Slaný koláč s kuřecím masem
Recept ještě nebyl hodnocenDo vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme cukr a necháme cca 5 minut kynout.Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, vejce, vlažnou vodu, vykynuté droždí. Vše řádně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme cukr a necháme cca 5 minut kynout.Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, vejce, vlažnou vodu, vykynuté droždí. Vše řádně…
Necháme vzejít kvásek a z mouky a ostatních surovin vypracujeme tuhé, ale nelepivé těsto (dle popotřeby můžeme přidávat mouku) a necháme vykynout přibližně 40 minut (lze…
Nejjednodušší druh italské pečené pochoutky, co můžete rodině připravit. Pro dokonalý výsledek stačí na dobře vypracovaném a upečeném těstu pouze tři cibule, olivový…
Makový věnec je vlastně obyčejný makový závin a můžete ho vyzkoušet podle jakéhokoliv oblíbeného receptu na kynutý závin. Na stole vypadá velice efektně, asi nejvíc ho…
Domácí křupavý rohlík, plněný sýrem a na povrchu posypaný semínky či solí, je naprosto luxusní záležitost. Příprava sice chvilku trvá, ale odměnou za upečené zlatavé…
Mouku prosijeme na vál, přidáme droždí, cukr, sůl, vodu, mléko a olivový olej. Ze surovin zpracujeme těsto, které necháme 30 minut kynout. Z vykynutého těsta na…
Rozpustíme nejprve máslo a necháme vychladnout. Do velké zadělávací mísy vložíme rozdrobené droždí, 1 lžíci cukru, 1 lžící mouky a 5 lžic vlahého mléka. Vidličkou…
Ať už chystáte večeři nebo občerstvení na oslavu, tento recept se vám jistě bude hodit. Kynuté těsto z vody rozválíme na dva pláty a z každého nachystáme trojúhelníčky.…
Nejdříve rozdrobíme droždí do misky, posypeme trochou cukru a zalijeme 150 ml vlažného mléka. Zlehka promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek, nejlépe, až se…
Snadné šátečky plněné povidly mají v těstě velmi netradiční suroviny. Jsou jí škvarky. Kvásek z droždí je základem do kynutého těsta, které doplníme mletými škvarky.…
Trhací chléb je ideální přílohou ke grilování. Každý si uštípne ze skládaného bochníčku ochucené kousky nadýchaného upečeného pečiva podle své chuti a hladu. Příprava v…
Václavky pokrájame na menšie kúsky, dobre umyjeme vo viacerých vodách, dáme variť. Medzitým si nachystáme nočky - halušky: Vajce rozšľaháme s olejom, pridávame krupicu…
Z jednoduchého kynutého těsta lze vykouzlit různé pochutiny. Jednou z nich je i tento koláč připomínající květ růže. Jednotlivé kousky těsta jsou promazány bylinkovým…
V mouce uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, vlažné vody a s trochou mouky rozmícháme, kvásek zakryjeme a necháme vzejít při pokojové teplotě…
Těsto jsem dělala v Domácí pekárně v pořadí mléko, olej, vejce, žloutek, máslo, mouka, sůl, cukr, kůra, rozdrobené droždí – program TĚSTO) Nebo uděláme ručně:(těsto…
V troše mléka si zaděláme kvásek, do mísy prosijeme mouku, osolíme, do zbylého mléka dáme rozpustit máslo, 2 lžíce cukru a dáme do těsta. Přidáme vzejetý kvásek a…
Jednoduchý hrníčkový recept na donuty, které jsou oblíbené hlavně u dětí. Můžeme je polít různou polevou, posypat čokoládovou nebo barevnou rýží, obalit v moučkovém…
Všetky suroviny dáme do DP alebo vymiesime ručne a necháme vykysnúť. Medzitým vymiešame plnku : šunku nakrájame na malé kocky, pridáme kyslú smotanu a nastúhaný syr a…
Všechny suroviny (kromě listového těsta) dáme do pekárny v obvyklém pořadí,tedy od tekutých po sypké, navrch droždí s cukrem, a necháme pekárnou umíchat. Poté ji vypneme…
Dobrotami napěchované mazance se mohou stát o svátcích jara vhodným dárkem pro návštěvy, či vaše blízké. Opravdu výborné minimazance budou odměnou za dobře vypracované…
Suroviny na omládek dobře smícháme a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut v teple kynout.Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které pokyne asi…
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mezitím v jiné míse smícháme mouku se solí, dvěma žloutky a olejem, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné…
Vypracujeme kynuté těsto - předem uděláme z vlažného mléka, cukru a droždí kvásek, máslo přidáváme až jako poslední do zpracovaného těsta - pokud používáte pekárnu,…
Vodu se sladěnkou a droždím prošleháme, aby se kromě rozmíchání do směsi dostal i vzduch a vešleháme hladkou mouku – výsledné těstíčko je řídké a hlaďounké. Zakryté ho…
Vídeňská káva Einspänner: Vznikla jako káva pro kočí na zahřátí, výborná je ale i ledová
Pět kroků k dokonalé houbové omáčce: Krémovou konzistenci zajistí smetana ke šlehání, o vynikající chuť se postarají hříbky
Rumfordská polévka: Ochutnejte jídlo chudých, o kterém psala i Božena Němcová