Pestrý salát z bílých fazolí
Recept ještě nebyl hodnocenFazole scedíme, propláchneme a necháme okapat.Mezitím nakrájíme sýr, vejce, papriku a rajče na kostičky, cibuli na proužky.Smícháme vybrané suroviny na zálivku s hořčicí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 235 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 820 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 44,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Fazole scedíme, propláchneme a necháme okapat.Mezitím nakrájíme sýr, vejce, papriku a rajče na kostičky, cibuli na proužky.Smícháme vybrané suroviny na zálivku s hořčicí…
Na oleji si orestujeme dosklovita nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a prudce za stálého míchání restujeme zase až do tuku. Maso shrneme k okrajům…
Jednoduchá luštěninová pomazánka z bílých fazolí, kterou si můžeme doplnit čerstvými bylinkami nebo ořechy. Budeme na ni potřebovat jen pár surovin a dobré pečivo na…
Sytá polévka se zajímavou příchutí kopru na vás čeká v tomto receptu. Zeleninový základ rozmixovaný v hladký krém je zjemněný smetanou, fazole dodají výživnou složku.…
Fazole scedíme, necháme dobře okapat a vsypeme do mísy. Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky,…
K chladnějším dnům rozhodně patří polévky. Pokud fandíte sytým zeleninovým polévkám, tahle z kadeřávku a fazolí je přesně pro vás. Kadeřávek neboli kadeřavá kapusta má…
Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu. Kuřecí stehna obereme a maso nakrájíme. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Uvařené gnocchi promícháme s kuřecím masem, rajčátky a…
Fazole slijeme a propláchneme, necháme okapat. Párky nakrájíme na kolečka, sýr na kostičky, cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Fazole, párky, sýr a…
Italská polévka minestrone je tradiční zeleninová polévka, která se vyznačuje svou bohatou chutí. Minestrone je nejen výživná a zdravá, ale také velmi flexibilní –…
Fazolová směs nabitá zeleninou a kořením, když máte opravdu velký hlad. Hodí se na víkendové vaření a pokud část odebereme než přidáme pálivé koření, můžeme mít oběd pro…
Máte rádi jídla z jednoho hrnce, kde se tak úžasně propojí všechny chutě? Kdo by také ne. Skvělým příkladem jsou tyto fazole promíchané s cizrnou doplněné opečenou…
Na oleji osmahneme hrubě krájenou cibuli a česnek, pak kolečka klobásy.Přihodíme nakrájenou mrkev a brambory, orestujeme jen krátce a zasypeme paprikou. Když se paprika…
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na trošce tuku, přidáme mleté maso a drobně pokrájenou kapii a smažíme do rozdrobení masa (pomůžeme si vařečkou nebo…
Postup je opravdu jednoduchý, na velký hlubší plech dejte paličky a zbylé suroviny nakrájejte a přidávejte, nechte si nahoru anglickou slaninu .. ;) můžete si to ještě…
Drobně pokrájenou slaninu necháme osmažit společně s cibulí. Pokud máme slaninu hodně libovou, přidáme pod cibuli trochu oleje nebo másla.Po osmažení přisypeme, papriku,…
Do vody nalejeme nálev z oboch konzerv, pridáme pokrájané zemiaky, posolíme, pridáme 3-4 lístky bobkového listu a necháme zovrieť. Ke´d polievka začne vrieť pridáme oba…
Na rozpuštěném sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci smažení přidáme osmažit i na nudličky nebo kostičky pokrájený libovější debrecínský špek.…
Rýži uvaříme dle návodu. Do uvařené rýže přidáme bílé fazole a nakrájenou zelenou cibulku. Osolíme a opepříme dle chuti.
Na lžíci másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata s novým kořením, kterou následně zasypeme hladkou moukou, kterou necháme během míchání zpěnit. Přisypeme…
V kastrůlku rozehřejeme máslo. Přidáme na kousky nakrájenou papriku, kolečka klobásy, na kolečka nakrájenou mrkev, tymián a rozmarýn.Chvíli restujeme, pak mírně osolíme…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, klobásu na kolečka. Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme klobásu a opečeme ji do zlatova.Přimícháme scezené fazole a prohřejeme…
Omyté osolené a opepřené maso opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, vyjmeme je a do výpeku dáme drobně krájenou slaninu, cibuli a česnek. Krátce orestujeme,…
Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, vložíme na rozpálený olej, osolíme a restujeme. K masu přidáme pečená rajčata, protlak, špetku cukru, podlijeme vodou a dusíme…
Slaninu a cibuli nakrájíme na kousky. Slaninu vypečeme a přidáme cibuli osmažit dozlatova. Cuketu nakrájenou na kousky přidáme k cibuli a chvíli opékáme. Přisypeme…
Polévky v 19. století pomáhaly léčit choleru, oblíbený byl oukrop nebo bramboračka, na nohy stavěla silná polévka podle Rettigové
Encyklopedie vajec: Rozeznáte od sebe různé druhy? Které vejce je nejzdravější a jak se rozbíjí to obrovské pštrosí?
Smažili jsme křupavé bramborové spirálky jako ze stánku: Ty naše jsou desetkrát levnější a na výrobu stačí jen špejle a nůž