brokolice uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnout a nasekáme nadrobno.Do misky vložíme sýr, lahůdkové droždí, přidáme brokolici a promícháme…
Batát oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit doměkka. Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a pak je vaříme odkryté v 400ml vody až do vypaření vody. Batáty i…
Obě mouky promícháme s hraškou, solí a xanthanem, přidáme olej a po částech přiléváme vodu, až než zaděláme tužší nelepivé těsto. Z těsta odebíráme kousky velikosti…
Tofu dáme do misky, přidáme vodu a umixujeme tyčovým mixérem. Přisypeme lahůdkové droždí spolu s kořením a rozmixujeme do hladka.Pánev s nepřilnavým povrchem lehce…
Hrách přes noc namočíme a následující den uvaříme v čerstvé vodě doměkka (cca 30-40 minut). Můžeme až mírně rozvařit, kašovitá konzistence pomůže lépe držet placičky…
Dáme vařit kroupy podle návodu, většinou to zabere +- 20 minut. Já dávám kroupy vařit do osolené vody s kapkou olivového oleje.Mezitím pokrájíme houby a cibuli.Necháme…
Všechny suroviny na těsto smícháme do hladka a rozetřeme na pečící papír, pečeme v rozehřáté troubě cca 8 minut.Poté vyndáme plech a těsto potřeme kečupem, chilli…
Cuketku našpagetujeme ve spiralizéru nebo škrabkou vytvoříme tenké nudle.Semínka propereme v čisté vodě a rozmixujeme se všemi ingrediencemi. Navrstvíme na špagety a…
V hrnci osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a česnek (při restování osolíme). Dáme mahá, chvilku restujeme, rajský protlak, opět krátce restujeme a pak zalijeme vývarem…
Jako první nakrájím na tenké plátky cibulku a krátce ji opeču na pánvi s olejem.Přihodím k ní hrst pokrájených žampionu a kousek brambory, kterou jsem pokrájela na velmi…
Ze všech surovin umícháme hustší těstíčko, které necháme asi 20 minut odpočinout. Nepřilnavou pánev potřeme lehce olejem, rozehřejeme a pomocí stěrky rozetřeme…
Cibule pokrájíme nadrobno. Oloupaný lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 20 minut vypotit. Lilek dáváme potit kvůli ztrátě případné hořkosti a také proto, aby…
Na oleji orestujeme nakrájené houby, přidáme prolisovaný česnek, až zavoní, zasypeme bazalkou, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a 5 minut podusíme. V nemléce…
Najděte si zavařovačku s víčkem. Dejte do ní oříšky a tekuté ingredience (olej, agáve, tahini). Zavřete zavařovačku a pořádně protřepte, klidně déle, jen ať se všechny…
Rozpulte avokádo, vyndejte nožem pecku, špičkou ostrého nože ho zlehka nařežte ještě ve slupce na proužky (neprokrojte přes slupku, ať se neporaníte) a pak na kostičky.…
Pomazánka z černých fazolí, karamelizované cibule a fenyklu je velmi snadná a rychlá, pokud máte připravené fazole dopředu. Ale když máte fazole jen sušené, tak na cca…
Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, zelí nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme na sádlo orestovat vločky, zeleninu a česnek. Přidáme papriku a na kolečka…
Výživné a zdravé pomazánky jsou vhodné nejen na večeři, ale třeba i na slavnostní pohoštění. Mrkev spolu s cizrnou, ořechy a kořením rozmixujeme na pastu, kterou…
Jemně opečený lilek s citronovým nádechem se skvěle snoubí s krémovou tofuricottou, šťavnatými houbami a křupavými ořechy. Tento kreativní a zdravý pokrm je ideální…
Nejdříve připravte náplň. Ve větší pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm shiitake a pórek. Musí úplně změknout, na středním plameni to trvá asi 10 minut. Přidejte sůl…
Připravte škrobovou vodu: Po vymytí mouky nechte škrobovou vodu několik hodin nebo přes noc odpočívat, škrob se usadí na dně nádoby. Jakmile se usadí, opatrně slijte…
Připravte škrobovou vodu: Po vymytí mouky nechte škrobovou vodu několik hodin nebo přes noc odpočívat, škrob se usadí na dně nádoby. Jakmile se usadí, opatrně slijte…
Nejprve si připravíme špagety z cukety (můžou být klidně i z mrkve nebo okurky). Pokud nemáte speciální spiralizér, můžete cuketu oškrabat struhadlem na brambory - tímto…
Květák rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě ho uvaříme doměkka. Mezitím si na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a orestujeme na něm plátky česneku. Vodu z…
Treska v majonéze: Nejslavnější slovenská retro pochoutka je stále v kurzu. Jak ji připravit doma?
Hrníčkový mazanec naší babči: Voní máslem a citronem a přípravu podle tohoto receptu zvládne úplně každý
Od áčka po železo: Encyklopedie důležitých vitamínů a přehled potravin, kde je najít, díl I.