Jablíčkový jáhelník
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly minimálně dvakrát spaříme vroucí vodou, vsypeme do hrnce a zalijeme jablečným džusem. Zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni, dokud jáhly nenasají…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly minimálně dvakrát spaříme vroucí vodou, vsypeme do hrnce a zalijeme jablečným džusem. Zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni, dokud jáhly nenasají…
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do chladničky odležet. Z poloviny těsta vyválíme plát a položíme na dno vymastěné a vysypané…
Oba džusy vlijeme do mixéru, přidáme ledovou drť a umixujeme. Dáme do sklenice a zakápneme vanilkovým sirupem. Je možné vynechat, já neměla. Sklenici dozdobíme ovocem. …
1. Opláchněte jahody pod studenou tekoucí vodou a pomocí nožíku je očištěte od stopek a vykrojte jim prostředek. 2. Nakrájejte jahody na polovinu, ale několik jich…
1.) V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme do něj na drobno nakrájenou cibuli a muškátový oříšek. Smažíme, dokud nezačne cibule hnědnout. 2.) Dýni překrojíme, zbavíme…
Do sklenice dáme bylinky, led a potom tam dáme asi půl deci sifónu a zbytek zalijeme džusem. Dozdobíme ovocem a bylinkami.
Z fenyklů obereme vrchní listy, seřízneme vrchní stonky a spodek fenyklů jen tak, ať se nám při přípravě nerozpadne. Rozkrojíme podélně na polovinu. Dáme na cca 10 min.…
Jablečný džus nalijeme do hrnce a ohřejeme na cca 60 °C. Poté za stálého míchání přisypáváme instantní polentu a vymícháme v hladkou kaši. Přelijeme do mističek a…
Ušlehat vejce s cukrem do husté pěny, vmíchat mouku, peč. prášek, sůl a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto vlít do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a péct v…
Játra nakrájíme na silnější 2 cm proužky, osušíme je a zprudka restujeme z obou stran na másle. Játra vložíme do pekáčku a ve vyhřáté troubě na 170 stupňů ji ještě 4…
Hrušky i se slupkou nakrájet na hrubém struhadle a nevymačkávat šťávu. Přidat 1 lžíci třtinového cukru a skořici - vše smíchat. Ostatní cukr vyšlehat s vejcem do pěny,…
1. nakrájejte na polovinu jahody, několik nechte celých, rozpůlené jahody dejte do mísy 2. piškoty potřete džemem a potom je slepte k sobě. Slepené piškoty…
Do sklenice nalij limetkový sirup do výše 1 cm a doplň do poloviny jablečným džusem, dolij limonádu a nahoře nech trochu místa pro další přísady. Rozkroj na půl pár…
1) Troubu si předehřejeme na 180°C. 2) V jedné míse spolu smícháme vejce, šťávu a extrakt. Poté přimícháme oba cukry. 3) V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva,…
Krupici necháme 10 minut nabobtnat v mléce, přidáme sůl a uvaříme kaši. Sejmeme z ohně a přidáme cukr, perník a skořici. Misky vypláchneme studenou vodou a naplníme kaší…
Sušenky dáme do igelitového sáčku a paličkou na maso je rozdrtíme. Rozdrcené sušenky nasypeme do misky, zalijeme džusem a promícháme. Těsto-hmota by mělo být kašovité,…
Sušenky dáme do igelitového sáčku a paličkou na maso je rozdrtíme. Rozdrcené sušenky nasypeme do misky, zalijeme džusem a promícháme. Těsto-hmota by mělo být kašovité,…
Všechny ingredience smícháme v míse, med a džus přidáme až úplně na konec. Dáme na plech vystlaný pečícím papírem a v troubě pečeme cca 40-50 minut na cca 200 stupňů.…
Jablko oloupeme a nakrájíme na kostky, vložíme do vysokorychlostního mixéru, přilijeme džus, přidáme lístky máty, namočená semínka bazalky, nakrájenou mrkev a řapíkatý…
Utřeme cukr s vejci, zakapeme rumovým aroma. Mouku smícháme s kořením, práškem do pečiva, ořechy a mrkví. Smícháme s utřenou vaječnou směsí, olejem a džusem,…
Na menší kousky pokrájíme asi 12 jablek zbavených slupky. Zakapeme citronovou šťávou, přidáme 5 lžic cukru krystal, celou skořici a podlijeme 200 ml jablečného džusu.…
Do mísy prosejeme postupně všecky sypké přísady na těsto, přidáme koření, vejce, povolené máslo a vodu. Elektrickým šlehačem projedeme a ručně spojíme a vypracujeme v…
Přísady na marinádu dobře rozšleháme a natřeme jimi plát masa z obou stran. V pánvi rozpálíme olej a s máslem a dohněda opečeme hrubě nasekanou cibuli. Přidáme nasekaný…
Panenku důkladně očistíme, zbavíme všech stříbřitě lesklých blan, které by dělaly maso tvrdé. Pokud máme maso na jednom konci zúžené, podložíme tuto část pod maso, aby…
Vidlička jako ďáblův nástroj a nůž místo párátka: Moderní příbor používáme teprve dvě století
Snídaně pro lenochy: Fermentovanou ovesnou kaši podle receptu Hanky Zemanové večer zamícháte a ráno posnídáte
Lógr z kávy nepatří jen do koše: Funguje jako skvělé hnojivo, čistidlo i kosmetický prostředek