Alsaský cibulový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenSlané koláče jsou ideální rychlou večeří. Nenáročné na přípravu těsta, jejich náplň můžeme libovolně podle potřeby měnit. V tomto případě zdobí povrch osmažená cibulka,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 360 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 5,00 g |
– nasycené | 2,50 g |
– nenasycené | 2,50 g |
–– mononenasycené | 1,50 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,00 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Slané koláče jsou ideální rychlou večeří. Nenáročné na přípravu těsta, jejich náplň můžeme libovolně podle potřeby měnit. V tomto případě zdobí povrch osmažená cibulka,…
Brioška je typ pečiva, pocházející z Francie, nápadně připomínající mazanec. Z briošek můžete připravit sendviče, plněné nasladko nebo naslano, dle vaší chutě, anebo je…
Ze všech přísad vypracujeme těsto a necháme vykynout. Vyválíme silnější plát, tvoříme rohlíky a do každého vložíme kus uzeniny.Necháme opět vykynout. Potřeme vejcem,…
Nejprve zaděláme klasicky kvásek z 1 lžíce mouky, 2 lžic vlažné vody s mlékem, droždí, cukru a necháme vzejít. Do vzešlého kvásku přidáme 3/4 prosáté mouky, 1 lžičku…
Před posledním kynutím (po konečném hnětení) vyjmout z nádoby, vytvarovat oválný bochník, naříznout, poprášit ječnou moukou a vrátit do pekárny.
do pekarny vlozime vsechny ingredience, program testo, umotame rohliky, nechame 20min kynout na plechu. otreme vejcem, posypeme soli,makem,kminem jak kdo ma rad. Peceme…
Do pekárny dáváme postupně asi 250 ml vody, olej, celozrnnou směs, sůl, hladkou mouku, do ní uděláme důlek. Vsypeme do něj cukr a droždí a zbytek vlažné vody. Jemně…
Chlebík můžeme ozdobně naříznout a posypat kmínem.
Před pečením potřít vodou a posypat drceným kmínem.
těsto: všechny přísady smícháme, a dáme na pečící papír péct na 180st. nátěr: všechny přísady rozmixujem /kdo má rád česnek tak ať si ho tam dá víc/ Plňka: porek…
Do připravené mísy nasypeme 2 hrníčky polohrubé mouky, sáček suchého droždí, jednu lžíci olivového oleje, lžičku cukru, 1/4 lžičky soli a 125 ml teplé vody. Vše rukama…
Bochník: 1000g Program: Základní
Suroviny zamícháme v míse, vznikne těsto stejné hustoty, jako například lívancové. Necháme ho 30 minut vykynout. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Poklademe…
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…
Polévky v 19. století pomáhaly léčit choleru, oblíbený byl oukrop nebo bramboračka, na nohy stavěla silná polévka podle Rettigové
Encyklopedie vajec: Rozeznáte od sebe různé druhy? Které vejce je nejzdravější a jak se rozbíjí to obrovské pštrosí?
Smažili jsme křupavé bramborové spirálky jako ze stánku: Ty naše jsou desetkrát levnější a na výrobu stačí jen špejle a nůž