Tříhrnkový chleba
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program celozrnný a po zapípání přidáme semínka
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program celozrnný a po zapípání přidáme semínka
V míse ušleháme žloutky s cukrem a špetkou soli, pak přidáme vymačkaná nastrouhaná jablka, mouku, mléko, citronovou kůru, skořici, droždí, promícháme a nakonec přidáme…
Smícháme ingredience na těsto a dáme vykynout.Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého vyválíme placku, potřeme nutelou (já ji vložila na 1 minutu do mikrovlnky,…
Ve vlažném rostlinném mléce rozmícháme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Mezitím si odvážíme mouku a promícháme ji s xanthanem, špetkou soli a citronovou kůrou.…
Do misky dáme trochu cukru, mouky, droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kmín, sůl, olej, kvásek a kvas.Přilijeme vodu a…
Smícháme obě mouky, přidáme sušené droždí, cukr, sůl, pepř, jemně nasekané bylinky, olej a vlažnou vodu. Z přísad vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout na…
Suroviny v pekárně nastavíme na program těsto. Pak na vále zpracujeme bud záviny, buchty, koláče a nebo rohlíčky. Plníme dle chuti. Přendáme na plech s pečícím papírem a…
Vše vložíme v daném pořadí do pekárny – program těsto. Po vykynutí přendáme do pekáče či formy (vymazala jsem a vysypala moukou), mokrýma rukama vytvarujeme a uhladíme…
Předem si dovolím upozornit, že příprava je docela náročná na čas, ale výsledek Vám to zaručeně vynahradí!! Jdeme na to: Večer před pečením do pekárny nalijeme…
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme 20 bochánků, naskládáme na plech s podložkou. Bochánky zploštíme a prstama mírně promačkáme, aby vznikl důlek, do kterého dáme…
Do pekárny dáme nejdříve vodu a podmáslí, poté mouky, do jednoho rohu cukr, do dalšího sůl, zasypeme droždím.Po pípnutí povrch posypeme sýrem.Pekárnu nastavíme na…
Všechno mléko jsem ohřál s cukrem, vsypal jsem droždí a nechal vzejít kvásek. Vykynutý kvásek jsem přelil do mísy s moukou, solí, rozpuštěným máslem (1/3 necháme na…
Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, program č.1 / základní /, hmotnost č. 2 / 1 kg /,kůrka střední.
Všetky suroviny na cesto dáme do pekárničky a necháme vykysnúť.Po vykysnutí rozdelíme na 8 - 9 častí a urobíme takzvané loďky.Mleté mäso orestujeme na cibuľke, pridáme…
Droždí dáme do mísy, zalijeme teplou vodou, chvíli necháme stát a přidáme mouku, sůl a olej. Mícháme, dokud nevznikne těsto. Necháme cca 2 hodin kynout.Poté těsto…
Jednu polévkovou lžíci psyllia namočíme ve 100 ml vlažné vody. Připravíme kvásek – ve 300 ml vlažné vody rozpustíme instantní sojový nápoj, přidáme 2 lžíce cukru a…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr.Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí…
Do mísy s vlažným mlékem rozmícháme droždí a jednu lžíci cukru z odváženého množství. Po deseti minutách zapracujeme mouku a zbytek cukru s vanilkovým extraktem. Přidáme…
program-příprava těsta Vyjměte těsto z formy. Nechte jej odležet a pak znovu zpracujte. Uložte do lednice asi na půl hodiny. Potom těsto vyválejte, polejte rozpuštěným…
Nejprve dáme tekuté,potom sypké a zapneme program celozrnný.
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené…
Smažená kuřecí stehna s kostí: Štavnaté a jemné masíčko v klasickém trojobalu skvěle chutná a na přípravu je snadné
Trhaný chléb Josefa Maršálka voní česnekem a špenátem: Vláčnost mu dodá správný poměr celozrnné mouky, říká cukrář
Nejlepší beránek je ten šlehačkový: Je neuvěřitelně jemný a nadýchaný, vydrží dlouho vláčný a chutná naprosto božsky