Šunkofleky
Recept ještě nebyl hodnocenZázrak z obyčejných flíčků a uzeného masa zvaný šunkofleky je natolik oblíbený, že ho připravují i vyhlášení kuchaři. Pokud použijeme kvalitní suroviny, vytvoříme ze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 509 kJ / 361 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 1,20 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,15 g |
–– polynenasycené | 0,15 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 74,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zázrak z obyčejných flíčků a uzeného masa zvaný šunkofleky je natolik oblíbený, že ho připravují i vyhlášení kuchaři. Pokud použijeme kvalitní suroviny, vytvoříme ze…
Jednoduché a dobré jídlo, které zvládne i naprostý začátečník. Ochucené zelí se velmi dobře hodí k vařeným těstovinám. Trochu vyškvařené slaniny s cibulkou si můžeme…
Těstoviny uvaříme na skus a dáme do velké mísy.Uvařené uzené maso a kabanos nakrájíme na malé kostky a vsypeme do těstovin. Povaříme lehce mraženou zeleninu, následně…
Na másle zesklovatíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou šunku (slaninu), a vše orestujeme. Přidáme 1 kg vařených fleků, majoránku, sůl, pepř, 2 vejce a 1 smetanu.…
Flíčky uvaříme v osolené vodě "na skus" a smícháme s pokrájenými kousky kuřecího masa, kolečky cibulky a nastrouhaným česnekem. Osolíme, opepříme a vložíme do zapékací…
Do větší mísy protlačím uvařené, studené brambory přes sítko (se strunama, jako na bramborový salát). Přidám uvařené těstoviny propláchnuté studenou vodou,smíchám…
Kdo by odolal sladkému nákypu z těstovin, jablek a tvarohu. Tato chuť nám připomene dětství a podzim u babičky. Křupavá, zapečená vrstva a pod ní lahodný, šťavnatý nákyp…
Uzené maso (žebra, koleno) uvaříme a libové části nakrájíme na kousky (podle chuti můžeme přidat i tučné. Můžeme použít zčásti šunku nebo šunkový salám nakrájené na…
Maso uvaříme v tlakovém hrnci do měkka a nakrájíme na kostičky.Zatímco se maso vaří, rozmícháme vejce v mléce a uvaříme těstoviny.Plech na pečení s vysokými okraji…
Sušené houby namočíme v horké vodě, scedíme. Nakrájíme cibuli a slaninu (nebo špek) na jemno, necháme rozpustit na pánvi máslo a přihodíme je tam. Scedíme houby a…
Fliačky uvaríme v osolenej vode a scedíme. Rozškvaríme narezanú slaninku a opražíme na nej nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme na kolieska narezanú klobásu a krátko…
Tyto zapékané těstoviny vám jistě zachutnají. Příprava je velmi snadná a jsou plné chutí. Zapečeme je s mletým masem, kapustou, nivou a salámem a přidáme i čerstvé…
Flíčky se zarestovaným hlávkovým zelím a osmaženou cibulkou jsou rychlé, snadné a moc dobré. Hotové jídlo stojí sotva pár korun na porci a je velice variabilní. Dle…
Maso obereme a nakrájíme na menší kousky, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle, cibuli nakrájíme na drobno, vejce smícháme se smetanou. Na pánvi rozehřeme trošku oleje…
Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a přecedíme. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky uzeného masa, promícháme vše s kysaným zelím a prohřejeme…
Fliačky uvaríme v jemne osolenej vode. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme kapustu narezanú na drobno ( nestrúhať ! ). Osolíme, okoreníme, posypeme trochou rasce a…
Pohe dáme do misky a zalejeme vodou tak, aby jej bolo pár milimetrov nad pohe. Necháme ich vo vode postáť asi 30 minút, kým nevsiaknu vodu. Ak použijete tenšie pohe,…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. Flíčky uvaříme (já použil vrtulky). Olej rozpálíme a přidáme slaninu. Krátce opražíme a vmícháme uvařené brambory,…
Šalotku pokrájame nedrobno a speníme na masle s olejom. Koreňovú zeleninu pokrájame na jemné juliennes a pridáme k šalotke. Chvíľku restujeme, potom podlejeme asi 100 ml…
Na jemno pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle nebo drobně pokrájeném špeku (pokud nám nevadí pokrm masitý) lehce dozlatova. Pak přidáme na menší kusy…
Uvaříme si flíčky běžným způsobem, ale nemusí být úplně měkké a zrovna tak vepřový jazyk. Stehno obereme a spolu s jazykem nakrájíme na kousky,cibuli a pórek na drobno,…
Na malém množství tuku osmažíme na menší kostky nebo plátky pokrájenou mladou neloupanou cuketu. Ke konci smažení, kdy nám cuketa začne místy zlátnout, přidáme drobně…
Tradiční české jídlo, které spojuje jednoduchost a chutě domácí kuchyně. Tento pokrm oblíbený zejména v zimních měsících, si získává srdce milovníků kvalitních a sytých…
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, promícháme se solí, necháme chvíli stát, potom je podusíme do poloměkka s částí sádla, s polovinou dávky mléka a s pepřem. Dušené…