Makové koláče
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy si dáme polovinu vlažného, ale ne horkého mléka, sodovku, olej, vejce, prosátou mouku, špetku soli, polovinu cukru a nadrolené droždí. Velmi pečlivě vypracujeme …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy si dáme polovinu vlažného, ale ne horkého mléka, sodovku, olej, vejce, prosátou mouku, špetku soli, polovinu cukru a nadrolené droždí. Velmi pečlivě vypracujeme …
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 9 dílků, z každého uděláme bulku - dalamánek a…
Do mísy vsypeme obě mouky, sůl, kmín a promícháme. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, posypeme lžičkou cukru a přilijeme vlažnou vodou (všechnu). Necháme…
Suroviny dáme do domácí pekárny a zapneme na program těsto (pekárna na 1,5 kg). Z těsta pak děláme malé kuličky (2-2,5 cm), potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem…
Do větší mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme trochou vlahého mléka a přidáme cukr. Když kvásek vzejde, přidáme vychladlé rozpuštěné…
Nejprve uděláme kvásek. Do misky rozdrobíme půlku droždí, posypeme trochou cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Rozmícháme a cca 10 minut necháme ležet, než vzejde…
Z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Necháme ho asi 30 min odpočinout. Poté ho rozválíme na plech a necháme ještě chvilinku kynout ( asi 10min ). Potřeme kečupem,…
Z droždí, cukru a trošky mléka uděláme kvásek. Přidáme zbylé suroviny a zaděláme těsto. Po vykynutí děláme buchty s tím, co kdo rád.
Uděláme kvásek a zaděláme vláčné těsto. Necháme 1 hodinu kynout, naplníme tvarohovou náplní a necháme zase 20 minut kynout.Koláčky rozmáčkneme, přidáme povidla a…
Do mísy dáme mouku, nastrouhané brambory, sůl, kmín a ocet. V hrníčku zaděláme z vlažné vody, cukru a droždí kvásek, přidáme do mísy a zaděláme tužší těsto (kuchyňská…
Mouku vsypeme do mísy, přidáme burizony a sůl. Promícháme.V sypké směsi vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme teplou vodou a přisypeme špetku cukru.…
Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Zbylý cukr, mouku, žloutky, sůl, mléko a kvásek lehce…
Do mléka dáme lžičku cukru, droždí a necháme kynout. Do mísy robotu dáme všechny sypké suroviny, máslo necháme rozpustit. Do mísy robotu přidáme kvásek a rozpuštěné…
Všechny ingredience smícháme nebo dáme do pekárny. Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm hrubo. V pánvi…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme droždí a necháme rozpustit.Když se droždí rozteče a rozvoní, přidáme krupičku. Orestujeme a vklepneme vejce. Necháme…
Z trochy mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek.Do mísy a nebo do pekárny nalijeme mléko, přidáme jogurt, sůl.Nasypeme mouku, přidáme sodu a nakonec kvásek.Necháme…
Do vlažného mléka dáme kostku droždí se lžičkou mouky a cukru a necháme vzejít.Mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěný tuk, cukr, špetku soli, nastrouhanou…
Zo 150 ml vlazneho mlieka, cukru a drozdia spravime kvasok.Do misy dame muku, zvysne mlieko, olej, vajce a pridame hotovy kvasok. Vypracujeme hladke nelepive cesto. Ak…
Plněné koláčky v podobě uzlíčků s různými druhy náplní jsou neodmyslitelnou součástí naší české kuchyně. Pokud je navíc po upečení potřete rozpuštěným máslem s rumem,…
Křehké a vláčné podmáslové koláčky naplníme klasickou, oblíbenou tvarohovou náplní a posypeme máslovou drobenkou. Díky podmáslí, přidanému do těsta, jsou koláčky výborné…
Knedlíky, neboli blbouny, vaříme nejčastěji v letní sezoně, kdy nám dozrává ovoce. Můžeme tak použít meruňky, jahody, ostružiny nebo borůvky. K plněným knedlíkům pak…
Nadýchaný, jemný a vláčný, takový je toustový chleba z dílny cukráře Josefa Maršálka. Do kynutého těsta, které je založeno z omládku a směsi hladké a celozrnné špaldové…
Není lepší snídaně, než když si můžete pochutnat na čerstvých, voňavých a křupavých houskách namazaných žluťoučkým máslem. Před pečením je můžete posypat hrubozrnnou…
Holka u plotny radí: Jednoduché sušenky s arašídovým máslem a čokoládou voní skořicí a rozplývají se na jazyku
Low carb dieta je hit: Udělejte si květákové rizoto nebo dýňový knedlík bez mouky!
Smaženka přežila socialismus a dál je českým hitem: Potřená hořčicí a obložená okurkou a kapií chutná perfektně