Kynutý koláč z ovesných vloček
Recept ještě nebyl hodnocenMleté ovesné vločky dáme do mísy. V předepsaném množství teplého mléka nebo vody rozkvedláme droždí, vejce, sójovou mouku a přidáme cukr a sůl. Tekutinu metlou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté ovesné vločky dáme do mísy. V předepsaném množství teplého mléka nebo vody rozkvedláme droždí, vejce, sójovou mouku a přidáme cukr a sůl. Tekutinu metlou…
Těsto necháme vypracovat v domácí pekárně (ale leze i ručně). Po vykynutí těsto rozdělíme na tři bochánky a ty vyválíme na kulaté placky vysoké 5 mm.Placky potřeme…
Do mísy dáme hladkou mouku, cukr krystal, vejce, vlažné mléko, špetku soli a droždí. Pomocí metličky vymícháme hustější těsto, které následně zakryjeme utěrkou a…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto. Nebo z části vody, cukru, celého množství droždí a trochy mouky uděláme kvásek, po jeho…
Droždie rozmiešame v troške vody a s cukrom, keď začne kysnúť pomiešame všetky suroviny a vypracujeme cesto. Cesto po vypracovaní dáme do mikroténového vrecka, ktoré…
Do proseté mouky přidáme nastrouhané droždí, cukr, sůl, kůru a promícháme. Přilijeme olej a postupně mléko, promícháme, přendáme na vál a zpracujeme těsto - nedáváme…
Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme do něj žloutky, droždí, polohrubou mouku a cukr. Vše dobře promícháme a necháme asi půl hodiny vykynout. Na rozpálené pánvi…
Z mouky, 75 g. cukru,vejce, soli,citr.kůry droždí a mléka uděláme těsto. Necháme kynout 30 min. Jablka pokrájíme a podusíme ve víně s cukrem a vodou. Těsto dáme na plech…
Uvedené suroviny dáme do pekárny nejdřív tekuté,potom sypké,program na těsto.Po vykynutí rozdělíme těsto asi na dvanáct dílů,prsty uděláme obdélník posypeme čokoládou a…
Na oleji osmahneme cibuli dost do voňava, ke konci vložíme osmažit i kostičky bůčku a necháme prochladnout.Z vody, cukru, droždí a části odvážené mouky uděláme kvásek,…
Všechny ingredience smícháme, vypracujeme středně husté těsto, necháme vykynout, vytvoříme 2 kola a pečeme asi 30 min.
Droždí rozpustíme ve vlažném mléce, přidáme trochu cukru a necháme nakynout.Mezitím ve vhodné nádobě smícháme prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vejce, cukr, špetku soli…
Večer namočíme do 1/2 litru vlažné vody střídku z krajíce chleba.Ráno uděláme kvásek ze 1/4 litru vlažné vody, kostky droždí, lžičky cukru a 3 lžic hladké mouky. Vše…
Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme ho lžící cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Postupně přidáme moučkový cukr utřený s…
Těsto smícháme a necháme hodinu kynout nebo dáme do pekárny. Mezitím si přichystáme suroviny kečup, šunku, sýr, koření na pizzu, rajčata, žampiony, cibuli, česnek a…
Suroviny dáme do domácí pekárny - program těsto. Pak vyválíme, potřeme švestkovými povidly, svineme do rolády, nakrájíme podle výšky dortové formy a naskládáme do…
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Nalijeme na ně trochu oslazeného mléka, lehce promícháme a necháme vzejít kvásek. Pak dolijeme zbytek…
Do 200 ml mléka (vody) přidáme lžičku cukru a droždí. Vzejde kvásek.Mouku odvážíme a nasypeme do misky, přidáme kvásek, olej, sůl a koření na pizzu.Vypracujeme hladké…
Připravíme kvásek - 100 ml vlažného mléka smícháme se lžící cukru a droždím. Kvásek necháme na teplém místě vzejít. V míse smícháme ostatní ingredience a nakonec…
Uděláme kvásek: vlažné mléko, trošku cukru, mouky a kostka droždí. Necháme na teplém místě vzejít.Propracujeme těsto a necháme 45 minut kynout. Porce je na 4 koláče…
• Suroviny dáme do DP a spustíme program „Těsto“. • Po ukončení cyklu z těsta na pomoučeném vále vytvarujeme bochník a vložíme do pomoučené ošatky („uzlíkem“ navrch –…
suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto. Nemáme-li pekárnu, zaděláme těsto, jak jsme zvyklí (kvásek, pak přidáme zbytek surovin a…
Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľku, po chvíli pridáme rozdrobené droždie a necháme dobre osmažiť.Tofu vytlačíme od tekutiny dlaňou a na slzičkovom strúhadle nastrúhame…
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Vynikající likér z ledových kaštanů a Salka: Jemnou chuť čokolády doplňuje voňavý rum a jedna ingredience navíc
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy