Semenáček jogurtový
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a zapneme program Kyprý (nebo aspoň Základní). Chlebík je nádherně nakynutý, pružný a na řezu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a zapneme program Kyprý (nebo aspoň Základní). Chlebík je nádherně nakynutý, pružný a na řezu…
Mouku smícháme se solí a rozmarýnem. Uprostřed uděláme důlek, přidáme polovinu vlahého piva, cukr a rozdrobíme droždí a necháme chvíli vzejít.Přidáme rozpuštěné zchladlé…
Do pekárny dáme tekuté suroviny, pak sypké a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme, potřeme povidly, posypeme kůrou, ořechy a sušeným ovocem a…
První si připravím kvásek, do mléka rozdrobím droždí, přidám pol.lžíci cukru a navrch nasypu 2 lžíce hl.mouky, kvásek vzejde asi tak za 10 min. Do větší mísy nasypu…
Cibuli a mrkev si nakrájíme nadrobno, cibulku usmažíme na oleji do sklovita, přidáme vločky, trochu je osmahneme, dáme rozdrobené droždí a mícháme až se rozpustí a začne…
Z droždí, cukru, několik lžíc vlažného mléka, soli a trochy mouky nechte vzejít kvásek. Zbytek mouky nasypte do mísy, přidejte mléko, vzešlý kvásek, vejce a vypracujte…
Těsto zaděláme a necháme 1 h. kynout. Uválíme kuličky, přendáme na pečíčí papír a ještě necháme 20 min. dokynout. Potřeme rozšleh. vejcem s grilovacím kořením a posypeme…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na dílky a tvarujeme. (Pekla jsem z něj Mikuláše,…
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova až lehce dohněda na lžíci sádla. Oba druhy mouky nasypeme do mísy, přidáme sůl, kmín a doprostřed uděláme důlek. Do…
Droždí nasypeme do trošky vlahého mléka s troškou cukru, necháme asi 5 minut. Pak droždí vlijeme do mouky, kterou jsme promíchali se solí, přidáme mléko, žloutky, cukr,…
Kromě škvarků dáme všechny suroviny do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto. Odložené škvarky přidáme při zvukovém signálu. Vykynuté těsto…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Základní. Pečeme pouze 40, max.45 min.
Uděláme těsto které necháme vykynout. Z těsta uděláme bochánek dáme na pečicící papír a necháme ještě trochu kynout. Pečeme 180 asi 45minut. Během pečení potíráme…
Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek,…
Domácí pivo černé si vyrobíme: libovolné množství vody a v ní uvaříme meltu (dáme jí trochu více než na obyčejné pití), po zchladnutí přelijeme do demižonu, přidáme…
Všetky suroviny na cesto dáme do DP (najprv tekuté a potom sypké) na program cesto.PO vykysnuti vyvaľkáme cesto. Začneme vykrajovať kolieska rovnaký počet plných…
Smícháme vodu s pivem, přidáme droždí, rozmícháme a pomalu zapracujeme mouku, sůl, olej a promícháme v těsto, které necháme v teple vykynout asi 1 hodinu. Znovu…
Po pekárny všechny ingredience, mléko dávám cca 300-400 ml jak kdy, podle toho jak jsou škvarky tučné a jestli jsou mleté i se sádlem. Chce to se kouknout při zadělávání…
Suroviny na těsto necháme pekárnou vymíchat (program Těsto) a částečně i nakynout (těsto je volnější, lépe se s ním pak manipuluje v míse). Vykynuté těsto rozválíme na…
Těsto vymíchám v pekárně.Nechám vykynout (program těsto). Upleteme housky a dáme na plech s pečícím papírem a necháme je ještě nakynout. Potřeme vajíčkem, ozdobíme …
Všechna semínka spolu v misce zalijeme uvedeným množstvím vody a necháme minimálně 12-18 hodin bobtnat, zakrytá talířkem. Pokud pak v nich, před přidáním do těsta,…
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak sypké a zapneme program Základní (Klasik).Hotový chleba z formy vyklepneme a dáme vychledit na mřížku.
Všechny suroviny na těsto vložíme do pekárna v pořadí tekuté - suché a použijeme program Těsto. Během hnětení hlídat konzistenci těsta a případně dosypat mouku tak,…
Suroviny dáváme do pekárny poslupně jak je to napsané, peču to jako velký chleba klasik. Dá se samozřejmě upéct i v normální troubě.
Kočičí svatba neboli šoulet: Levné staročeské jídlo z hrachu a krup skvěle vylepší kousek uzeného masa či slaniny
Dokonalá musaka s jehněčím masem: Podle receptu šéfkuchařky Marianthi bude chutnat jako v řecké taverně
Masopust 2023: Které zvyky a tradice připadají na Tučný čtvrtek či Popeleční středu a kdy se letos slaví