Chléb se sušeným kváskem
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny dáme do pečící formy v pořadí v jakém jsou popsány. Kvásek a chlebové koření smícháme s moukou. Na mouce uděláme důlek, do něho dáme cukr a navrh rozdrobíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny dáme do pečící formy v pořadí v jakém jsou popsány. Kvásek a chlebové koření smícháme s moukou. Na mouce uděláme důlek, do něho dáme cukr a navrh rozdrobíme…
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Sůl a ostatní koření rozdrtíme v hmoždíři a promícháme s moukou. Přidáme Heru, vzešlý kvásek a vypracujeme těsto ( těsto…
Nastrouhat brambory, zalít horkým mlékem, trochu mléka odlít na kvásek. Přidat mouku, vejce, zalít kvasnicema. Zpracovat těsto, nechat 1 hod. kynout, nalít na vymaštěný…
Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé), část odvážené mouky si necháme na dosypání během hnětení - zpočátku je těsto tužší. Použijeme program Těsto (s…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, uděláme důlek, do něj dáme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme droždí vykypět, přidáme vejce, vlahou heru,…
Suroviny dáme do DP na program cesto. Po vykysnutí urobíme 2 bochníky a vyvaľkáme cesto hrúbke asi 5mm. Narežeme pásiky po dlžke celého cesta, ktoré potom namotáme na…
Rozmícháním droždí ve vlažném mléku a cukru připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vzejít. Z ostatních surovin a kvásku vymícháme a vypracujeme hladké…
Toto lahodné drobné pečivo přináší neodolatelnou kombinaci nadýchaného kynutého těsta s jemnou tvarohovou náplní. S jejich lehkostí a jemností se tyto taštičky stanou…
Vánočka patří mezi tradiční vánoční pečivo. Na Štědrý den ji rádi snídají v mnoha domácnostech. Upečte si s námi vláčnou máslovou vánočku plnou mandlí a rozinek, bohatě…
Koblížku, koblížku, kam se kutálíš? Obzvlášť do zlatova usmažený, sladkou marmeládou plněný a cukrem zasněžený. Příprava sice není úplně jednoduchá, ale zcela jistě ji…
Mouky smícháme,utvoříme důlek,do něhož nadrobíme droždí,zalejeme asi 1 deci vlažné vody,solí a lžičku cukru a přikrejeme utěrkou.Po hodině,kdy se nám udělal kvásek,těsto…
Necháme vzejít droždí ve vlažném mléce s cukrem, pak s ním na válu zpracujeme z mouky a tuku těsto. Rozdělíme na 6 dílů, každý rozválíme na plát velikosti talíře, který…
Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké, naposledy přijde droždí.Pekárnu nastavíme na program Základní, stupeň opečení střední.
Udelame kvasek - drozdi, 1/2 davky tepleho mleka, lzicka cukru.Na testo smíchame mouku, zbytek cukru a mleka, sul, zloutek, maslo a pridame hotovy kvasek. Vyslehame…
Mléko ohřejeme, přidáme cukr a rozdrobené droždí. Promícháme, přikryjeme a necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, kmín, sůl, změklý tuk, vykynutý kvásek a vypracujeme…
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto vyjmeme, propracujeme a vyválíme na placku, která má jeden kraj silnější, druhý…
Zaděláme hladké těsto spojením všech surovin, utvoříme z něho bochánek, který pomoučíme a necháme cca 1/2 hodiny v teple vykynout. Troubu předehřejeme na 200 st. Plech…
Nejprve udělám kynuté těsto. Do větší mísy navážím 800 g polohrubé mouky přidám sůl, cukr, nadrobím droždí. Poté promíchám vařečkou a přiliji vlažné mléko (nesmí být…
Do misky prosejeme mouku, ve které uděláme důlek. V mléce promícháme rozdrobené droždí, cukr, 1 lžíci mouky, vlijeme do připraveného důlku a posypeme trochou mouky.…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme droždí a necháme rozpustit.Když se droždí rozteče a rozvoní, přidáme krupičku. Orestujeme a vklepneme vejce. Necháme…
Všechny suroviny na náplň svaříme za stálého míchání. Pokud je třeba, přidáme ještě trochu mléka. Necháme vychladnout.Droždí rozdrobíme do hrnečku a zalijeme vlahým…
Kynuté meruňkové knedlíky jsou v top arzenálu našich nejoblíbenějších dětských i dospěláckých jídel. Plný talíř horkých knedlíků politých máslem, posypaných tvarohem a…
Do pekárny dáme tekutinu, nastrouhané brambory, sůl, mouku, droždí, cukr a zapneme na program Těsto.Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, uděláme z něj silnější…
Pagáč je výborné kynuté pečivo, které má svůj původ v Maďarsku a na Slovensku. Jde o placky či bochánky, které se tvarují z kynutého těsta, ve kterém se skrývají právě…